Kína: tigrisek és sárkányok nyomában - Peking-Sanghaj-Hongkong 2019.04.16-24.

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 186921
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Kína
Város: Hong Kong, Peking, Shanghai

Szállás / program részletes leírása



Hongkong a Távol-Kelet és a világ egyik legdinamikusabb metropolisza. Ki hinné, hogy száz évvel ezelőtt nem volt több egy halászfalunál, de Kína kapujaként és angol gyarmatként fejlődési esélyei sokkal jobbak voltak környezetéhez képest. Kelet-Borneó – Malajzia Sabah tartománya - egy másik világ: ide az érintetlen természet és állatvilág vonzza a látogatókat. Mesebeli trópusi tengerpartokat, a méltóságteljes Kinabalu-hegyet, őserdőket és számtalan különleges és gyönyörű állatfajt láthatunk utazásunk során. A program Kuala Lumpurban folytatódik – a város egy dzsungel közepén épült, koloniális építészet és óriási felhőkarcolók jellemzik, majd Melakában, a multikulturális kikötővárosban zárul az utazás.

Az út kiemelkedő értékei:

  • Remek menetrend a Turkish Airlines járataival
  • Ázsiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • Izgalmas városok és Borneó érintetlen állat- és növényvilága, melyhez foghatót máshol nem láthat
  • Tengerparti pihenés Borneón
  • Világörökségi helyszínek az út során: Kinabalu Park és Melaka történelmi városmagja
  • Négycsillagos, jó minőségű szállodák az út során

Programok:

december 29. szerda
Elutazás a Turkish Airlines járataival Hongkongba egy átszállással (Budapest-Isztambul 20:15-00:20, Isztambul-Hongkong 02:05-17:00).

december 30. csütörtök
Megérkezés Hongkongba, transzfer a szállodába, szállás: Penta Hotel Kowloon 4*.

december 31. péntek
Egész napos városnézés Hongkongban: először az 552 méteren található Viktória-csúcsra megyünk fel fogaskerekűvel - itt található a világ egyik legszebb kilátópontja, ahonnan fenséges a kilátás a szigetekre, az üzleti negyed ikonikus felhőkarcolóira. Ismét a tengerszintre ereszkedünk, Aberdeen halászfalut látogatjuk meg egy szampanról (tradicionális fából készült hajó). A halászok lakóhajókon élnek itt az öbölben, ritkán hagyják el a nyugodt úszó falut. Utána Hongkong másik arcával ismerkedünk meg, a homokos tengerparttal rendelkező Repulse-öböl a hongkongi gazdagok és híresek játszótere, itt a legmagasabb az ingatlanok ára a világon. Visszatérünk a felhőkarcolók világába, megnézzük a leghíresebb égig törő modern épületeket, melyeket a feng shui szabályai szerint építettek, majd ismért a tradiciókkal ismerkedünk a város legősibb negyedében, ahol kínai gyógyászattal foglalkozó kis boltok, antik üzletek és templomok várnak. A program végén visszatérünk Kowloon szigetére, átszeljük a Viktória-öbölt a világhírű Star kompok egyikén.

Este fakultatív szilveszteri vacsora és hajózás: 55 000 Ft/fő. Tradícionális nyolc fogásos kantoni bankett vacsorán veszünk részt, majd a kikötőben hajózunk, és innen csodáljuk meg a világ egyik leglátványosabb zenés fény- és tűzijátékát. Felejthetetlen élmény a javából!

Szállás Hongkongban:  Penta Hotel Kowloon 4*.

január 1. szombat
Egész nap szabadidő Hong Kong további felfedezésére.

Fakultatív egész napos kirándulás Makaóba, ebéddel:  55 000 Ft/fő.
A kaszinói miatt a keleti Las Vegasként is emlegetett egykori portugál gyarmatot keressük fel. A Kínában fellelhető legrégebbi templom, a Szent Pál székesegyház és a Guia-erőd megtekintése, majd látogatás az egyik híres kaszinóba. Visszautazás Hongkongba.

Szállás Hong Kongban:  Penta Hotel Kowloon 4*.

január 2. vasárnap
Transzfer a repülőtérre, elutazás Malajziába, Kelet-Borneóra, Kota Kinabalu városába. Városnézés Sabah tartomány fővárosában, Malajzia egyik leggyorsabban fejlődő multikulturális városában, melyet a brit gyarmati időkben Jesselton néven ismertek és fontos kikötő volt. Transzfer a tengerparti szállodába.
Szállásunk a következő négy éjszakára a négycsillagos Nexus Karambunai Resortban lesz. A szállodakomplexum közvetlenül a szép, 6 km hosszan elterülő esőerdővel határos tengerparton található. Három úszómedence, nyolc étterem, 18 lyukú golfpálya, vízisporteszközök, spa biztosítja kényelmünket az itt tartózkodás során.

január 3. hétfő
Reggeli a szállodában, egész nap pihenés a finom homokú tengerparton.

Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Kinabalu Nemzeti Parkba:  26 000 Ft/fő.
A Kinabalu Park az azonos nevű hegy lejtőin található, az első maláj világörökségi helyszín egyedülálló biológiai sokszínűsége miatt – a 4095 méter magas hegyen ezer feletti az orchideafajok száma, és sok ezer az egyéb növényfajok előfordulása. Átsétálunk a 41 méter magasan függő hídon, a misztikus őserdő lombjai között, majd megmártózhatunk a Poring melegvizű forrás táplálta medencékben. Ebéd, majd a parkban az érintetlen növényvilággal ismerkedünk.

január 4. kedd
Reggeli a szállodában, egész nap pihenés a finom homokú tengerparton.

Fakultatív program:  Egész napos hajós kirándulás a Manukan-szigetre: 100 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Reggeli után átkelés a tengeri nemzeti park legszebb szigetére, Manukanra, barbecue ebéddel. Itt egész nap élvezhetjük a trópusi tengerpartot, a kristálytiszta tengert, a színes víz alatti világot. Lehetőség sznorkelezésre, úszásra, napozásra vagy a dús vegetációjú sziget felfedezésére.

január 5. szerda
Pihenés a tengerparton.

Fakultatív fél napos látogatás a Mari Mari skanzenbe: 100 USD/fő (helyszínen fizetendő).
Az őserdőben ismerkedünk a borneói törzsek életmódjával, szokásaival, építkezésével, fegyvereivel, szerszámaival. Öt törzs mutatkozik be: a rizstermesztő Kadazan-Dusun, a hosszúházakban élő Rungus, a vadászattal és halászattal foglalkozó Lundayeh, a tengeri cigány és „kovboj” Bajau, és a fejvadász Murut.  

A délután szabad.

január 6. csütörtök
Transzfer a repülőtérre, elutazás Sandakanba, Borneó egykori brit gyarmati fővárosába. A repülőtérről rögtön a Labuk öbölbe indulunk, ahol a nagyorrú majmokkal ismerkedünk. A különös megjelenésű főemlősök remek úszók és búvárok, szeretnek víz közeli fákon élni. Megnézzük az etetést, és további állatfajokkal is találkozhatunk: ezüstös langúrok, orrszarvú madarak. Szállás Sandakanban: Sabah Hotel Sandakan 4*.

január 7. péntek
Délelőtt a Sepilok orángután rehabilitációs központba látogatunk, ahol visszaszoktatják a vadonba a veszélyeztetett főemlősöket. Etetés közben csodálhatók meg a malájul „erdei embereknek” nevezett emberszabásúak, és az orángután óvodát is megnézzük. Következő megállónk a maláj medvéknek létrehozott központ: itt szintén a vadonba való visszaszoktatás a cél, hiszen itt főleg a korábban sanyarú körülmények között tartott medvéken segítenek. Ebéd, majd felfedezzük Sandakan látnivalóit, a piacot, a Sim-Sim vízifalut, a dombtetőn épült Puh Jih Syh buddhista templomot, ahonnan belátni az egész öblöt.
Szállás Sandakanban: Sabah Hotel Sandakan 4*.

január 8. szombat
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Kuala Lumpurba. Megérkezés után transzfer a szállodába, délután szabadidő. Szállás: Dorsett Kuala Lumpur 4*.

január 9. vasárnap
Délelőtt a hindu Batu Barlanghoz indulunk. A mészkőbarlangokat teljesen kitöltő szent templom 272 lépcsőn közelíthető meg, a lépcső mellett Murugánnak, a háború istenének óriási aranyszobra vigyázza a tájat. Délután városnézés Kuala Lumpurban, ahol a koloniális épületek és a felhőkarcolók uralják az utcaképet: Petronas-torony, Királyi Palota, Nemzeti Mecset, Sultan Abdul Samad épület, kínai negyed, Sri Mariamman templom. Szállás Kuala Lumpurban: Dorsett Kuala Lumpur 4*.

január 10. hétfő
Dél felé indulunk: első megállónk Putrajaya, az ultramodern közigazgatási központ. A várost a kilencvenes évek elején kezdték el építeni, mesterséges tavak és kiterjedt zöld területek között fekszik, és a malajziai iszlám várostervezés és építészet kiváló példája. Továbbutazunk Melakába, a 15. században virágkorát élő egykori kereskedővárosba, mely a fűszerútvonal egyik fontos állomása volt. Ismerkedés a kínai, holland, brit, portugál és maláj kultúra emlékeivel, majd este transzfer a repülőtérre (Kuala Lumpur-Isztambul 23:40-06:20, Isztambul-Budapest 08:30-08:30).

január 11. kedd
Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Hongkong / Kuala Lumpur-Budapest útvonalon, átszállással a Turkish Airlines járataival
  • Repülőjegy Hongkong-Kota Kinabalu útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
  • Repülőjegy Kota Kinabalu-Sandakan útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
  • Repülőjegy Sandakan-Kuala Lumpur útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
  • Szállás három éjszakára Hongkongban, a 4*-os Pentahotel Kowloon szállodában, kétágyas szobában
  • Szállás négy éjszakára Kota Kinabalu mellett , a 4*-os Nexus Karambunai szállodában, kétágyas szobában 
  • Szállás két éjszakára Sandakanban, a 4*-os Sabah Sandakan  szállodában, kétágyas szobában
  • Szállás két éjszakára Kuala Lumpurban, a 4*-os Dorsett Kuala Lumpur szállodában, kétágyas szobában
  • Bőséges büféreggeli minden nap
  • Transzferek különbusszal
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt és helyi idegenvezető Malájziában és Hongkongban
  • A programban szereplő városnézések és kirándulások belépővel

Az ár nem tartalmazza:

  • Javasolt szervizdíj: 40 USD/fő
  • Idegenforgalmi adó a malajziai szállodákban: 10 MYR (kb. 2,5 USD)/szoba/éjszaka, a helyszínen fizetendő.


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Hongkong / Kuala Lumpur-Budapest útvonalon, átszállással a Turkish Airlines járataival
  • Repülőjegy Hongkong-Kota Kinabalu útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
  • Repülőjegy Kota Kinabalu-Sandakan útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
  • Repülőjegy Sandakan-Kuala Lumpur útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
  • Szállás három éjszakára Hongkongban, a 4*-os Pentahotel Kowloon szállodában, kétágyas szobában
  • Szállás négy éjszakára Kota Kinabalu mellett , a 4*-os Nexus Karambunai szállodában, kétágyas szobában 
  • Szállás két éjszakára Sandakanban, a 4*-os Sabah Sandakan  szállodában, kétágyas szobában
  • Szállás két éjszakára Kuala Lumpurban, a 4*-os Dorsett Kuala Lumpur szállodában, kétágyas szobában
  • Bőséges büféreggeli minden nap
  • Transzferek különbusszal
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt és helyi idegenvezető Malájziában és Hongkongban
  • A programban szereplő városnézések és kirándulások belépővel


Külön fizetendő:
  • Javasolt szervizdíj: 40 USD/fő
  • Idegenforgalmi adó a malajziai szállodákban: 10 MYR (kb. 2,5 USD)/szoba/éjszaka, a helyszínen fizetendő.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak