Thaiföld, Koh Samui: Dara Samui Beach 4*+, reggelivel (magyar idegenvezetővel)

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 201038
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:nyaralás

Ország: Thaiföld
Város: Koh Samui

Szállás / program részletes leírása



Thaiföld: Gyönyörűen díszített templomok, és lenyűgöző arany Buddha-szobrok, kedves, barátságos emberek és ízletes, egzotikus konyha - fedezzék fel Önök is Thaiföldet, a páratlan nyugalom, a trópusi napfény országát, tapasztalják meg saját bőrükön egy egzotikus kikapcsolódás élményét!

Koh Samui: Thaiföld gyöngyszemeként is szokták emlegetni. 242 km2-ével a királyság  harmadik legnagyobb szigete. Első telepesei a Hainan-szigetről érkeztek és hajósnépek voltak. Mintegy 150 esztendeje kezdtek kókuszdió termesztéssel foglalkozni ezen a szigeten. A sziget néhány falujában elszórtan thai-maláj leszármazottak is élnek. A sziget körülbelül 30 évvel ezelőtt tett szert legendás hírnévre, de csak a 80-as évek vége felé vált olyan népszerűvé, mint a menekülés más célpontjai Goa és Bali.Az autóbusz és komphálózat bevezetése, a repülőtér megnyitása óta gyors változások álltak be. Samui napjainkban egyre népszerűbbé válik. A hátizsákos turisták utolsó menedékének számító Koh Samui - koh szigetet jelent - manapság fokozatosan alakul át drága üdülőterületté. Tucatnyi pálmákkal szegélyezett stranddal rendelkezik, ahol minden korosztály megtalálja a számára megfelelőt. A két leghosszabb Chaweng és Lamai, ezek a legjobban kiépített területek, de gyorsan fejlődik a többi terület is. A kisebbek, mint Bophut, Chaeng Mon, Tong Yang és Mae Nam olyanok, mint egy képeslap. Tiszta kék tenger, fehér homokos strand, buja zöld kókuszpálma-ültetvények. Mára a tengerparton elfogytak a szabad területek, ezért egyre többen építkeznek a tengerparti sziklás részekre, ill. a hegyoldalakon is mind több szálloda nyílik. A strandolás a fő aktivitás vagy passzivitás Koh Samuin. Chawengen szörf, jetsky- és csónakkölcsönzés is van. A szigeten kellemes sétákat tehetünk. Koh Samui 35 000-es lakossága főleg halászatból, kókusztermesztésből és kereskedelemből él, bár manapság sokan a turizmussal is kapcsolatba kerültek. Nathon a sziget legnépesebb területe és egyben fővárosa. Ide érkeznek a kompok és a buszok a szárazföldről. Nathonon kívül csak csendes falvak vannak, ahol a halászhajók kirakodásának, hálói javításának vagy a, kókuszdió betakarításának mindennapi munkáit láthatjuk. Bárhová megyünk Koh Samui szigetén, erjedő kókuszdió szagát érezzük.

Mikor utzzunk? 
Október végétől december közepéig tart a rövid esős évszak. Ilyenkor gyakran, de rövid ideig tartó záporok a jellemzők. Legtöbb esőre ilyenkor számítsunk az évben! 
A legnagyobb hőség áprilisban van (kb. 40 Celsius fok). A főszezon december 20-tól január végéig tart, ilyenkor a legdrágábbak a szállások.
Jó hír, hogy a nyári hónapokban is kellemes lehet az ide utazás: 32 fokos nappali hőmérsékletre számítsunk, gyakran felhős az ég, rövid záporok előfordulhatnak és a tengervíz 28 fokos is lehet! A meleg tengervízet kedvelők imádni fogják!

Dara Samui Beach 4* (csak felnőtteknek)

A Koh Samui szigeten, a Chaweng strand mentén elhelyezkedő tengerparti Dara Samui Beach Resort and Villa luxus szállást kínál szabadtéri medencével. A szálláshelyen ingyenes wifi biztosított. A gyönyörű, hagyományos thai építészeti elemekkel kialakított szobák és villák thai hatással kombinált kortárs stílusú dekorral várják a vendégeket. A fából készült bútorokkal berendezett szállások számos, a vendégek kényelmét szolgáló eszközzel rendelkeznek. Ezek közé tartozik a légkondicionáló, kábel-TV, DVD-lejátszó és ingyenes internet is. A szállások tágas, ülőhelyet is kínáló erkéllyel rendelkeznek.

Ellátás: reggeli

Szálloda weboldala >>

Utazás: menetrendszerinti járattal történik Budapestről, 2x-i átszállással. (szakítsa meg az utazást Bangkokban vagy Dubaiban, pár napos városnézére, kérje személyre szabott ajánlatunkat)

A részvételi díj a repülőgépek és a szálloda telítettségének függvényében változhat, emelkedhet, így érdemes mielőbb helyet foglalnia! 

Egy hét kevés? Kérje ajánlatunkat, tetszőleges hosszabbítással kapcsolatban!  

Előfordulhat, hogy a szállodákban bejelentkezéskor kaucióként hitelkártyát vagy bizonyos pénzösszeget kérnek.

Vízum: 2011. augusztus 11-től a 30 napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól. Amennyiben az utazó nem légi határátkelőhelyen lép be Thaiföldre, csak 15 napot tartózkodhat vízummentesen az országban. A vízummentes tartózkodás megfelelő indoklással egy alkalommal maximum 7 nappal meghosszabbítható a thaiföldi Bevándorlási Hivatal bangkoki központjában. Thaiföldre történő belépéskor mindenki győződjön meg arról, hogy az útlevélkezelő elhelyezte-e a beléptető pecsétet az útlevelében, ezt ugyanis az országból való távozáskor az illetékes hatóság ellenőrzi, és beléptető pecsét hiányában az utast - annak ellenére, hogy a mulasztást a thai hatóságok követték el - idegenrendészeti őrizetbe vehetik, és bírósági eljárást követően kitoloncolhatják az országból.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy Budapestről 2 átszállással
- szállás,
- reggelis ellátás
- transzfer
- magyar nyelvű telefonos asszisztencia

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,

- Fakultatív betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás 980Ft/fő/nap
- Fakultatív útlemondási biztosítás 1,5 millió forintos szerződés összegig 1,3%, 1,5-3 millió forintos szerződés összegig 2%, 3-6 millió forintos szerződés összegig 3%

Az útlemondási biztosítás önrésze alapesetben a szerződés összegének 20%-a. Ha foglaláskor megköti hozzá a fenti betegség biztosítást is, és a biztosítási összeg nem haladja meg a 2 millió forintot, akkor az önrész nulla lesz, azaz lemondás esetén a keletkezett kár 100%-át térít a biztosító. Csak foglaláskor köthető, utólag nem.


Helyben fizetendő:
- igény esetén fakultatív programok magyar idegenvezetéssel
- előfordulhat, hogy a szállodákban bejelentkezéskor kaucióként hitelkártyát vagy bizonyos pénzösszeget kérnek, ennek összege változó, érdeklődjön munkatársunknál megrendelés előtt.

 

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak