Tanzánia és zanzibár

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 208035
Lejárt ajánlat
Ellátás: teljes ellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Tanzánia
Város: Arusha

Szállás / program részletes leírása



Tanzánia és ZanzibárSzafari körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Lake Manyara Nemzeti Park - Serengeti Nemzeti Par - Ngorongoro kráter - Zanzibár


Időpontok: 2018. június 15-24., szeptember 21-30. (9 éjszaka)
Tanzánia varázslatos országa sokak szerint a szafarik igazi hazája. A természet páratlan gazdagságának köszönhetően e Magyarországnál több mint tízszer nagyobb területen világhírű nemzeti parkok és természeti világörökségi helyszínek kínálnak betekintést a fenséges állatvilágba. Gnúk, antilopok, zebrák, elefántok, vízilovak, csimpánzok, bivalyok, zsiráfok, orrszarvúk, oroszlánok gyönyörködtetik a szemet a tanzániai szafarik során. A Kilimanjaro havas csúcsa, a Serengeti Nemzeti Park szavannáin vándorló vadak, a Ngorongoro többmillió éves vulkanikus krátere, Zanzibár mesés partjai és korallzátonyai mind a csodálatos Tanzánia egy-egy arcát mutatják. Itt minden napszak más látnivalót kínál a fények és a színek folyamatos változásával, de talán a legszebb a hajnal a szavannák fölött felkelő nap képével, mely aranyra festi a tájat.A Tanzánia-Zanzibár körutazás alacsony létszámmal indul, ezzel is hozzájárulva a vadvilág megfigyeléséhez nélkülözhetetlen meghitt légkörhöz.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 1. nap
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással a tanzániai Arushába. Megérkezés az esti órákban a Meru hegy lábánál fekvő városba. Transzfer a szállodába. Vacsora és szállás az Arushától kb. 20 km-re, a Duluti-tó partján fekvő, kávéültetvényekkel övezett afrikai stílusú lodge-ban. A szálláshely körül kialakított ösvényeken sétálva számos afrikai madárfaj figyelhető meg.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 2.nap
Reggeli után elutazás a Lake Manyara Nemzeti Parkba. Útközben ismerkedés az ország etnikailag egyik legszínesebb, maszájok által is lakott településeivel, Makuyuni és Mto wa Mbu falvakkal. Lakóik ma már elsősorban banánnal kereskednek, de a maszájok ősi szokásai a mai napig megfigyelhetőek. Továbbutazás a nemzeti park területére, mely nevét a helyiek által a kunyhóik építésére használt növényről kapta. A rezervátumban elsősorban Tanzánia madárvilágát ismerheti meg az idelátogató, az itt regisztrált mintegy 400 madárfajból kis szerencsével akár 100 féle is látható egy egynapos látogatás során. A turisták nagy kedvencei a vándorlásuk során feltűnő rózsaszín flamingók, kormoránok, valamint a területre jellemző fára mászó oroszlánok. Ismerkedés a park élővilágával Tanzánia egyetlen `Treetop Walkway” túráján, ami egy különleges, 370 méter hosszú, legmagasabb pontján 18 méter magas, függő hidakból és kiépített kilátókból álló út. Vacsora és szállás a nemzeti park közelében fekvő szafari lodge-ban.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 3.nap
Továbbutazás a maszájul végtelen síkságot jelentő Serengeti Nemzeti Parkba. A Kenyába is átnyúló rezervátum elsősorban az éves nagy vadvándorlásról híres, amikor többszázezer zebra, gazella vonul át a területen friss legelőket keresve. A rezervátum a vándorláson kívüli időszakban is az egyik leggazdagabb vadlesre nyújt lehetőséget: bivalycsordák, elefánt, zsiráf, és több ezer antilop, impala élőhelye. Útközben piknik ebéd egy helyi étteremben. Vacsora és szállás a park területén található sátortáborban.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 4.nap
Reggel szafari a Serengeti rezervátum területén, majd elutazás a Ngorongoro kráterhez, útközben piknik ebéddel. A több millió évvel ezelőtt működő tűzhányó épen maradt pereme a világon a legnagyobb ilyen jellegű képződmény. A fűvel, bozótossal benőtt kráter és az alján kialakult szikes tó ma ideális élőhelye számos afrikai állatfajnak. Útközben a mintegy 45 km hosszú Olduvai szurdok, a világ egyik legfontosabb paleoantropológiai helyszínének megtekintése, mely komoly szerepet játszott az emberi evolúció feltárásában. Az ásatási területen, ahol ősi csontokat, kőeszközöket találtak, jelenleg is zajlik a feltárás. Látogatás a helyi múzeumban. Továbbutazás a szálláshelyre. Vacsora és szállás a Ngorongoro Természetvédelmi Terület mellett található szafari lodge-ban.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 5.nap
Egész napos szafari az egykori vulkán területén piknik ebéddel. A kráterbe leereszkedve egyedülálló gazdagságú élővilággal találkozhat a turista. Az itt élő öt nagyvad (oroszlán, leopárd, kafferbivaly, elefánt, orrszarvú) mellett a kialakult szikes tavak vonzzák a madarakat, köztük a rózsaszín flamingókat is. Vacsora és szállás a Ngorongoro Természetvédelmi Terület mellett található szafari lodge-ban.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 6.nap
Reggeli után visszautazás Arushába. Transzfer a repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Zanzibárra. Vacsora és szállás a sziget keleti részén, Stone Town-tól kb.50 km-re, közvetlenül a tengerparton fekvő szállodában.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 7-9. nap
Pihenés félpanziós ellátással Zanzibár szigetén. A Tanzániához tartozó, az ország partjaitól alig 40 km-re fekvő paradicsomi szigetcsoport ma elsősorban fehér homokos, pálmafás, búvárkodásra csábító, színes korallzátonyokkal tarkított, háborítatlan tengerpartjai miatt vált népszerűvé a turisták körében. Mindenképp érdemes felkeresni az egykor a világ fűszer kereskedelmi központjának számító és Afrika legősibb városának tartott Stone Town-t is. Az óváros alig változott az elmúlt 200 évben, a zegzugos sikátorok, a módos indiai kereskedők házait díszítő fából faragott kapuk, erkélyek, az omán fennhatóságra emlékeztető mecsetek, az illatos fűszerpiacok, bazárok méltán kaptak világörökségi védelmet.

Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár - csoportos körutazás 8.nap
Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapestre. Megérkezés a menetrend szerint.Minimum létszám: 12 fő.

Tanzánia - látnivalókMnemba-sziget Mnemba-sziget a luxus szinonimájaKilimandzsáró 5895 méter, Afrika legmagasabb hegycsúcsaManyara-tó Itt láthatók a híres fán pihegő oroszlánok.Ngorongoro-kráter Oltalmat nyújt a vadon élő állatoknakNátron-tó A világ leglúgosabb tava ornitológusok kedvelt úti céljaTarangire nemzeti park Elefántjairól és baobab fáiról híres.Zanzibár Romantikus naplementék, `fűszeres” VilágörökségDar es Salaam Tanzánia gazdasági központja.


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest-Arusha-Zanzibár-Arusha-Budapest útvonalon, turista osztályon
  • utazás a körutazás alatt légkondicionált minibusszal, a szafarikon max.7 fős terepjárókkal
  • 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák, szafari lodge-ok kétágyas, zuhanyozós szobáiban, a Serengeti Nemzeti parkban kétágyas, zuhanyozós sátrakban
  • teljes ellátás, Zanzibáron félpanzió
  • programok és szafarik a programleírás szerint
  • magyar idegenvezető
Külön fizetendő:
  • illetékek
  • tanzániai vízum díja, mely belépéskor fizetendő, ára 50 USD/fő
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak