A Selyemút birodalmai

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 233317
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Tádzsikisztán, Üzbegisztán
Város: Buhara, Khiva, Szamarkand, Taskent, Ürgencs

Szállás / program részletes leírása



Előfoglalási akció: 2019. március 20-ig, de ne várjon addig, mert sok-sok időpont már megtelt!
Plusz előnyök: 
- ingyenes vidéki transzfer 11 városból
- ingyenes reptéri parkoló a repülős utazásoknál
- ingyenes útlemondási biztosítás
- garantált, ingyenes ülőhely-választás​, szabad helyek függvényében

Az út áttekintése

·  A mesés Kelet ékk öve, Szamarkand
·  Utazás az üzbég szuperexpresszen
·  Több ezer éves városok
·  Nagy Sándor nyomában

"Dubai egy épített csodavilág, ahol naponta bújnak ki új látványosságoka sivatag homokjából. Lehet szeretni, lehet nemszeretni, de egyszer látni kell!"
György Péter – Kaukázus-specialista idegenvezető.

Program:

1. NAP: BUDAPEST – ISZTAMBUL – TASHKENT

Este elutazás Budapestről repülővel Isztambulba. Éjfélkor átszállunk, majd továbbutazunk Tashkentbe. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: TASHKENT – URGENCH – KHIVA

Reggel érkezés Tashkentbe, majd transzfer a szállodába, rövid pihenő. Kései reggeli után megkezdjük városnézésünket Tashkentben. Bár a város nagyobbik részét az 1966-os hatalmas földrengés a földdel tette egyenlővé, mégis számos látnivalót kínál az utazóknak. Városnézésünk során felkeressük az Óváros és a modern városrész látnivalóit is. Egyik legkiemelkedőbb lát­nivaló a Khast- Imam komplexum, melyben többek között meg­nézhetjük az úgynevezett Oszmán Koránt, mely a világ egyik legrégebbi kézzel írott Koránja, illetve – a legenda szerint – itt őrzik Mohamed próféta egyik hajtincsét is. A városnézés főbb állomásai még: Chorsu bazár, Amir Timur tér, Függetlenség tere, Képzőművészeti Múzeum. Kora este transzfer a belföldi repü­lőtérre, repülés Urgench-be. Érkezés után Khiva-ba transzferá­lunk. Szállás elfoglalása, vacsora.

3. NAP: KHIVA

Reggeli után bepillantást nyerhetünk a világörökség részét képző Ichan-Kala erőd látnivalóiba, mely falain belül tökéletes álla­potban sorakoznak több évszázad kincsei. Paloták, medreszek, mecsetek egy 500 × 300 méteres, kényelmesen bejárható terüle­ten koncentrálva. Már messziről látszik a híres Kalta Minor torony, mely Khiva szimbóluma is egyben. A tornyot sok legenda övezi, de egy biztos, a felületét borító majolikák 1855 óta ragyognak a napfényben. A városban felkeressük még: Ismail Khodja mauzó­leumot, Mohammed Amin Khan medreszét, Pahlavan Mahmud mauzóleumát, Juma (Péntek) mecsetet, mely az utolsó kán palo­tája. Programunk végén elfoglaljuk a szállásunkat, vacsora.

4. NAP: KHIVA – URGENCH – BUKHARA

Reggel transzfer Urgench-be a repülőtérre, indulás Bukhara-ba. Érkezés délelőtt Bukharaba. Mai napunkat teljes egészében Bukhara látnivalóinak szánjuk. A város a selyemút egyik leg­fontosabb megállója volt. Mivel több mint 2500 éves, így jog­gal mondhatjuk, hogy minden sarkon újabb látnivaló vár ránk. A részletes városnézés során felkeressük: Kalyan mecsetet, Samanides mauzóleumot, Nodir-Divan-Beghí medreszét, Lyabi- Khauz komplexumot, Kalon minaretet, Bolo- Hauz mecse­tet, Coumpol bazárt, Miri Arab medreszét, Arc Citadel erődöt. Vacsoránkat ma Nadir Divan Begi medreszében fogyasztjuk el, hangulatos ruha bemutató és folklór műsor kíséretében.

5. NAP: BUKHARA – SZAMARKAND

Reggeli után folytatjuk a varázslatos Bukhara felfedezé­sét a város utolsó emírjének nyári palotájával, a Sitorai Mokhi-Khosa-val. A terület érdekes elegye az orientális és az orosz építészetnek. Következő megállónkat, Bakhouddin Naqshbandi mauzóleumát Közép-Ázsia Mekkájának is hívják, jelentős kegyhelynek számít a környező országok muszlimjai számára. Utolsó megállónk a Chor-Bakr temető és komplexum, mely 30 építészeti alkotás együttese. Délután nagysebességű vonattal Szamarkandba megyünk. Érkezés után szállás elfog­lalása, vacsora.

6. NAP: SZAMARKAND – TASHKENT

Reggeli után hol máshol indulhatna városnézésünk, mint egész Üzbegisztán jelképévé vált Registan téren, mely Közép-Ázsia egyik legszebb tere is egyben. A program során megtekint­jük még: Gur Emir mauzóleumot, a bazárt és a Bibi-Khonum mecsetet. Kora délután szabadprogram, majd a híres Afrosiab szuperexpresszel utazunk vissza a fővárosba. Érkezés után transzfer a szállodába.

7. NAP: TASHKENT – KHUJAND

Korán reggel az üzbég-tádzsik határ felé vesszük az irányt, melyet átlépve Khujand város ékességeit tekintjük meg. Megtekintjük a Shaikh Muslihiddin mecsetet, melynek név­adója amellett, hogy a város vezetője volt, a helyiek csodatevőnek gondolják. A várost a Történelmi-Etnográfiai Múzeum, a Timur-Malik erőd, illetve a Payshanba Bazaar teszik még szí­nesebbé. Az ebédet egy helyi étteremben fogyasztjuk, majd délután lehetőségünk lesz önállóan is egy kis bazározásra, fel­fedező sétára. Az éjszakát Khujandban töltjük.

8. NAP: KHUJAND – PENJIKENT

Ma Penjikentbe utazunk. Bejelentkezünk a panzióba, majd megkezdjük városnézésünket. Itt az egyik fő nevezetesség a még az V-VIII. század között létező ősi település romjai. Az egy­kori arab város emlékét még néhány ház felismerhető alapja, a fellegvár és a városi bazár megőrzött maradványai idézik. Az éjszakát Penjikentben töltjük (2 éj).

9. NAP: PENJIKENT – HÉT TÓ – PENJIKENT

Reggelizünk, majd Seven Lakes felé vesszük az irányt. Út köz­ben megállunk a nagyjából 5.500 éves Sarazmnál, mely a világ egyik legősibb települése, ezzel 2010-be kiérde­melte, hogy felkerüljön az UNESCO Világörökségek Listájára is. A napunk fénypontja a hét, különleges színezetű taváról híres Haf Kul. A gyönyörű, 2000 méter feletti magasságban fekvő természeti környezetben élvezhetjük kicsit a mesébe illő panorámát, tartunk egy kellemes pikniket. Hét tó fakulta­tív kirándulás ára: 22.000 Ft. A program végén visszaté­rünk Penjikentbe a szállásunkra.

10. NAP: PENJIKENT – ISKANDERKUL – SARITAG – DUSHANBE

Mai napunk végső úti célja Tádzsikisztán fővárosa, Dushanbe. Útközben érintjük az Iskanderkul tavat. A tó a nevét Nagy Sándor után kapta (arrafelé Iskander néven ismerik), aki a helyiek szerint a tavat átszelve jutott el Indiából Közép-Ázsiába. Az éjszakát Dushanbe városában töltjük.

11. NAP: DUSHANBE

Reggeli után a főváros régészeti múzeumában teszünk látoga­tást, melynek legkülönlegesebb kiállított darabja a Buddha a Nirvánában szobor, mely 13 méterével és 5,5 tonnájával a világ egyik legnagyobb Buddha szobra. Egy rövid időre elhagyjuk a várost, megtekintjük a Hassan Erődöt, majd a városba visszaérkezvén a nap további részét a város felfedezésével töltjük.

12. NAP: DUSHANBE – BUDAPEST

Kora hajnalban kijelentkezünk a szállodából, egy átszállással utazunk haza. Budapestre a várható érkezés a déli órákban.

 

 

Az útlevélnek min 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.

Tádzsikisztánba vízum szükséges. Intézésében irodánk segítséget nyújt.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

 

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 20 főben maximáljuk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

- utazás repülővel,
- a helyszínen légkondícionált autóbusszal,    
- szállást 3 és 4 csillagos szállodákban,
- félpanzió, a hajón teljes panzió,
- magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
- belépők,
- Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
- Egy kézipoggyászt
- Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
- útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére).

Az ár nem tartalmazza:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- vízum
- helyi borravaló
- biztosítás

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 504 utazás 330 131 indulási időpontja között.
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak