Szingapúr és Malajzia: Ázsia ezer arca

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 202837
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Szingapúr
Város: Kuala Lumpur, Penang, Langkawi-sziget.

Szállás / program részletes leírása



1-2. nap: Repülés a trópusokraBudapestről átszállással Szingapúrba repülünk, késő délután landolunk a világ legszebb repülőterén. Ahogy a tengerparti autópályán hatalmas esőerdei fák lombkoronája alatt és színes trópusi virágok sűrűjében a belváros felé hajtunk, felidézzük az államalapító miniszterelnök, Lee Kuan Yew szavait: amelyik nemzet képes a kertjeit rendben tartani és kellő fegyelemmel, szorgalommal gondozni, az sikeres lesz a gazdaságban, államigazgatásban, a nevelésben és oktatásban is. Első trópusi esténken az öbölparti Boat Quay kivilágított felhőkarcolói alatt, elegáns éttermek és hangulatos bárok mentén sétálgatva mindannyian a valósághoz mérhetjük szavait. Szállás: Szingapúr.

3. nap: Bennfentes ÁzsiaReggeli után egész napos barangolásra indulunk Szingapúrban. Előbb a brit gyarmati múlt emlékeit vesszük sorba: a régi parlament és a városháza viktoriánus épületei várnak ránk, majd a 21. század kortárs építészeti ínyencségei következnek: Marina Bay Sands és az Esplanade koncertterem. Ez utóbbi kupolái a durián gyümölcsre hasonlítanak, mellyel a szingapúriak viszonya finoman szólva is ambivalens: imádják mennyei íze miatt és tiltják förtelmes szagáért. A városállam kultúrpolitikájának krikritikusai szerint a helyi `Művészetek Palotája” nem véletlenül lett a `gyümölcsök királyáról” mintázva. A belvárosból egy kevésbé megosztó világörökséghez, a Botanikus Kertbe látogatunk. Nehéz lesz betelni az orchideacsodákkal! Az Orchard Road sugárút patinás szalonjai következnek, majd Chinatown templomai és teraszházai között ismerkedünk a város lakosságát 75%-ban alkotó kínai közösség építészeti hagyatékával és kulináris jelenével. Szállás: Szingapúr.

4. nap: Szingapúri mindennapok közelről - majd beköltözés a maláj esőerdőbeKora reggel különleges, urbánus-esőerdei sétára indulunk: a Southern Ridges pallóiról gyönyörködünk a tengerben és a burjánzó trópusi erdőben, miközben régi gyarmati luxusvillák kertjeibe is bepillanthatunk. Akinek kedve tartja, azok fakultatív program keretében a Gardens By the Bay üvegházaiba is ellátogathatnak, majd Malajziába repülünk. Az éjjel már a Taman Negara Nemzeti Park egyik állatlesén talál bennünket, hangulatos dzsungel szállónk közelében. Szállás: Taman Negara.

5. nap: Taman Negara: Függőhidakon és csónakban a dzsungel mélyénAz esőerdő hangjaira ébredünk, majd egész napos dzsungelkaland vár ránk: átkelés a világ egyik leghosszabb függőhídján, 40 méter magasban a lombkorona szintjén, majd csónaktúra az erdő mélyén, a ritkán beszűrődő napfény sejtelmes félhomályában evezve. Szállás: Taman Negara.

6. nap: Koktél a Petronas-tornyok tövébenEgy újabb reggel a trópusi esőerdőben, majd csónakba szállva búcsút intünk a vadvilágnak: irány Kuala Lumpur! Magasvasúton indulunk a város felfedezésére, este már egy koktéllal a kezünkben gyönyörködünk a lenyűgöző ikertornyokban. Szállás: Kuala Lumpur.

7. nap: Kuala Lumpur: Malajzia bájos metropoliszaMagasból alá tekintve, a TV-torony kilátójában kezdjük ismerkedésünket ezzel a barátságos, ázsiai nagyvárossal, majd egész napos városnéző program következik: Masjid Negara nagymecset, a Főtér és gyarmati épületei, tárlatvezetés a Nemzeti Múzeumban, Central Market piac, megálló egy gyömbéres teh tarek italra egy elrejtett indiai kifőzdében. A napot a nyüzsgő Bukit Bintang negyed street food `paradicsomában” zárjuk, a trópusok ínyencségeit és hangulatát kóstolgatva. Szállás: Kuala Lumpur.

8. nap: Utazás Penangba - vissza a `régi Ázsiába”Reggel majmokkal hadakozva megmásszuk a Batu Caves 272 lépcsőjét, majd északnak indulunk: ködbe burkolózó mészkőhegyek mentén érjük el Penang városát. Este már a színes kínai teraszházakkal díszített, zegzugos óvárosban barangolunk, a mólóparti Eastern & Oriental Hotel árkádjai alatt megérezve valamit a Grand Tour romantikájából. Szállás: Penang.

9. nap: Penang: Ázsia ezer arcaDélelőtt Penang legfontosabb látnivalóit vesszük sorba: a Street of Harmony füstölős-misztikus kínai és hindu templomai, a Khoo Kongsi klánház és a Brit Kelet-Indiai Társaság erődje. Kora délután kompra szállunk és behajózunk az Andamán-tengeren Langkawi mesebeli szigete felé. Első esténk a trópusi tengerparton, mezítláb sétálgatunk a homokban, fakultatív gyertyafényes vacsora egy cölöpökre épített étteremben. Szállás: Langkawi-sziget.

10. nap: Pálmafák alatt Langkawi szigeténMa egész napos pihenés vár ránk Délkelet-Ázsia egyik legszebb tengerpartján. Akiknek kedve tartja, azokkal a világ egyik legmeredekebb felvonó-kabinjával mintegy 700 méteres magasságba emelkedünk, hogy egy átlátszó hídon egyensúlyozva tekintsünk alá a napsütötte tengerre (fakultatív). Szállás: Langkawi-sziget.

11-12. nap: Langkawi - BudapestA délelőttöt a tengerparton töltjük, majd átszállásokkal hazarepülünk, éjszaka a repülőn.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- szállás,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- repülőjegy,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak