Szenegál-Gambia körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222740
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Szenegál, Gambia
Város: Dakar, Saly, Banjul, Toubacouta, Saint-Louis

Szállás / program részletes leírása



Nyugat-Afrika csodavilága

Jelenleg érvényes előírások magyar állampolgárok részére (2022.08.11):

- Minden Szenegálba és Gambiába beutazónak QR kóddal ellátott teljes oltottságot (WHO által elismert oltóanyaggal: Astra Zeneca, Janssen, Moderna, Pfizer-BioNTech (Comirnaty) és Sinopharm) igazoló EU-s igazolást kell felmutatnia.

- Átesettséget igazoló védettségi igazolvány nem elegendő.

- A fentieknek megfelelő oltottság hiányában mindkét országba való belépés előtt egy-egy darab 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszteredményt kell felmutatni.

(A fenti QR kódos igazolások vagy teszteredmények mind angol vagy francia nyelven szükségesek kinyomtatva.)





Várható menetrend: (Turkish Airlines)

TK1038 OKT 09 Budapest - Isztambul 20:25-23:30

TK 584 OKT 10 Isztambul - Dakar 01:10-05:40

TK 597 OKT 18 Banjul - Isztambul 20:05-05:55 (OKT 19)

TK1035 OKT 19 Isztambul - Budapest 07:15-08:10





Tervezett program:

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Dakarba, Szenegál fővárosába. A nyugat-afrikai ország nevét legjelentősebb folyójáról, a Szenegálról kapta. Éjszakázás a repülőgép fedélzetén.



2. nap: … Dakar (Szenegál) - Gorée sziget
Reggel megérkezés Dakarba. Érkezést követően utazás komppal az egykori rabszolgaszigetre, Gorée szigetére. Az itt található múzeumban megismerhetjük miként kereskedtek 300 éven át a rabszolgákkal Nyugat-Afrikában. Napközben ebéd. Délután felfedezzük a régi és a modern, színes és pulzáló várost, mely a rabszolgakereskedők közkedvelt kikötőhelye volt. Itt ért véget a legendás Párizs - Dakar Rally. A zeg-zugos piac (afrikai maszkok, ékszerek, különféle textilek), a katedrális és a mecset egymás mellett különös hangulatot adnak a városnak. Szállás Dakarban.



3. nap: Dakar - Pink Lake - Bandia rezervátum - Saly
Reggeli, majd utazás dzsippekkel egy különleges ciano-baktériumot tartalmazó, rózsaszínű tóhoz, mely homokdűnék, vadregényes strandok mellett fekszik. A tó magas sótartalma miatt még ma is innen nyerik ki a sót és szállítják országszerte. Találkozhatunk az itt élő fulani emberekkel. Ezután az 1300 hektáros Bandia rezevátumban, Saly felé indulunk és a helyi vadállatok nyomait tanulmányozzuk (zsiráf, zebra, orrszarvú, különféle majmok, varacskos disznó, többféle antilop, strucc, stb.) és az öreg baobab fák történetei a mesék világába röpítenek bennünket. Napközben ebéd. Szállás Salyban.



4. nap: Saly - Saloum - Joal-Fadiouth - Saly
Reggeli után a Saloum-szigeteket fedezzük fel. Meglátogatunk egy helyi falucskát, akik betekintést engednek a mindennapi életükbe, valamint egy játékon is részt vehetünk, a baobab fa törzsméretének megjóslásával, majd ezt természetesen meg is mérhetjük. Ndangane kikötőjéből, `pirogue”-on (tradicionális szenegáli motorcsónak) csónakázunk, miközben a madarak vonulását figyelhetjük meg. Kikötünk egy kis szigeten, ahol egy rövid pihenőt tartunk a parton. Visszautazás Ndangane kikötőbe, majd folytatjuk utunkat Saly felé. Napközben ebéd. A part mentén elérjük Joal-Fadiouth városát, ahol Leopold Sédar Senghor, hajdani elnök és egyben költő lakott. Megérkezünk Salyba. A város Szenegál egyik legnépszerűbb üdülővárosa. Szállás Salyban.



5. nap: Saly - Thies - Saint-Louis
Reggeli, majd utazás Saint-Louisba. Útközben megállunk Szenegál második legnagyobb városában, Thiesben. Napközben ebéd. Megérkezés Saint-Louisba, amely a különleges hangulatot árasztó színes házaival, koloniális építészet hű emlékeivel ragadja meg a látogatót. Lovaskocsira szálluk és megismerkedünk a gyarmatok történelmével, felfedezzük kocsikázásunk során a történelmi központ nevezetességeit: Kormányzósági Palota, halászok negyede, háborús emlékmű, katolikus templom. Szállás Saint-Louisban.



6. nap: Langue de Barbarie Park - Saint-Louis
Reggeli után szabadprogram vagy félnapos fakultatív programlehetőség: felfedezzük a Langue da Barbarie Parkot, melyet a `madarak szigetének” is nevezik. Több kilométer hosszú és csak néhány száz méter széles földnyelv, amelynek óceán felőli része még mindig érintetlen. Többszáz féle madárfaj, pelikánok, kormorán, gémek és egyéb vízimadarak élőhelye. Délután visszautazás Saint-Louisba. (A program ára: 19.500 Ft.) Délután szabad program, pihenés. Szállás Saint-Louisban.



7. nap: Saint-Louis - Touba - Kaolack - Toubacouta
Reggelit követően az utunk Toubába vezet. Itt található a Mourid közösség központja. A szövetséget Cheik Amadou Bamba alapította, akinek síremlékét, a mecsetet határoló könyvtár belső udvarában találjuk. A mecset napjainkban az egyik legjelentősebb zarándokhely. Folytatjuk utunkat Toubacouta felé. Kaolackon keresztül utazunk. Napközben ebéd. Útközben láthatjuk a különböző etnikumú népcsoportok falvait. Szállás Toubacoutában.



8. nap: Toubacouta - Juffureh (Gambia) - Banjul
Reggeli után határátlépés és elérjük Juffureh falut, ahol Alex Haley szerző nagyapja, Kunta Kinteh élt. Továbbutazás Gambia fővárosába, Banjulba, Afrika legkisebb fővárosába, mely a Gambia-folyó egyik szigetén fekszik. Színes, vibráló életével igazi afrikai hangulatot áraszt. Napközben ebéd. Szállás Banjulban.



9. nap: Banjul - Makasutu - Banjul
Reggelit követően utazás Makasutuba, amely a Gambia-folyó deltájában egy ún. `szent erdő”. A mangrove erdők, szavannák és homokdűnék afrikai és európai madaraknak is, illetve sokfajta állatnak is szálláshelyet adnak. Tanulmányozhatjuk az őslakosok építészetét, szokásait, életmódját. Meglátogatjuk a krokodil tavat, majd az anglikán egyház templomát. Délután szabad program, pihenés. Szállás Banjulban.



10. nap: Banjul …
Reggeli után ellátogatunk a Történeti Múzeumba, majd megtekintjük az Albert piacot. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Éjszakázás a repülőgép fedélzetén.



11. nap: … Budapest
Érkezés menetrendtől függően Budapestre.





Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Gorée szigete

- Saint-Louis szigete

- Saloum-delta





Várható hotelek (vagy hasonlók):

Dakar: Novotel Hotel

Saly: Neptune Hotel

Saint-Louis: Ocean y Savane Bungalow Lodge

Toubacouta: Hotel Keur Saloum

Banjul: Hotel Tamala Beach



A változás jogát fenntartjuk!





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy illetékekkel

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, dzsipekkel, csónakkal, komppal

- elhelyezés helyi középkategóriájú, kb. 4*-os (esetenként 3*-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések:250 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

    A 250 EUR/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő

    Gambiai vízum: kb. 45-90 EUR (változó)

    Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap


    Keresés
    8 881 utazás 351 434 indulási időpontja között.






    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak