Sri Lanka, nagykörút szafarival

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 9347
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Sri Lanka
Város: Colombo, Dambulla, Galle, Kandy, Matale, Negombo, Nuwara Eliya, Pinnewala, Polonnaruwa, Sigirya

Szállás / program részletes leírása



TOP ELŐNYÖK:
- Ingyenes parkolás repülős utaknál:
ingyenes Ferihegy-közeli parkolást biztosítunk. A parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. Korai indulás illetve kései érkezés esetén a parkolás helyszínén lévő szállodában kedvezményes szálláslehetőséget is tudunk biztosítani.
Törzsutas kedvezmény:  5-7%
Előfoglalási kedvezmény: 3 - 5%, max 10.000,- Ft
65 év feletti kedvezmény: 2.000,- Ft

(a kedvezmények nem halmozhatóak!)

Program:

1. NAP: BUDAPEST – COLOMBO
Utazás Budapestről Colombo-ba átszállással.

2. NAP: COLOMBO – NEGOMBO
Érkezés Srí Lankára, transzfer a tengerparti üdülővároskába, Negombo-ba, szállás elfoglalása. Az utazás fáradalmainak kipi­henése, strandolás.

3. NAP: NEGOMBO – PINNAWELA – SIGIRIYA
Reggeli után utazás Sigiriya-ba az út mentén érdekes tájkép tárul elénk, rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvé­nyek, falvak váltják egymást. Útközben látogatás Pinnawela-ba, az elefántárvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt állatokat gondozzák és munkára tanítják. Ha szerencsés időpontban érke­zünk, akkor részesei lehetünk, amint az elefántok a Maha Oya folyóban fürdőznek. Továbbutazás és érkezés a szálláshelyre kora este. Szállás Sigiriya-ban vagy környékén.

4. NAP: SIGIRIYA – POLONNARUWA – SIGIRIYA
Reggel Sigiriya „oroszlán-sziklájának” meghódítása, melyre az V. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyö­nyörködhetünk. Délután kirándulás Polonnaruwa romvárosba, mely a XI–XII. sz.-ban volt a szingaléz birodalom virágzó köz­pontja, majd a feledés homályába süllyedve benőtte a dzsungel. Mára a paloták, templomok, medencék, gigantikus kőszobrok jelentős részét feltárták, a hely a Világörökség részét képezi. Szállás Sigiriya-ban vagy környékén.

5. NAP: DAMBULLA – MATALE – KANDY
Reggeli után utazás Dambulla sziklakolostorához, mely szintén a Világörökség része, a szobrokkal és festményekkel díszített bar­langszentélyek a buddhizmus különböző korszakainak jellegze­tes örökségei. Továbbutazás Matale-ba, egy fűszerkertbe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató várja a vendégeket. Érkezés a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Városnézés és a Fog templom megtekintése, majd este zenés táncbemutató a híres Kandy táncosokkal. Szállás Kandy-ben.

6. NAP: KANDY – NUWARA ELIYA
Reggeli után látogatás és séta a gyönyörű Peradeniya Botanikus Kertben, majd indulás Nuwara Eliya-ba. Az idevezető út az ország legfestőibb, hajtűkanyarokkal, kisebb vízesésekkel tarkított tája. A hegyvidéki várost az egykori angol gyarmatosítók tették máig népszerű üdülőhellyé. Koloniális stílusban épült, régi favázas szer­kezetű házai, parkjai kis időre Európába repítik vissza az utazót. Angol kezdeményezésre telepítették ide az első teaültetvényeket a XIX. sz. végén, s a kitűnő minőségű ceyloni tea gyorsan világ­hírre tett szert. Az ültetvényeken az ott dolgozó asszonyok színes szárija tarkállik. Szállás Nuwara Eliya-ban.

7. NAP: NUWARA ELIYA – YALA
Reggeli után egy teaültetvény és teagyár megtekintése, majd továbbutazás az Ella-hasadék felé, a lépcsőzetesen lezúduló Ravana vízesés megtekintése. Érkezés Yala-ba kora délután. Dzsip szafari az ország legnagyobb nemzeti parkjában, melynek során elefántokkal, krokodilokkal, majmokkal, bivalyokkal és más vad­állattal találkozhatnak. Szállás Yala-ban.

8. NAP: YALA – GALLE – NEGOMBO
Reggeli után indulás Negombo tengerparti üdülővárosba, előtte rövid kitérő Galle ókori kikötő- és kereskedővárosban, az erőd megtekintése. A gyarmatosítás korából szinte teljesen épen maradt a Holland Erőd, falain belül az óvárossal, mely az UNESCO Világörökség része. Szállás Negombo-ban.

9. NAP: COLOMBO – REPÜLŐ
Kijelentkezés a szállodából, menetrend függvényében transzfer a repülőtérre.

10. NAP: BUDAPEST
Érkezés Budapestre.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás repülővel, helyszínen autóbusszal,
- szállás,
- reggelis ellátás,
- útlemondási biztosítás,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- reptéri illeték,
- repülőjegy,
- fakultatív programok,
- vízum,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyszínen fizetendő:
-
belépők,
- helyi borravalók.

A reptéri illeték ára az indulásig változhat!

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak