Peru Óriáskörút

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222731
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Peru
Város: Lima, Pachacamac, Nazca, Chala, Arequipa, Chivay, Puno, Cusco

Szállás / program részletes leírása



Látogatás az inkák földjén

Tervezett program:
1. nap: Budapest - Lima
Elrepülés Budapestről átszállással Peru fővárosába, Limába. Étkezések a repülőgép fedélzetén. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Limában.



2. nap: Lima - Pachacamac - Paracas - Ballestas-szigetek - Nasca
Korai indulás délre. Útközben megtekintjük Pachacamac-ot, az ősi - már jóval az inka kultóra előtt is - legfontosabb perui zarándokhelyet. Megérkezés Paracasba, ahol hajóra szállunk és áthajózunk a Ballestas-szigetekhez - a mini Galapagoshoz -, amely ezernyi fóka otthona. Gazdag élővilágát színesíti a számos vadon élő madárfaj, szárazföldi- és tengeri emlősök és a veszélyeztetett Humboldt-pingvinek, amiket hajóutunk során megpillanthatunk. Ha szerencsénk van, láthatunk delfineket és bálnát is. A hajóból pillantást vethetünk egy a Nasca vonalakhoz hasonló, sziklába vájt, rejtélyes geogliph rajzra, melynek eredetéről ma is sok tudományos vita folyik; a legvalószínűbb elmélet, hogy az egykor itt élt Paracas törzs tagjaitól származik, de miértjét továbbra is homály fedi. Napközben ebéd. Továbbutazás Nascába, szállás Nascában.



3. nap: Nasca vonalak - Cantelloc vízvezetékrendszer - Chala
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: repülés kis gépekkel a nascai óriásrajzok felett, amelyek a világmisztikum központjában állnak felfedezésük óta. A Nasca vonalak az 1920-as években felfedezett, földbe vésett ábra- és vonalhálózat, az UNESCO Világörökség részét képezik. Az i. sz. I. évezredben fennállott Nasca-kultúra idejéből származnak. A több száz, olykor egymást metsző vonalak között nagyméretű állat- és növényfigurák rajza található. (A program ára: 38.500 Ft.). Napközben ebéd. Délután meglátogatjuk Cantellocnál a földalatti különleges vízvezetékrendszert, majd folytatjuk utunkat délre a Pánamerikai országúton. Megérkezünk egy tengerparti kisvárosba, Chala-ba. Szállás Chala-ban.



4. nap: Chala - Arequipa
Reggeli. Délelőtt szabad program, pihenés a tengerparton. Utazás autóbusszal tovább a part mentén Arequipába, amely egyike Peru legszebb városainak, és 2300 méter magasan fekszik. A várost fehér vulkáni sziklákból építették. Napközben ebéd. Szállás Arequipában.



5. nap: Arequipa - Chivay
Reggeli, városnézés az UNESCO világörökség részét képező, "fehér város"-ként is emlegetett Arequipa belvárosában. Megtekintjük többek között a főteret, a Katedrálist, és ellátogatunk a 16. században épült Santa Catalina Konventbe. Napközben ebéd. Délután utazás Chivay-ba, a Colca-kanyon közelébe. Szállás Chivay-ban.



6. nap: Chivay - Colca-kanyon - Puno
Kora reggel kondorlesre indulunk a Colca-kanyonba, majd megtekintünk egy-két kisebb falvat is. Beleláthatunk a völgy sajátos népművészetébe és kulturájába. A városnézés után utazás a Titicaca-tóhoz, Punoba, útközben látogatás a Sillustani ősi temetkezési helyszínen, ahol inka temetési emlékeket és az inkák előtti időkből származó sírokat is találunk. Napközben ebéd, szállás Punoban.


7. nap: Titicaca Nemzeti Park
Reggeli után kirándulás a világ legmagasabban fekvő tavához, a 3812 méteren található Titicaca-tóhoz. Itt csónakokba szállunk, és áthajózunk az Uros indiánok egyedülálló úszó szigeteire. A Titicaca Nemzeti Park területén elhelyezkedő tavon kb. 40 úszó "totora" található. Ellátogatunk aTaquile-szigetre is, ahol aszigetkecsua indiánszármazású lakói a mai napig erősen őrzik hagyományaikat. A sziget elsősorban a helyiek által készített ruhákról nevezetes. Nők és férfiak egyaránt készítik ezeket a ruhákat és a közösség minden tagja hordja őket. Az őslakók textilművészetét azUNESCO felvette aszellemi kulturális örökségeklistájára. Szállás Punoban.



8. nap: Puno - Cusco
Reggelit követően utazás a hatalmas hegyek között Cuscoba. Utunkat többször is megszakítjuk megállókkal. Útközben áthaladunk Pucará városkán, mely látványos régészeti terület, majd láthatjuk a Raqchi inka romokat és Andahuaylillas-i híres kápolnát, melyet az amerikai kontinens Sixtus-kápolnájának is szoktak nevezni. Napközben ebéd, szállás Cuscoban.


9. nap: Cusco - Macchu Picchu
Reggeli, majd egész napos kirándulás az inkák egykori szent városába, a Macchu Picchuhoz. Korai indulás vonattal Aguas Calientes városáig. Innen busszal kapaszkodunk fel a fenséges hegyormok közt megbúvó, lenyűgöző szellemvároshoz.Az Andokhegyláncai között elterülő, nehezen megközelíthető kis erődítésvárost 1450körülPacsakutek Jupanki inka király építette, majd lakói 1570-ben váratlanul elhagyták; ennek pontos okára a tudósok a mai napig nem találtak magyarázatot. Ezt követően a város majd` 350 évig elhagyatottan állt, egészen 1911-ig, amikor újra felfedezték. Napközben ebéd, szállás Macchu Picchu Pueblo-ban (Aguas Calientes).



10. nap: Sacred Valley - Pisac - Cusco
Reggeli, majd egész napos kirándulás a "szent völgybe", ahol az indiánok élete az évszázadok során szinte semmit nem változott. Ezt követően sétálunk Pisacban, a szintén inka romvárosban. A hatalmas kiterjedésű földművelő teraszok között elszórtan fekvő épületcsoportok közül a legnevezetesebb az ún. Intiwatana-csoport. Szabadidő az indián piacon, ahol helyi kézműves termékeket vásárolhatunk. Meglátogatjuk többek között Ollantayambot, az Urubama folyó partján csodálatos épségben megmaradt inka romvárost. Az inka város másik része a hegyoldalba épült teraszokból és azokon található épületegyüttesekből áll. Napközben ebéd. Délután ellátogatunk a Sacsayhuaman régészeti parkhoz, ahol egy hatalmas erőd maradványait csodáljuk meg. Felkeressük a Qengo templomkomplexumot, amely az inka időkben vallási szertartások helyszíne volt. Visszautazás Cuscoba és városnézés az "arany városban", Amerika régészeti fővárosában, melyet a "világ köldökének" is neveznek: főtér, katedrális, Koricancha palota, Szt. Dominik konvent, stb. Szállás Cuscoban.



11. nap: Cusco - Lima
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Limába. Érkezést követően megkezdjük Lima felfedezését. Először a város pénzügyi központját keressük fel a modern San Isidro és Miraflores kerületekkel. A buszból megcsodálhatjuk a Huaca Pucllana, inka idők előttről származó piramis alakú templomokat, melyek túlélték a modern civilizáció terjeszkedését. A part menti sziklafalon futó Miraflores Maleconon végighaladva az óceán gyönyörű látványként tárul elénk. Városnézésünket Lima belvárosával és történelmi központjával folytatjuk, melyet az UNESCO 1991-ben vett fel a Világörökségek közé. A gyarmati időkből származó óváros a 16. században a spanyol koloniális központ volt. Látjuk a főteret, a katedrálist, a Plaza Mayort, az elnöki- és a püspöki palotát, a Városházát és a Desamparados vasútállomást. Felkeressük a San Martin teret, ahol a parkot körülvevő koloniális épületeken érdemes egy pillantást vetni a csodálatos fából faragott balkonokra. Látogatás a Szent Ferenc kolostorban, mely viszonylagos épségben vészelte túl az 1746-os nagy földrengést, és ma Lima egyik legrégebbi még használatban lévő temploma. Programunkat a híres Aranymúzeumban zárjuk, ahol a spanyol hódítók érkezése előtt virágzó aranyművesség jó néhány remek darabját csodálhatjuk meg. Napközben ebéd, szállás Limában.



12. nap: Lima ...
Reggeli, majd látogatást teszünk a Régészeti- és Antropológiai Múzeumban, ahol az őslakos indiánok történetéről, életmódjáról és kultúrájáról kapunk átfogó képet, a feltárt leletanyaggal szemléletesen illusztrálva. Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezéses és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.


13. nap: ... Budapest
Hazaérkezés Budapestre.



Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Arequipa városa és a történelmi központ

-Cusco városa

-Machu Picchu történelmi területe

-Lima történelmi központja



A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- nemzetközi repülőjegy

- BBP utasbiztosítás

- közlekedés külön buszokkal, kisbuszokkal, hajóval, vonattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:
  • Belépők és a program szerinti étkezések 195,00 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 195 USD a belépőket, a programban feltűntett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak