India - Nepál körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 123936
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Nepál, India
Város: Delhi, Jaipur, Agra, Nagarkot, Bhaktapur, Fatehpur Sikri, Mathura, Gurgaon, Patan

Szállás / program részletes leírása



A mesés aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával (Kathmandu, Patan, Pokhara, Bhaktapur)

Tervezett program:



1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről egy átszállással Delhibe. Étkezés és éjszakázás a repülőn.



2. nap: … Delhi (India) - Mathura - Yamuna folyó - Agra
Érkezés Delhibe a reggeli órákban. Reggeli, ahol alkalom nyílik a téli ruhákat lecserélni, majd utazás a hinduk egyik jelentős zarándokhelyére, Mathurába, Krisna isten szülőhelyére. Ott riksába szállunk, így érjük el a Szent Yamuna folyót, ahol csónakból gyönyörködhetünk az áldozati szertartásokban. Folytatjuk utunkat, Sikandránál vetünk egy pillantást az Agrát naggyá tevő Nagy Akbar mauzóleumára. Vacsora és szállás Agrában.



3. nap: Agra
Reggeli, majd bejárjuk az UNESCO Világörökségnek számító Vörös Erődöt. Európában évszázadokba telt, amíg a zord középkori citadellákból kialakultak a kecses reneszánsz paloták. Agrában ez a fejlődési folyamat három generáció életében lezajlott. Az erőd egyik legmeglepőbb jellemzője a hirtelen átalakulás a katonai erő bizonyításából a tékozló szépségbe. Ellátogatunk a Taj előfutárának tekinthető, első teljes egészében fehér márványból épített Itimad-ud Daula síremlékéhez. Vacsora és szállás Agrában.



4. nap: Agra - Taj Mahal - Fathepur Sikri - Jaipur
Korai reggeli után egy újabb UNESCO Világörökségnek, a szerelem emlékműveként elhíresült Taj Mahalnak szenteljük az időt. Sah Jahan építtette feleségének, Mumtaz Mahalnak, állhatatos szerelme jeléül. A Taj Mahalt 22 éven át, 22.000 közép-ázsiai, európai és indiai munkás építette. `Ez a vörös homokkövön nyugvó óriási fehérmárvány tömeg a szó szoros értelmében ékszer.” Ezt követően utazás Fathepur Sikribe, a szellemvárosba, melyet 1569-ben Nagy Akbar építtetett és 14 éven át a mogul birodalom fővárosa volt. `Amikor az Erzsébet korabeli angolok 1583-ban Fathepur Sikribe mentek, hogy találkozzanak a nagy császárral, Akbarral, elámultak: egy Londonnál mind lélekszámban, mind nagyságát tekintve jelentősebb várost találtak. Rubintok, gyémántok, drága selymek özöne tárult szemük elé. Ma Fathepur Sikri elhagyottan, magányosan mereng a régmúlt dicsőségén.” Továbbutazás Jaipurba. Vacsora és szállás Jaipurban.



5. nap: Jaipur
Reggeli után egész napos jaipuri városnézés. Látogatás az Amber palotához. A kirándulás külön érdekessége, hogy a magasan a tó felett emelkedő építményt, melynek kupolái és tornyai Andersen meséit idézik. Az Amber palota a mai napig hirdeti Rajastan XVII. századi uralkodóinak nagyságát. Délután elbámészkodunk az 1727-ben alapított, a vendégbarátságot jelképező rózsaszínben pompázó Jaipur városában. Megnézzük a rajastani maharadzsa által ma is lakott városi palota múzeumait, felkeressük a híres Jai Singh maharadzsa XVIII. században épített különös obszervatóriumát, a Jantar Mantart és fotóstop a Szelek Palotájánál (Hawa Mahal). Vacsora és szállás Jaipurban.



6. nap: Jaipur - Delhi
Reggeli, majd utazás Delhibe. Érkezést követően megkezdjük városnézésünket az indiai fővárosban, visszautazunk pár száz évet az időben Ó-Delhibe, mely `az igéző és változatlan Kelet dicsősége és csalárdsága, nagysága és szennye”. Bejárjuk a Yamuna folyó partján épült Vörös Erőd melletti óváros sikátorait, a bazárt, felkeressük a Jama Masjidot, India legnagyobb mecsetét. Vacsora és szállás Delhiben.



7. nap: Delhi
Reggeli után felkeressük a brit gyarmati korban épült Új-Delhit, ahol szemügyre vehetjük az India kaput, mely az I. Világháborúban elesett indiai katonáknak állít emléket. Megtekintjük az egykori alkirály palotáját, ami ma az elnöki rezidencia, a Parlament és a Titkárság épületeit, a hivatali negyedet. Felkeressük az UNESCO Világörökség részér képező Humájun császár síremlékét és a Hindusztán hetedik csodájának mondott, szintén a világ örökségeként számon tartott egykori minaretet, a Qutab Minart és a mellette még az V. századból megmaradt, nem rozsdásodó vasoszlopot. Végezetül megismerkedünk a modern vallásos indiai építészetet képviselő Laksmi Narajan (Birla) szentéllyel. Vacsora és szállás Delhiben.



8. nap: Delhi - Kathmandu (Nepál)
Reggeli után transzfer a reptérre, elutazás Nepálba, érkezés Kathmanduba a délutáni órákban menetrendtől függően. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, majd séta Kathmandu nyüzsgő, művészek által is előszeretettel látogatott Thamel negyedében. Vacsora, szállás Kathmanduban.



9. nap: Kathmandu-völgy - Swayambhunath - Patan - Kathmandu
Reggeli, majd szabadprogram, séta, vásárlás Kathmanduban, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos látogatás a Kathmandu-völgyben: elsőként Kathmandu Palota terét látogatjuk meg - az UNESCO Világörökség része - és felkeressük az élő szűz istennőt, a Kumarit. Délután a Swayambhunath-t, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a majmok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a `magát megteremtő” sztúpához köthető a Kathmandu-völgy születése. A sztúpától gyönyörű a kilátás a városra. Délután ellátogatunk Patanba, a négy III. századi, még Ashoka császár emeltette sztúpákkal határolt kézművesek, művészek városába. Körbesétálunk az egykori uralkodói `palota téren”, a Durbar Squeren. A program ára: 32.000 Ft. Vacsora, szállás Kathmanduban.



10. nap: Kathmandu - Pokhara
Reggeli után útnak indulunk Pokharába, Nepál harmadik legnagyobb városába. Pokhara páratlan szépségű természeti környezetben, 827 méter magasan fekszik, lenyűgöző panoráma nyílik innen a Himalája hófödte csúcsaira. Az Annapurna régióba tartó hegymászók, innen Pokharából indulnak útnak. Érkezés után a szobák elfoglalása, délután szabadprogram, a környék felfedezése. Vacsora, szállás Pokharában.



11. nap: Pokhara
Kora reggel utazás az 1592 méteren fekvő Sarangkot magaslatra, hogy megcsodáljuk a fenséges napfelkeltét. A hegyről lenyűgöző panoráma nyílik a Pokhara völgyre és a környező hegyvonulatokra. Visszautazás a szállodába, reggeli, majd városnézés Pokharában, melynek során látogatást teszünk a Davi vízesésnél, felkeressük a Shivának szentelt Gupteshwor barlangot és a Seti folyóvölgyet. Délután csónakázás a Fewa tavon, amely a második legnagyobb tó a Nepáli Királyság területén. A tó közepén található kétszintes pagoda Ajima istennő tiszteletére épült; a pagodát sok hívő keresi fel, hogy áldozataikkal engeszteljék ki az istenséget. Vacsora, szállás Pokharában.



12. nap: Pokhara - Kathmandu
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Kathmanduba. Délután Megtekintjük a Bagmati folyó partján lévő Shiva tiszteletére épült hindu templomot, a Pashupatinath templomot (kívülről, belépés csak hinduknak lehetséges). A Pashupatinath templom Kathmandu legrégebbi valamint Nepál egyik legszentebb hindu temploma. A Gangeszbe torkolló Bagmati folyó-ghat-ján égetik a halottakat a hindu szokásoknak megfelelően. Ezután a szobák elfoglalása, szabadprogram, pihenés, vásárlás. Vacsora, egy városi étteremben, ahol megismerjük a nepáli nép zenéjét és táncait is, szállás Kathmanduban.



13. nap: Kathmandu - Bhaktapur - Kathmandu…
Reggeli után kijelentkezés (a csomagok elhelyezése a csomagszobában), majd kirándulás Bhaktapurba, mely figyelemre méltó építészeti emlékei az UNESCO kulturális Világörökség részét képezik. Bhaktapur megőrizte ősi életmódjának és eredeti kinézetének egy részét, amelyen keresztül betekintést nyerhetünk a Kathmandu-völgy középkori életébe. Vacsora, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezés és éjszakázás a repülőn.



14. nap: …Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.





A változtatás jogát fenntartjuk!





Várható menetrend: (Emirates)


EK 112 12MAR BUDAPEST- DUBAI 15:10 - 23:20

EK 510 13MAR DUBAI - DELHI 04:20 - 08:55

EK 2154 25MAR KATHMANDU-DUBAI 00:45 - 04:25

EK 111 25MAR DUBAI - BUDAPEST 10:35 - 13:35

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:
- Humájun császár síremléke Delhiben

- Qutab Minar

- Agra Erőd

- Taj Mahal

- Fathepur Sikri

- Jantar Mantar

- Kathmandu-völgy



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel

- BBP biztosítás (EUB Air& Cruise: 10.360 Ft)

- közlekedés külön autóbusszal, belföldi repülővel, csónakkal, riksával

- elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Helyszíni belépők és program szerinti étkezések: 315 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

    A 315 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő

    Vízum, kb. 30 USD (Nepál, a helyszínen fizetendő)

    Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap

     
    Töltődik a foglalási lap


    Keresés
    8 881 utazás 351 434 indulási időpontja között.
    Valami hasonlót?
    További úti célok






    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak