Szafari körutazás Namíbiában - Namíb-sivatag, Swakopmund, Etosha Nemzeti Park

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211132
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Namíbia
Város: Sossusvlei, Swakopmund, Twyfelfontein, Walvis Bay, Windhoek

Szállás / program részletes leírása



TOP ELŐNYÖK:
- Ingyenes parkolás repülős utaknál:
ingyenes Ferihegy-közeli parkolást biztosítunk. A parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. Korai indulás illetve kései érkezés esetén a parkolás helyszínén lévő szállodában kedvezményes szálláslehetőséget is tudunk biztosítani.
Törzsutas kedvezmény:  5-7%
Előfoglalási kedvezmény: 3 - 5%, max 10.000,- Ft
65 év feletti kedvezmény: 2.000,- Ft

(a kedvezmények nem halmozhatóak!)

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – WINDHOEK
Elutazás Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal, átszállás­sal Windhoekba.

2. NAP: WINDHOEK
Megérkezés a délelőtti órákban, transzfer a szállodába. Délután városnézés a namíbiai fővárosban a főbb látnivalók megtekinté­sével: a gyarmati időkből fennmaradt Christuskirche, a parlament épülete (Tintenpalast), és a városi erőd (Alte Feste). Séta a főut­cán, ahol számtalan érdekes üzletet, könyvesboltot, kézműves piacot fedezhet fel az érdeklődő. Vacsora és szállás Windhoekban.

3. NAP: WINDHOEK – NAMÍB-SIVATAG
Reggeli után elutazás a Namíb-sivatagban található szálláshelyre. Az Atlanti-óceán partvidékén húzódó sivatag a Föld legrégebbi pusztasága, 1600 km hosszan, és mintegy 50–160 km széles­ségben terül el Namíbia dél-nyugati részén. A Magyarországnyi méretű sivatag belső része igazi homoksivatag, ahol a szél gyak­ran óriási homokdűnéket alkot. Késő délután, naplemente idején érkezés a dűnék lábainál fekvő sivatagi lodge-ba, ahol vacsora és szállás.

4. NAP: SOSSUSVLEI – SESRIEM KANYON
Reggeli után kirándulás a Namíb-sivatag egyedülálló természeti látnivalójához, Sossusvlei gigantikus homokdűnéihez (egyikük több, mint 300 méter magas), melyek a világ legmagasabb ilyen jellegű képződményei. Lehetőség nyílik az egyik dűne megmá­szására, a sivatagi táj végtelen nyugalmának megtapasztalására. Ezt követően a túra a Sesriem kanyonban folytatódik, melynek szabálytalan formáját, 30–40 méter magas falait évszázadok eró­ziója formálta. Vacsora és szállás a sivatagi lodge-ban.

5. NAP: SOLITARE – GAUB – KUSIEB – SWAKOPMUND
Továbbutazás az óceánpart irányába, a Solitaire, a Gaub és a Kuiseb kanyonok érintésével. Az út a namíbiai kősivatag kiet­len holdbéli tájra emlékeztető vidékén halad át. A területen él a botanikai szempontból egyedülálló velvícsia (welwitschia mirabilis) különleges, szárazságtűrő növény. Nevét felfede­zőjéről, Dr. Friedrich Welwitschia osztrák botanikusról kapta. Megérkezés Swakopmundba a délutáni órákban. Séta és rövid városnézés Namíbia egyik kedvelt üdülőhelyén. Vacsora és szál­lás Swakopmundban.

6. NAP: WALVIS-ÖBÖL
Délelőtt félnapos (kb. 3 órás) hajókirándulás során ismerkedés a Walvis-öböl gazdag élővilágával. Az óceánparti öblök számtalan madárfajnak adnak otthont. A hajó mellett kis szerencsével del­finrajok, fókák is láthatók. A hajón osztrigát és frissítőket szol­gálnak fel. A program után visszautazás Swakopmundba, ahol szabadprogram. Vacsora és szállás Swakopmundban.

7. NAP: SWAKOPMUND – TWYFELFONTEIN
Korán reggel elutazás az ország északi részére, Twyfelfonteinbe. Útközben a vulkáni eredetű „Burnt Mountain” és a vidék több ezer éves ősi sziklarajzainak megtekintése. A területen, amely ma az UNESCO Világörökségének része, közel 2500, vadászjeleneteket, különböző rituálékat ábrázoló sziklarajzot tártak fel a kutatók. Vacsora és szállás Twyfelfontein közelében.

8. NAP: TWYFELFONTEIN – ETOSHA
Délelőtt a „megkövült erdő”, azaz a több, mint 200 millió éves fatör­zsek maradványait tartalmazó folyómeder megtekintése, majd továbbutazás az Etosha Nemzeti Parkba, mely a világ egyik legré­gibb vadrezervátuma. A több, mint negyed Magyarországnyi terület több száz emlős- és madárfaj otthona. Egy rövid vadles után beje­lentkezés a nemzeti park melletti lodge-ba, ahol vacsora és szállás.

9. NAP: ETOSHA
Egész napos vadles az Etosha Nemzeti Parkban. A több, mint 22 ezer km²-es park jelentős részét kitevő mocsár az esős évszak­ban (novembertől áprilisig) szinte egy hatalmas tóvá alakul. A sűrű, bozótos területeken nagy számban élnek oroszlánok, orr­szarvúk, zsiráfok, antilopfélék és elefántok, valamint rengeteg madárfaj. Köztük számos, mára már veszélyeztetett faj is megta­lálható. Vacsora és szállás a nemzeti park melletti lodge-ban.

10. NAP: ETOSHA X WINDHOEK
Reggel visszautazás Windhoekba, útközben látogatás egy fafara­gásokat áruló piacon. Vacsora és szállás Windhoekben.

11. NAP:WINDHOEK – BUDAPEST
Transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre.

12. NAP: BUDAPEST
Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Min. létszám: 10 fő.

 

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza: 
- utazás repülővel, 
- a helyszínen autóbusszal, 
- félpanziós ellátás, 
- szállás,
- belépők,
- baleset-betegség-poggyászbiztosítás, 
- útlemondási biztosítás.

Az ár nem tartalmazza: 
- foglalási díj,
- repülőtéri illeték,
- vízum, 
- borravalók. 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak