Namíbiai körutazás - EXKLUZÍV, KISCSOPORTOS UTAZÁS

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 194084
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Namíbia
Város: Sossusvlei, Swakopmund, Twyfelfontein, Windhoek

Szállás / program részletes leírása



amíbia száraz vidékét ősidők óta lakják a busmanok és más törzsek. A hajdani Délnyugat-Afrika csak 1990-ben nyerte el teljes függetlenségét. A németek gyarmatosították 1885-ben, s rövid ideig, 1920-ig volt német gyarmat. Ennek a rövid időszaknak köszönhetően ma is németül beszélnek egymással a különféle törzsek, valamint a gyarmatosítók leszármazottai. Az ország legismertebb vidéke, az afrikai mércével is nagynak számító természetvédelmi területe, az ETOSHA Nemzeti Park.

 

 

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal, légkondicionált autóbusszal és terepjárókkal.

Elhelyezés: jó minőségű középkategóriás szállodák és lodge-ok 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

~ Program ~

 

1. nap: Budapest – Windhoek

2. nap: Windhoek

3. nap: Windhoek – Namíb-sivatag

4. nap: Sossusvlei – Deadvlei – Sesriem-kanyon

5. nap: Namíb-sivatag – Walvis-öböl – Swakopmund

6. nap: Kereszt-fok – Twyfelfontein

7. nap: Etosha Nemzeti Park

8. nap: Etosha Nemzeti Park

9. nap: Tsumeb – Okahandja – Windhoek

10. nap: Windhoek – Johannesburg

11. nap: Budapest

 

1. nap: Budapest – Windhoek
Elutazás Budapestről a délutáni órákban menetrend szerinti repülőjárattal Dohába. Átszállás után továbbutazás Windhoekba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Windhoek
Érkezés Namíbia fővárosába a déli órákban. Városnézés: von Francois erőd, Christuskirche, Tintapalota (Parlament), Lovas-szobor emlékmű, Alte Feste (egykori erőd). Transzfer a szállodába. Szállás Windhoekban.

3. nap: Windhoek – Namíb-sivatag
Továbbutazás Sossusvlei felé, a világ legnagyobb homokdűnéinek vidékére. Érkezés a délutáni órákban és kis szerencsével csodás naplementében lehet részünk. Vacsora, szállás a Namib-sivatagban.

4. nap: Sossusvlei – Deadvlei – Sesriem-kanyon
Egész napos kirándulás a NAMÍB NAUKLUFT PARKBA. Az út során terepjárókkal különleges tájakat járunk be. SOSSUSVLEI-ben találhatóak a Namíbiára oly jellemző vörös homokdűnék, melyek színe látványos kontrasztban van a kék éggel. A természeti alakzatok rendkívüli népszerűségnek örvendenek a turisták és a fotósok körében. Ma már szinte hihetetlen, hogy az egyébként gyalogosan bejárható agyagmező, DEADVLEI, egykor termékeny oázis volt. Szakemberek ma sem tudják a választ arra, miért változtatta meg medrét a zöld szigetet tápláló folyó, és hová tűnt. Továbbhaladván szemünk elé páratlan látvány tárul. Felfedezzük azokat a mintegy 900 éves, égnek meredő fatörzseket, amelyek a rendkívül száraz éghajlat következtében kövesedtek meg. A SESRIEM-KANYON szép sziklaformátumait a legjobb gyalogosan megközelíteni. A kétoldalt magasodó kőfalak között valamikor sebes folyók törtek utat. Vacsora, szállás a Namib-sivatagban.

5. nap: Namíb-sivatag – Walvis-öböl – Swakopmund
Reggeli után indulás az óceán partjára, a WALVIS-ÖBÖL-be. Útközben megismerkedünk egy csodálatos sivatagi növénnyel (velvicsia) és eljutunk a Namíb-sivatag holdbéli tájra emlékeztető részére is. SWAKOPMUND ma Namíbia legjelentősebb üdülőhelye. Ez az idilli település egykor német gyarmati kikötő volt, ma azonban különleges bája kedvéért keresik fel a turisták. Délután ismerkedés a Swakop-folyó torkolatánál épült várossal: Wörmann Ház, Tengerészeti emlékmű, a móló, a Világítótorony megtekintését követően szabadidőben lehetőség a Swakopmund Múzeum, az Akvárium és az egyedülálló kristály- és féldrágakő kiállítás felkeresésére. A város közelében állították ki a Martin Luther (vagyis Luther Márton) nevét viselő gőzmozdonyt, amely a vasút nélküli Namíbiába került még 1896-ban. A régóta használaton kívüli jármű mára muzeális érték, amelyet már épület véd meg az időjárás viszontagságaitól. Vacsora, szállás Swakopmundban.

6. nap: Kereszt-fok – Twyfelfontein
Észak felé vesszük az irányt. Az Atlanti-óceán partja mentén, göröngyös úton haladva, CAPE CROSS-nál (Kereszt-fok) a Föld egyik legnagyobb fókakolóniáját keressük fel. A rövid gyalogtúra során 200 m-re is megközelíthetjük a vízparton heverésző állatokat. Délután TWYFELFONTEIN-ben a mintegy 2000 sziklarajz legérdekesebbjeit fedezhetjük fel, amely Afrika legnagyobb és legjelentősebb ilyen jellegű emléke. Ezután kirándulás a környező bazaltoszlopokhoz és a lapos tetejű Burnt Mountain-hoz, mely nevét a megfeketedett mészkőről kapta. Vacsora, szállás Damaraland vidékén.

7. nap: Etosha Nemzeti Park
Délelőtt a DAMARA skanzen egy kihalófélben lévő kis népcsoport életébe ad közvetlen betekintést. Mintegy 50 km-re KHORIXAS-tól keressük fel a „Kőerdőt”, ahol 260 millió éves, megkövesedett fatörzsek ejtik bámulatba a turistákat. Utazásunk egyik fénypontja az ETOSHA NEMZETI PARK. OKAUKUEJO a park nyugati bejárata, amely a közeli vízlelőhely miatt a legnépszerűbb kiindulópontja a vadleseknek. Délután nyitott tetejű terepjárókkal keressük fel azokat a helyeket, ahol az állatok ugyanabban az időben gyülekeznek, hogy szomjukat oltsák. Kis szerencsével közvetlen közelről láthatunk elefántokat, oroszlánokat és más vadakat. Vacsora, szállás az Etosha Nemzeti Park peremén.

8. nap: Etosha Nemzeti Park
Egész napos kirándulás az ETOSHA NEMZETI PARKBAN. Korai kelés után vadles, melynek érdekessége a számos állat mellett, a ritka és veszélyeztetett fekete orrszarvú, valamint a feketearcú impala. Délután kirándulás a németek által épített, a vadonban magányosan álló NAMUTONI ERŐDBE. Vacsora, szállás Etosha Nemzeti Park peremén.

9. nap: Tsumeb – Okahandja – Windhoek 
Reggeli után utazás Windhoekba, a fővárosba. Útközben látogatás az ásványkincsekben gazdag TSUMEB város múzeumában. Itt megismerhetjük a környék ritka ásványainak óriási gyűjteményét, a bányászat történetét, továbbá a helyi őslakosok, a busmanok és a himbák műalkotásait, valamint a gyarmati idők emlékeit. Rövid utazás után ismét egy különlegesség vár ránk, a HOBA-METEORIT. Ez a hatalmas szikladarab a Földön valaha talált legnagyobb fémmeteorit. Rövid pihenő OKAHANDJA-ban, vásárlási lehetőség a tipikus afrikai fafaragványokat és dísztárgyakat árusító piacon. Vacsora, szállás Windhoekben.

10. nap: Windhoek – Johannesburg 
Reggeli után még egy rövid városnézés, majd repülés Johannesburgba. Utasaink választhatnak. Vagy hazautazás, éjszaka a repülőn.

11. nap: Budapest
Hazaérkezés Budapestre a déli órákban.

 



Tudnivalók az árról

Az utazáshoz vízum szükséges, melynek ügyintézését irodánk intézi.
Vízumdíj: 115,- € (Itthon, az irodában fizetendő az út indulása előtt!)

Vízum ügyintézési díj: 5.000,- Ft

Szervízdíj / Borravaló a helyiek számára: 50,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A részvételi díj magában foglalja a meghirdetett programok belépőinek árát.

Kedvezményes csoport útlemondási biztosítás díja: 1,5 %
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Hosszabbítási lehetőségnél:

Részvételi díj: 298.800,- Ft

Belső repülés: 340,- USD (Itthon, indulás előtt fizetendő az irodában!)

Egyágyas felár: 148.000,- Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5%.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / Borravaló a helyiek számára: 20,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Zambiai vízum: kb. 50,- USD (A határon fizetendő!)

Fakultatív programok:
- Chobe Nemzeti Park egész napos kirándulás ebéddel és határátlépési költséggel: kb. 195,- USD
- Helikopterrepülés a Viktória-vízesésnél (12 perces): kb. 185,-USD
- Büfé vacsora a Viktória vízesésnél: 49,- USD / vacsora
- Zimbabwei kirándulás:65,- USD + határátlépési illeték

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet átszállással, menetrend szerinti járaton
- közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal, valamint terepjárókon
- szállást jó minőségű középkategóriás szállodák és lodge-ok 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziót (reggeli és vacsora) Namíbiában
- kirándulásokat a program szerint
- belépőjegyek árait
- idegenvezetést
- Atlasz Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 195.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- kedvezményes csoportost útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- fakultatív program árát a programban leírtak alapján 
- szervízdíjat / borravalót a helyiek részére: 50,- USD (A helyszínen fizetendő.)
- namíbiai vízumdíjat: 115,- € (Ügyintézését irodánk végzi, itthon az út indulása előtt fizetendő!)
- vízum ügyintézési díj: 5.000,- Ft
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat) 
- egyágyas felár: 98.200 Ft

A változtatás jogát fenntartjuk!


 

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak