Buma - Taiwan

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222732
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:5*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Myanmar, Tajvan
Város: Rangon, Mandalay, Bagan, Tajpej, Kaohsiung, Taitung, Hualien

Szállás / program részletes leírása



Körutazás Burmában és Taiwanon

Tervezett program:

1. nap: Bécs ...
Elrepülés Bécsből átszállásokkal. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.



2. nap: ... Rangon (Burma) - Shwedagon Pagoda
Megérkezés Rangonba, Burmába. Érkezést követően a Shwedagon Pagoda megtekintése, melynek majdnem 100 méter magas kupoláját 60 tonna arannyal vonták be, és ezt fokozva a legfelső részét gyémánt- és rubinkövekkel rakták ki, a legtetejét pedig egy 76 karátos gyémánt díszíti. Vacsora. Szállás Rangonban.



3. nap: Rangon - Mandalay - Amarapura
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Mandalaybe. Érkezést követően városnézés: megtekintjük a Mahamuni pagodát egy Buddhát ábrázoló aranylemezekkel borított képpel. A Kuthodaw pagodában található a "világ legnagyobb könyve", amely 729 márványlapból áll, és a Tipitaka (buddhista szentírás) teljes szövegét tartalmazza. Folytatjuk látogatásunkat a Kyauktawgyi Pagodával és a Shwenandaw kolostorral, mely gyönyörű fafaragásairól ismert. Délután utazás Amarapurába, a XVIII-XIX. századi királyi fővárosba. Útközben megálló egy selyemszövő műhelyben, majd a 200 éves U Bein fahíd megtekintése. Vacsora. Szállás Mandalayben.


4. nap: Mandalay - Mingun - Sagaing
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: hajóba szállunk és Mingunba hajózunk az Ayeyarwaddy folyón. Már messziről feltűnik egy hatalmas piramis, a befejezetlen pagoda (Mingun Paya). Ugyancsak itt láthatjuk a világ legnagyobb, még működő harangját is. Ezután átkelünk az 1 km hosszú hídon Sagaingba, egy újabb régi, XIV. századi fővárosba, majd folytatjuk utunkat Ava (régi főváros) kis kikötőjébe, ahol csónakokba szállunk, hogy átjussunk a folyón. Ezután lovaskocsival jutunk el a Bagaya és a Maha Aungmye Bonzan Menu kolostorokhoz, végül utunkat egy kilátótoronyban fejezzük be. Visszatérés Mandalaybe. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora. Szállás Mandalayben.


5. nap: Mandalay - Irrawaddy-folyó - Shwe Pyi Thar - Bagan
Reggeli, majd sétálunk az Irrawaddy-folyó (burmai nyelven Ayeyarwaddy folyó) partján. Útközben meglátogatunk egy helyi piacot, ahol egzotikus gyümölcsök és zöldségek számos fajtáját megtalálhatjuk. Elutazunk Shwe Pyi Thar falucskába. Délután utazás autóbusszal Baganba, melynek romvárosa a XI-XIII. századi I. Burmai Királyság fővárosa volt. Vacsora. Szállás Baganban.



6. nap: Bagan
Reggelit követően városnézésünket az Ananda templom megtekintésével kezdjük, majd az egyedülálló freskókkal rendelkező Kubyaukgyi, valamint a Manuha és Nan Paya templomok következnek. Később egy kézműves műhelybe látogatunk, ahol híres bagani termékeket csodálhatunk meg. Naplementekor lovaskocsin utazás a Thatpyinnyu templomhoz (a legmagasabb Baganban), az óriási Dhammayangyi szentélyhez, majd a Sulamani templomhoz. Vacsora. Szállás Baganban.



7. nap: Bagan - Rangon - Sule pagoda - Bogyoke piac - Chaukhtatgyi
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Rangonba. Érkezést követően a városnézés folytatása: először megtekintjük a 2.500 éves Sule pagodát; a nyolcszögletű aranypagoda a legenda szerint egy szent ereklyét őriz (Buddha egy hajszálát). Ezután átsétálunk a Bogyoke piac macskaköves utcáin, ahol többek között galériák, burmai kézművesek (fafaragások), ékszerészek (híres burmai jádekő, rubin) kínálják portékáikat. Látogatás a hatalmas Chaukhtatgyi fekvő Buddha-szobornál. Vacsora. Szállás Rangonban.



8. nap: Rangon - Taipei (Taiwan)
Reggeli. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés Taipeibe. Érkezés, majd transzfer a hotelbe. Taiwan szigete napos tengerpartokat, erdőkben gazdag hegyeket, valamint csendes vidékeket kínál. A kínai és japán örökségből származó műemlékek és templomok keverednek a felhőkarcolókkal. Fővárosa a Taiwan szigetének északi részén elterülő Taipei-i-medencében fekszik, melyet hegyek vesznek körül - a legmagasabbak a várostól északkeletre elterülő Tatun-hegy és a Csisin-hegy, mindkettő 1000 méternél magasabb. Vacsora. Szállás Taipeiben.



9. nap: Taipei - Nap-Hold-tó
Reggeli után utazás a sziget belsejébe, a sziget legnagyobb édesvizű tavához, a hegyekkel övezett Nap-Hold-tóhoz, mely eredetileg két külön tengerszem volt, később vizüket felduzzasztották, így egy tóvá alakultak. Önmagában is hatalmas turisztikai látványosság. Hajókázás a tavon. Vacsora. Szállás a Nap-Hold-tónál.



10. nap: Nap-Hold tó - Tainan - Kaohsiung
Reggeli után továbbutazás Tajvan legrégebbi városába, a fontos műemlékekkel teli Tainanba. Látogatás az egykori holland erődítménynél és a Chikan toronynál. Továbbutazás a sziget második legnagyobb városába, Kaohsiungba. Látogatás a város jelképének tekintett ikerpagodáknál, a tigris és sárkány pagodánál. Vacsora. Szállás Kaohsiungban.



11. nap: Kaohsiung - Taitung
Reggeli után látogatás a Fo Guang Shan buddhista múzeumban, ahol egy 40 m magas buddha szobrot is láthatunk. Továbbutazás Taitungba. Vacsora. Szállás Taitungban.



12. nap: Taitung - Hualien
Reggeli után látogatás az érintetlen szépségű Keleti Part Természeti Körzetben. Út közben megálló a Kis Yehliu sziklás partszakaszánál és a sárkányhídnál, amely a Három Halhatatlan Szigetére vezet. Továbbutazás Hualienbe. Vacsora. Szállás Hualienben.



13. nap: Hualien - Taroko-szoros - Taipei
Reggeli után kirándulás a Taroko Nemzeti Parkba a Taroko-szoroshoz, ahol a Liwu-folyó több száz méter mély szurdokot vágott a kőzetbe. Látogatás Jiu Fen városban, amelyet a Qing Dinasztia alapított, majd a japán megszállás alatt aranybányász város lett, ma pedig hangulatos turistalátványosság. Visszatérés Taipeibe.



14. nap: Taipei...
Reggelit követően megkezdjük városnézésünket Taipeiben. Megtekintjük a Nemzeti Palotamúzeumot, ahol a világ legnagyobb kínai gyűjteménye található: az 5000 éves kínai császárság kézműves remekei és vagyont érő jádekövei. Ezután ellátogatunk a Mártírok Szentélyéhez, az óriási épület a mártírok bátor szellemét szimbolizálja. A pekingi Tiltott Város csarnokához hasonlító szentély az ország háborús áldozatainak állít emléket. Délután látogatás a Lungshan templomnál, mely a város leghíresebb temploma, a hagyományos tajvani építészet szimbóluma, mely más régi taiwani épületekhez hasonlóan megőrizte dél-kínai jellegét. Földrengések és tűzvészek következtében többször megsérült, nem egyszer teljesen elpusztult, de a taipei-iek kitartó munkájának köszönhetően mindannyiszor eredeti pompájában helyre állították. Belső szentélyében keverednek a buddhista, taoista elemek a helyi, Matsu istennőhöz köthető díszítésekkel. Megtekintjük a Szabadság tér keleti oldalán álló Csang Kaj-Sek Emlékcsarnokot, a Csang Kaj-sek emlékére készített hófehér emlékművet, melynek északi és déli oldalán található a Nemzeti Színház és Koncertterem épülete. Látogatás a Taipei 101 nevű felhőkarcolónál, ami a város jelképévé vált és 2009-ig a világ legmagasabb, befejezett felhőkarcolója volt a maga 101 emeletével. (Felmehetünk a 89. emeleten található csillagvizsgálóhoz is, ára kb. 25 USD/fő, helyszínen fizetendő.) Napközben ebéd egy Michelin-csillagos étteremben. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.



15. nap: ...Bécs
Érkezés Bécsbe.

A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, csónakkal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os, Taiwanon 4-5*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:
  • Helyszíni kilépési illetékek 15,00 USD (Burma)
  • Belépők és a program szerinti étkezések 260,00 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 260 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Minimum létszám: 18 fő

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak