Maya és az Azték kultúra nyomában: körutazás, pihenéssel Acapulcoban és Cancunban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 194883
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Mexikó
Város: Acapulco, Cancun, Chichén Itza, Izamal, Mexico City, Mexikóváros

Szállás / program részletes leírása



A MAYA ÉS AZ AZTÉK KULTÚRA NYOMÁBAN - KÖRUTAZÁS PIHENÉSSEL ACAPULCOBAN ÉS CANCÚNBAN

Utazás időtartama: 14 nap / 12 éj
Utazás: az Air France / KLM menetrend szerinti járataival egy európai átszállással, Taxco és Merida közt belső repülőjárattal
Elhelyezés: 4*-os szállodákban ( kivéve Puebla 3*)
Ellátás: a körutazás során büféreggeli, a cancuni üdülés alatt all inclusive ellátás felárért választható
Minimum létszám: 15 fő

+ 1 tipp: tekintse meg 5*, all inclusive programajánlatunkat is a linkre kattintva >>

PROGRAM

1. NAP: BUDAPEST- MEXIKÓVÁROS
Elutazás Budapestről az Air France/KLM menetrend szerinti járatával a kora reggeli órákban, átszállással. Érkezés Mexikóvárosba a délutáni órákban, majd transzfer a szállodába, ahol az első két éjszakát töltjük.

2. NAP: MEXIKÓVÁROS
Reggeli után, a világ egyik legnagyobb terén, a Zocalo-n indul városnéző programunk. A történelmi negyedben található főtér egyik ékessége, a Catedral Metropolitana, a legnagyobb Dél-Amerikában és az építészeti stílusok különleges kombinációja. Tövében 1790-ben találtak rá a XV. században elásott időkapszulára, egy hatalmas bazaltmedálra, amely az aztékok többszázezer évet felölelő csillagászati adatait mutatja. Következő állomásunk a Nemzeti kormánypalota, amely a vezérkar és a nemzeti kincstár székhelye. Ezután a Soumaya Múzeumba látogatunk el, ahol többek között Rodin, Picasso, Van Gogh, Monet remekműveit csodálhatjuk meg.

3. NAP: MEXIKÓVÁROS-PUEBLA
Reggeli a szállodában, látogatás a város legnagyobb parkjában, a Bosque de Chapultepec-ben található Antropológiai múzeumban, ahol a spanyol hódítások előtti korból származó, páratlan értékű műkincsekkel, az azték, a tolték és a maya kultúra jelképeivel ismerkedünk meg. Következő állomásunk Mexikóváros védőszentjének temploma, a Guadalupe-i Szent Szűz bazilika, ahol sötétbőrű mesztic nő képében jelent meg a Szűzanya 1531-ben. Ezt a csodát eleveníti meg az itt kialakult parkban a sokféle kegytárgy, templom és szoboregyüttes. A fővárostól északra fekszik az UNESCO Világörökségének része, Teotihuacán, ahol a Nap és a Hold piramis tetejéről megcsodáljuk azt a romvárost, amely több évszázadon át épült, és amelyet egykor a világ 5 legnagyobb települése között tartottak számon. A Holtak sugárútja (Calzada de los Muertos) köti össze a két nagy piramist, mindkét oldalán elegáns és rendeltetésüket tekintve rejtélyes platformok sorakoznak. A program végén útra kelünk az 5450 méter magas, monumentális Popocatepetl vulkán lábánál fekvő Puebla-ba.

4. NAP: PUEBLA - ACAPULCO
Az alapítása utáni évben, 1532-ben a spanyol királyné a Ciudad de los Ángeles, magyarul Az angyalok városa nevet adományozta a településnek. Városnézésünk során bóklászunk a 4000 koloniális palota történelmi negyedében, annak főterén, a Zocalo-n, az El Parian bolhapiacon, megnézzük a székesegyházat és a Rosario kápolna aranyoltárát. A városnézés után elmegyünk egy gazdag élelmiszerpiacra, a zsúfolt, trópusi gyümölcspultok, a mexikói tipikus húskészítmények, az orrot csiklandozó lacikonyhák bevezetnek bennünket Mexikó gyomrába. Ezután elindulunk Acapulco felé. Szállás: H. Elcano Acapulco 4*.

5. NAP: ACAPULCO
A Csendes-óceán fenséges partján, pálmafák alatt pihenhetjük ki az előző napok fáradalmait és egy fakultatív délelőtti városnézésen megcsodálhatjuk a gyönyörű Acapulco-i öblöket. A sziklameredélybe ugrók bravúros bemutatója zárja ezt a kis túrát. Szállás: H. Elcano Acapulco 4*.

6. NAP: ACAPULCO - TAXCO
A mai napot szintén pihenéssel vagy fakultatív kirándulással tölthetjük el. Lehetőség nyílik ellátogatni a Palma Sola régészeti parkba, ahonnan csodás kilátás nyílik az Acapulco-i öbölre és ahol egy ősrégi, helyi civilizáció sziklába vésett, kissé ezoterikus rajzolatai a múlt embereinek bölcsességét izézik meg. Ezután bekukkantunk a spanyolok által épített San Diego erődbe. Délután útra kelünk Taxco-ba. Szállás: H.Monte Taxco

7. NAP: TAXCO- MERIDA
Az 1754 méter magasban épült Taxco a gyarmati korban élte virágkorát, köszönhetően ezüstben dúskáló bányáinak. Világszerte keresettek az itt készült tradicionális és modern tervezésű tárgyak, ékszerek. A szűk, kanyargó utcácskák fehérre meszelt meseházai között feljutunk a kisváros központjába, ahol megnézzük a Szent Prisca-nak szentelt templomot. Kőfaragásoktól, díszektől roskadozó homlokzata a spanyol barokk-rokokó remek példája. Építtetője az a José de la Borda, aki kora teljes Amerikájának, ha nem a teljes világnak a leggazdagabb mágnása volt. Természetesen lehetőségünk lesz arra is, hogy a városka piacán vagy a csalogató szalonokban ezüstöt vásároljunk. Az esti órákban továbbrepülünk Meridába. Szállás: H. El Conquistador vagy hasonló.

8. NAP: MERIDA
A modern Mérida a Yucatán szövetségi állam fővárosa. Történelme a mayák egykori városával indul, majd folytatódik a spanyol ferencesek, páncélos hódítók és magas rangú, a spanyol király köreihez tartozó családok letelepedésével. A reggeli városnézés után elutazunk Uxmal romnegyedéhez. Az erdei sétán átböngésszük a Varázsló piramisát, az apácazardát maya euro jelekkel, megmásszuk a főpap piramisát. Ezután bemegyünk egy olyan kakaómúzeumba, ahol megismerjük ezt a világot átformáló növényt, kilessük a park állatkertjében a jaguárt és részesülünk egy kakaó szertartás áldásában. Szállás: H. El Conquistador vagy hasonló.

9. NAP: MERIDA
Reggeli után egy igazi koloniális élmény vár ránk a Hacienda Sotuta de Peon ültetvényen! A mai ember számára is igen szemrevaló vidéki kúria, a mangofák, a kattogó ipargépek azt a kort idézik, amikor a zöld arany, azaz a henequen nevű agavé termesztéséből és feldolgozásából dúsgazdagság számazott. A túra során kimegyünk az ültetvényre, majd úszunk egy selymes vizű cenote-ban, magyarul barlangban. Felfrissülésünk után tovább utazunk Tecoh városkába, egy érintetlen településre, veszünk friss cipót és szóba elegyedünk a helyi vetőmagboltossal. Késő délután visszatérünk Meridába. Szállás: H. El Conquistador vagy hasonló.

10. NAP: IZAMAL - CHICHEN ITZA - CANCUN
Reggeli, majd utunkat Cancun felé vesszük. Megállunk Izamal-ban, a sárga városban és megnézzük a II. János Pál pápa által is meglátogatott grandiózus ferences rendi kolostort. Ezután megyünk a leglátogatottabb maja-tolték romvárosba, amely az UNESCO világörökség része, 2007-től a világ 7 új csodájának egyike. Ott tornyosul előttünk a maják Kukulkán, később a toltékok Quetzalcoatl nevű tollaskígyó istenének piramisa, az a magasztos épület, amiről leolvasható a tudós papok hihetetlenül precíz világismerete. A toltékok koponya terasza pedig arról tanúskodik, hogy egy hatalom hogyan demonstrálta erejét az odalátogató idegenek előtt. Ebben a városban is gyakorolták az emberáldozat rítusát. A hatalmas labdajéték stadion elgondolkodtatja az utókort arról, hogy a falain ma is kivehető domborművek milyen emberi hősöket áldoztak isteneiknek, hogy az emberszívet lakmározó sas, a karmos szörnyeteg jaguár jelvények mit is képviseltek a maja-tolték kultúrában. A program végén továbbutazunk Cancún-ba. Szállás: H. Krystal 4*

11-12. NAP: CANCUN
Pihenés, strandolás vagy fakultatív kirándulás. Lehetőség nyílik ellátogatni Xcaret csodaszép tengerparti öko/aquaparkba, amelyben akvárium, állatkert, barlangfolyó található. Felár ellenében lovagolni, búvárkodni is lehet vagy delfinekkel is úszkálhatnak. A nap csúcspontjaként az ősi maja labdajáték bemutatója, illetve az ország legszínvonalasabb folklór együttesének táncelőadása zárja a programot. Tulum a rejtélyes égből leszálló maya isten városa, amely egy gyönyörű tengerparti sziklafalra és teraszra épült. Fénykorában, a XIV. században korallzátony által védett öblében kulcsfontosságú árucikkek mint, pl. kakaóbab, obszidián, só cseréltek gazdát. Xel-Ha egy csodálatos park édes barlangvízzel és sós tengerrel. Úszhatunk a kristálytiszta hullámokban vagy búvárkodhatunk a trópusi halak társaságában. Biciklizhetünk az öko útvonalon, kis múzeumokban pedig tanulmányozhatjuk a leguánok, színpompás lepkék, burjánzó növények életét. Szállás: H. Krystal 4*

13. NAP: CANCUN - BUDAPEST
Pihenés, strandolás. A délutáni órákban transzfer Cancun reptérre, majd hazautazás Budapestre.

14. NAP: ÉRKEZÉS BUDAPESTRE

Helyszínen fizetendő ( belépők és egyéb szolgáltatási díjak) 100 USD/fő
 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- szállás,
- Reggeli,

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- transzfer,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak