Srí Lanka körút + üdülés Royal Island szigetén: Royal Island Resort & Spa 5*

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 176382
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás és üdülés

Ország: Maldív-szigetek, Sri Lanka
Város:

Szállás / program részletes leírása



Sri Lanka kulturális és természeti kincseinek megtekintése után pihenés a világ egyik legszebb tengerpartján.

1. nap: Utazás Budapestről Colombo-ba átszállással.

2. nap:Érkezés Srí Lankára, transzfer a tengerparti üdülővároskába, Negombo-ba, szál­lás elfoglalása. Az utazás fáradalmainak kipihenése, strandolás.

3. nap: Reggeli után utazás Sigiriya-ba az út mentén érdekes tájkép tárul elénk, rizsföl­dek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények, falvak váltják egymást. Útköz­ben látogatás Pinnawala-ba, az elefántárvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt állatokat gondozzák és munkára tanítják. Ha szerencsés időpontban érkezünk, akkor részesei lehetünk, amint az elefántok a Maha Oya folyóban fürdőznek. Továbbutazás és érkezés a szálláshelyre kora este. Szállás Sigiriya-ban vagy környékén.

4. nap: Reggel Sigiriya „oroszlán-sziklájának” meghódítása, melyre az V. sz.-ban a me­nekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk. Délután kirándulás Polonnaruwa romvárosba, mely a XI-XII. sz.- ban volt a szingaléz birodalom virágzó központja, majd a feledés homályába süllyedve benőtte a dzsungel. Mára a paloták, templomok, medencék, gigantikus kőszobrok je­lentős részét feltárták, a hely a Világörökség részét képezi. Szállás Sigiriya-ban vagy környékén.

5. nap: Reggeli után utazás Dambulla sziklakolostorához, mely szintén a Világörökség része, a szobrokkal és festményekkel díszített barlangszentélyek a buddhizmus külön­böző korszakainak jellegzetes örökségei. Továbbutazás Matale-ba, egy fűszerkertbe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató várja a vendégeket. Érkezés a hegyvidéki Kan­dy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Városnézés és a Sri Dalada Maligawa (A Fog temploma) megtekintése, majd este zenés táncbemutató a híres Kandy táncosok­kal. Szállás Kandy-ben.

6. nap: Reggeli után látogatás és séta a gyönyörű Peradeniya Botanikus Kertben, majd indulás a tengerpartra. Szállás Negombo-ban.

7. nap: Indulás a repülőtérre, 50 perces repülőút a Maldív-szigetek fővárosába, Male-ba, majd transzfer a kiválasztott szálloda-szigetre. Az Indiai-óceánban, az Egyenlítő közelében húzódó korallzátony-füzér alkotja az országot. A helyi lakosok által bené­pesített falvak és Male főváros mellet közel 80 szigeten valóságos üdülő- és búvárpa­radicsom várja a turistákat. Az időjárás egész évben kedvező, bár trópusi eső bármikor előfordulhat. Novembertől áprilisig magasabb a napsütéses órák száma. Májustól ok­tóberig több a felhő és a csapadék. A levegő mindvégig 30°C, a tenger 27°C körüli, egész évben alkalmas a fürdőzésre. A víz sekély, kristálytiszta, a színes halrajok búvár­felszerelés nélkül is láthatók. A hófehér, finom szemcséjű koralltörmelékkel borított, pálmafákkal szegélyezett part mesébe illően szép. A szigeteken az egyedüli építmény maga a szállodakomplexum, mely többnyire hangulatos bungalókból áll. Valamennyi szálloda-szigeten működik búváriskola és vízisport centrum, lehetőség van szárazföldi sportokra és különféle kirándulásokat kínálnak.

8-9. nap: Pihenés, strandolás. Fakultatív kirándulási lehetőségek: éjjeli/hajnali horgá­szat, Male városnézés, lakatlan sziget-túra, delfin-les, tengeralattjáró-túra, helyi falu, fo­tózás hidroplánról stb. A kirándulásokra a helyszínen lehet jelentkezni. A programokat a recepciónál kifüggesztett plakátokon tekinthetik meg az érdeklődők.

10. nap: Kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, hazaindulás.

11. nap:Érkezés Budapestre.

A program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul.

Egyéb indulási időpont is lehetséges, angolul/németül beszélő sofőr-idegenvezetővel. Kérje árajánlatunkat!

UTAZÁS: Budapesti indulással, menetrendszerinti járatokkal, átszállással

SZÁLLÁS: Kétágyas szobákban,a körutazás során3 csillagos hotelekben (helyi besorolás), Maldív-szigeteken a választott kategória szerint (helyi besorolás).

ELLÁTÁS: félpanzió.

IDEGENVEZETÉS: Az angol nyelvű idegenvezető és a magyar nyelvű csoportkísérő Sri Lankán, a reptéren várják az utasokat. A magyar nyelvű csoportkísérő az üdülések során nem áll rendelkezésre, a repülőtéri transzfer angol nyelvű asszisztenciával történik. Maldív-szigeteken nincs idegenvezetés, angol nyelvű asszisztencia segíti az utasokat.

Belépőjegyek a helyszínen fizetendők kb. 120 USD/fő.

UNESCO Világörökségek a körút során:
Polonnaruwa ősi romjai
Sigiriya ősi romjai
Kandy Szent Városa
Dambulla Arany Temploma



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- félpanzió,
- angol idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- vízumdíj,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak