Hihetetlen akció vízi bungalós elhelyezéssel! Maldív-szigetek: Cinnamon Dhonveli Maldives Hotel 4*+, teljes ellátással

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 172809
Lejárt ajánlat
Ellátás: teljes ellátás
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:nyaralás

Ország: Maldív-szigetek
Város:

Szállás / program részletes leírása



A Maldív-szigetek csodálatos korallzátonyai búvárkodásra és fürdőzésre csábítanak minden idelátogatót. Az álomszép strandok vakítóan fehér homokja, a banánfák és kókuszpálmák zöld levelei szinte világítanak a türkizkék Indiai-óceánban. A zátonyok színes lakói, fenséges tengeri teknősök, elbűvölő szirti cápák és ráják valamint nagy halrajok kísérik a sznorkelezőket és úszókat a csodálatos vízi világ mentén. Legyen akár kezdő vagy profi búvár, mindenképp egy gyönyörű víz alatti paradicsom nyílik meg az Ön számára. Amennyiben mélyebbre szeretne ereszkedni, képzett búvároktatók állnak rendelkezésére.

Cinnamon Dhonveli Maldives Hotel 4*+ (ex Chaaya Island Dhonveli Resort & Spa 4*+)

Elhelyezkedése: a szálloda az Észak Male Atoll délkeleti részén helyezkedik el, a reptértől hajóval kb 20 perc alatt megközelíthető.

Szolgáltatások: A 148 szobával rendelkező szállodában főétterem, a la carte étterem, bár, medence, gyerekmedence, ajándékbolt, spa részleg és wifi biztosítja a vendégek kémyelmét.

Szobák:
Superior szoba: a szobák 2 emeletes épületekben helyezkednek el, minen emeleten 3 szoba található. Kb 60 m2, a szobákban fürdőszoba, hajszárító, légkondicionáló, tv, telefon, minibár, széf, kávé- és teafőző, és balkon, vagy terasz található.

Strand bungaló: kb 63 m2, közvetlenül a tengerparton helyezkedik el.

Vízi bungaló: kb 66 m2. a sziget délnyugati részén találhatóak. A vízi bungaló felszereltségéhez jacuzzi, terasz tartozik még.

Vízi lakosztály: a sziget északnyugati részén található, a vízi bungalóval megyegyező berendezésű, de a hálószoba és a nappali különválasztott. A vízi lakosztály vendégei nem a főétteremben, hanem az a la carte étteremben étkeznek.

Ellátás: teljes ellátás 

Felár ellenében all inclusive ellátással is foglalható az utazás!

all inclusive: minden étkezés büférendszerben, délutáni tea, alkoholos és alkoholmentes italok (10-24 óráig), 12 éves korig a gyerekeknek külön gyerekmenü biztosított. 
Alkoholos italok: whisky, brandy, gin, vodka stb, a prémium italokat nem tartalmazza az ár. 
Fejenként egy snack étel: csirke, tonhal, sajtos szendvics 10:30 és 11:30 között
Délutáni tea és sütemény 16:00 és 18:00 között
Csapolt sor, üdítőitalok (Fanta, Cola, Cola Light, Sprite), gyümölcslevek, palackozott víz
A frissen facsart gyümölcslevet nem tartalmazza az ár.
Tea, kávé

Sportolási lehetőségek: fitnesszterem, tollaslabda, strandröplabda, darts
Térítés ellenében: kenu, kajak, sznorkel, vízisí, búvárkodás

 

A részvételi díj a repülőgépek és a szálloda telítettségének függvényében változhat, emelkedhet, így érdemes mielőbb helyet foglalnia!  

Hasznos tudnivalók:

Időeltolódás: 4 óra.

 
Magyarország: 12.00 óra.
 
Maldív-szigetek: 16.00 óra.
 

Feszültség: 220 Volt. 3 pólusú adapter szükséges.

 

Pénznem: Maldív-szigeteki Rufiya.

 

Beutazási szabályok: A Maldív-szigetekre beutazó magyar állampolgároknak valamennyi beutazási forma (turisztikai, üzleti, tanulmányi stb.) esetén vízummal kell rendelkezniük. Az útlevélnek a visszautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Vízumkérelmet az érkezéskor a maléi nemzetközi repülőtéren lehet benyújtani. A helyben kiállított vízum érvényességi ideje legfeljebb 30 nap, ami a Maldív-szigeteken való tartózkodás során meghosszabbítható. Erről és a vízumeljárás részleteiről a www.immigration.gov.mv/index.php/entry-to-maldives.html honlapon tájékozódhat.

 

Devizaelőírások: A külföldi fizetőeszközök be- és kivitele nincs korlátozva.

 

Vámelőírások: Vámmentesen 200 szál cigaretta vagy 50 szivar vagy 250 g dohány vihető be az országba. Szigorúan tilos az országba bevinni bármilyen szeszes italt, disznóhúst vagy ebből készült élelmiszert, pornográf cikkeket, víz alatti fegyvereket és szigonyt, robbanóanyagokat, lőfegyvereket, lőszert valamint bármilyen az iszlám tanításaival ellentétes anyagot (pl. a Biblia). A kábítószer birtoklás, fogyasztás, a vele való kereskedelem minden formája törvénybe ütköző cselekmény, mely akár életfogytiglani börtönbüntetést is vonhat maga után. A maldív kábítószer ellenes törvények nemzetközi összehasonlításban is az egyik legszigorúbbak. Tilos az országból teknőcpáncélt vagy korallokat kivinni. Egyes gyógyszerek szigorú ellenőrzés alatt állnak. Amennyiben receptre kapható gyógyszert szednek, ezek beviteléhez angol nyelvű orvosi igazolás (a beteg neve, a gyógyszer neve és a napi felírt adag) ajánlott.

 

Védőoltások: Az utazáshoz nincs szükség kötelező védőoltásra, de ajánlott a diftéria-tetanusz, Hepatitis A, B, tífusz és veszettség elleni oltás. Bővebb információk a Nemzetközi Oltóközpontban. Amennyiben sárgaláz által sújtott területről, országból történik a beutazás a Maldív-szigetekre (még ha csak tranzit országról van is szó!) a helyi hatóságok kérhetik a sárgaláz elleni védőoltás felvételét igazoló kétnyelvű nemzetközi oltási könyvet (International Certificate of Vaccination). Ennek hiányában a belépést akár meg is tagadhatják!

 

Telefon: Hívás Magyarországra: 0036

 

Check-in: A szobákat az általános gyakorlatnak megfelelően általában csak 14.00 óra után lehet elfoglalni, de természetesen a szállodák személyzete készségesen segíti Önöket abban, hogy mielőbb megkapják a szobájukat.

 

Strandok: A lagúnáknál apály idején a fürdőzési lehetőségek korlátozottak. A monokini ill. a nudizmus a szigeteken tilos, és súlyos pénzbírsággal büntetik. Kedvezőtlen időjárás esetén előfordulhat a tengeri növények felhalmozódása.

 

Víz-/Áramellátás: Általában a legtöbb szigeten működnek olyan berendezések, melyek az esővizet eltárolják ill. olyanok, amelyek a tengervízből kivonják a sót. Néhány szigeten csak hideg víz van, de ez a külső levegő hőmérséklete miatt egyáltalán nem kellemetlen. Előfordulhat, hogy a vezetékes víz kisebb-nagyobb mértékben sótartalmú, ezért fogyasztását nem javasoljuk.Mivel az áramszolgáltatás a szigeteken csak generátorról működik, időnként előfordulhatnak áramkimaradások. Ez a vízellátásra is vonatkozik.

 

Nyelv: Hivatalos nyelv a divehi, de a szállodák személyzete angolul is beszél.

 

Pénzváltás: A helyszínen felmerülő költségeket amerikai dollárban kell fizetni, ezért javasoljuk, hogy készpénzként amerikai dollárt vigyenek magukkal (kis címletekben)! Figyelem: utazási csekkel való fizetéskor a szállodák extra díjat számolhatnak fel. Hitelkártyák: Az ismert hitelkártyákat a szállodákban és az éttermekben elfogadják. Hitelkártyával való fizetésnél szintén díjat számolnak fel, szigetenként eltérő mértékben, max. 5%-ot.

 

Időjárás: Trópusi éghajlat, melyet főként a monszun szelek határoznak meg. A Maldív-szigetek egész évben ideális nyaralóhely. A napok általában forrók és párásak, amit az állandó, lágy szellő tesz elviselhetővé. A hőmérséklet ritkán esik 25 °C alá és általában eléri a 30°C-os határt. A víz hőmérséklete 25-29 °C között ingadozik, ami tökéletes körülményeleket biztosít. Minden évben két monszun időszak jellemző a Maldív-szigeteken: északkeleti monszun (száraz szezon) és délnyugati monszun (nedves szezon). A száraz monszun idején - ami novembertől áprilisig tart - a legjobb idelátogatni, amikor valószínűleg kék eget és napsütést találunk. A főszezonon kívüli időszakban a délnyugati monszun alatt (májsutól októberig) a forró napokat gyakran szakítják félbe viharok és trópusi zivatarok, de ez még akár kellemes is lehet a forróságban. 

Ruházat: Sport- ill. fürdőruha. Az éttermekbe nem szabad fürdőruhában bemenni. Male-ba vagy más, helyiek által lakott szigetekre tett kirándulások során ne viseljenek rövidnadrágot, miniszoknyát és kivágott, ujjatlan pólót! A szigetek körül elhelyezkedő korallgyűrűk miatt fürdőcipő viselete ajánlott. A legtöbb szállodában a vacsoránál az alkalomhoz illő viselet (férfiaknak hosszúnadrág) ajánlott.

 

Transzfer: A transzferidőket az egyes szállodák leírásánál külön-külön adtuk meg. Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a hidroplán-transzfer esetén max. 20 kg csomagot ill. plusz 5 kg kézipoggyászt lehet ingyenesen szállítani, a túlsúlyért és sportfelszerelésekért külön fizetni kell (kb. 2,- USD/kg). Előfordulhat, hogy a hidroplán nem tud közvetlenül a sziget stégjénél leszállni, és a vendégeket csónakokkal szállítják a leszállás helyétől a szigetig. Több szigetre történő, közös transzfer esetén előfordulhat, hogy a repülőtéren hosszabb ideig kell várakozni. Kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén előfordulhat, hogy 1 éjszakát Male-ban vagy valamelyik másik - a repülőtérhez közel eső - szigeten kell eltölteniük. Több sziget kombinációs foglalása esetén az első szigetről az utasokat a repülőtérre szállítják vissza, majd tovább a következő szigetre. Amennyiben a Male-ba való érkezés 15.30 óra után vagy az onnan való elutazás 09.00 óra előtt történik, nincs már közvetlen hajó- illetve hidroplán-transzfer a szigetekre. Ebben az esetben az első vagy utolsó éjszakára szállást kell foglalni Male-ban.   Ajándéktárgyak: A vásárlásnál vegyék figyelembe a Washingtoni Műtárgyvédelmi Egyezmény idevonatkozó korlátozásait!

 

Borravaló: A szolgáltatások igénybevételekor általában 10% felárat számolnak fel minden szigeten, mint szervizdíj, de ezen felül a borravalót is elvárják. A szállodákban kb. 5,- USD/fő/hét borravaló szokásos (az éttermekben és a szobákban).

 

Háziállatok: A Maldív-szigeteken nem lehetséges, hogy kedvenceinkkel együtt nyaraljunk.

 

Kábítószer: Birtoklása és élvezete még külföldi állampolgár esetében is szigorú börtönbüntetést von maga után.

 

Fényképezés és filmezés: Mecsetekről, kormányépületekről és a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz tartozó épületekről tilos felvételeket készíteni. Embereket csak személyes engedélyükkel szabad fényképezni.

 

Biztonság: A Maldív-szigetek a biztonságos úticélok közé tartozik, ennek ellenére ajánlatos minden dokumentumot és értéktárgyat (pl. készpénz, ékszer, útlevél, utazási dokumentumok) széfben tárolni.

 

Nyitvatartási idők: A legtöbb üzlet Male-ban 08.00 és 21.00 óra között, pénteken csak 14.00 óráig tart nyitva. A hivatalok hétfőtől csütörtökig 07.00 és 13.00 óra között vannak nyitva, mivel a péntek munkaszüneti nap (a muszlim országokban a péntek és szombat felel meg a hétvégének).   Búvárkodás: Szinte valamennyi szigeten található búváriskola, melyek előre foglalható búvártanfolyamokat, korlátlan merüléseket és búvárcsomagokat kínálnak. Szigonyok és víz alatti fegyverek használata szigorúan tilos és jelentős pénzbüntetéssel sújtják.

 

FONTOS: A vízi élővilág károsítása ill. gyűjtése (mint pl. korallok, kagylók, teknősbékák) tilos, és szigorúan büntetik! Kérjük, hogy a használt elemeket, a naptejek és kozmetikai cikkek dobozait illetve üvegeit vigyék magukkal, hiszen a Maldív-szigeteken nem megoldott a hulladék környezetbarát tárolása és megsemmisítése.

 

 


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- 7 éj szállás vízi bungalóban,
- teljes ellátás.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak