Óriáskörút a titokzatos Malájziában és Szingapúrban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222744
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Malajzia, Szingapúr, Szingapúr
Város: Kuala Lumpur, Ipoh, George Town, Kuantan, Melakka

Szállás / program részletes leírása



Malájzia - Szingapúr

Tervezett program:
1. nap: Budapest ...
Elrepülés átszállással Kuala Lumpurba. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.


2. nap: ... Kuala Lumpur
Érkezés menetrendtől függően Malájzia fővárosába, Kuala Lumpurba. Érkezést követően megkezdjük városnézésünket. Vacsora. Szállás Kuala Lumpurban.


3. nap: Kuala Lumpur
Reggeli után városnézés, mely során megtekintjük a híres Petronas ikertornyokat, a kínai negyedet, Masjid Jameket (a Gombak és a Klang folyók találkozásánál fekvő egykori temetkezési hely), az új Királyi Palotát, ahol az őrök lovon ülve Malájzia fehér és a Brit birodalom piros uniformisában őrzik a bejáratot, a Nemzeti Emlékművet, a Nemzeti mecsetet, a Pályaudvar épületét és a Függetlenség terét. Vacsora. Szállás Kuala Lumpurban.



4. nap: Kuala Lumpur - Batu barlang - Cameron hegyvidék
Reggeli után indulás a Cameron hegyvidékre, mely egy Szingapúr nagyságú, 712 km2-es hegység, ahol napközben ritkán emelkedik a hőmérséklet 25 ?C fölé. Malájok, kínaiak, indiaiak lakják ezt a környéket. Útközben megállunk a Batu barlangokban épült Murugan istennek szentelt hindu templomnál. A mészkőhegyben az idők folyamán nagyon sok barlang alakult ki, melyek legalább 400 évesek, korábban veszély esetén ide menekültek a temuani emberek. A hindu templomhoz 272 lépcsőn jutunk fel. Gyönyörködünk a Lata Iskadar vízesésben. A víz gránit köveken zúdul le 25 m magasságból egy kis medencébe, majd kis csermelyként folytatja útját. A turisták szívesen fényképezkednek a szitáló víz alatt. Rövid megállót teszünk egy kis helyi faluban is. Vacsora. Szállás a Cameron hegyvidéken.


5. nap: Cameron hegyvidék - Tempurung barlang - Ipoh
Reggeli után látogatás egy tea ültetvényen, ahol megismerkedünk Malájzia teatermesztésével. Ezután utazás Ipohba. A várost az ónbányászat és -feldolgozás emelete Malájzia egyik legnépesebb városává. Útközben megálló a Tempurung barlangnál, melynek mészkő-mennyezete a kókuszhéjra emlékeztet (a barlang neve is ebből ered). Séta a gyönyörű 400 millió éves cseppkövek között. Ezt követően megtekintjük a teknőseiről nevezetes Sam Poh Tong templomot. Érkezés után rövid városnézés Ipohban. Vacsora, szállás Ipohban.



6. nap: Ipoh - George Town
Reggeli, majd útrakelünk Penang felé. Útközben látogatás Kuala Kangsar királyi városban, ahol megtekintjük Malájzia legszebb mecsetét, az Ubudiah mecsetet, amely arany kupolájával, kecses minaretjeivel fenségesen és büszkén uralja a területet, majd ezt követően a Királyi Palotát csodáljuk meg, valamint láthatjuk a világ egyik leghosszabb hídját is. Megérkezés Penangba, ahol megtekintjük az 1000 Buddha templomát. Vacsora. Szállás George Town-ban.



7. nap: George Town
Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: felfedezzük Penang fővárosát, George Town-t. Penang sziget az első ázsiai brit gyarmat volt, George Town is a gyarmati emlékeket idézi fel épületeivel, utcáival. Megtekintjük a Cornwallis erődöt, ahová az első penang-i brit kolóniát alapító Francis Light kapitány érkezett 1786-ban. Megnézzük a Wat Chayamangkalaram templomot, ahol a világ harmadik leghosszabb Megvilágosodott Buddha szobra található. Túránkat a Khoo Kongsi klán házánál fejezzük be, ahol elkápráztatnak minket a falon látható metszetek, az oszloppillérek, a háztető íves formái, melyek Kínából érkezett mesterek munkáit dicsérik. Ebéd, majd a Chew Clan Jetty, a csónak kikötő, a városháza és "kis India" mellett haladunk el. A nap további részében szabadidő. (A program ára: 18.800 Ft.) Szállás George Town-ban.



8. nap: George Town - Terengganu
Reggeli, majd a kora reggeli órákban indulás az ország keleti részébe. Az út a hegygerincen és az esőerdőn keresztül szemet gyönyörködtető, apró maláj falvak és megművelt ültetvények mellett haladunk el. Útközben festői kilátás nyílik a nyugalmat sugárzó Temenggor tóra és a mögötte elterülő esőerdőre. Vacsora. Szállás Terengganuban.



9. nap: Kenyir tó
Reggeli után dzsungeltúrára indulunk Délkelet-Ázsia legnagyobb ember alkotta tórendszeréhez, a Kenyir tóhoz, hogy felfedezzük a tó környékének egyedi növény- és állatvilágát. A 30 folyó táplálta tavon 340 sziget és 25 vízesés található, a környező esőerdőben pedig 8000 virágfajta, 800 lepkefajta, 370 féle orchidea, 1000 féle madár és 200 egyéb állat található. Délután szabad program, pihenés a tengerparton. Vacsora. Szállás Terengganuban.


10. nap: Kenyir tó - Kuantan
Reggeli, majd folytatjuk utunkat Kuantan felé. Útközben láthatjuk, hogyan készülnek a hagyományos maláj csónakok. Ezt követően láthatjuk Malájzia első igazi úszó mecsetét, a Tengku Tengah Zaharah mecsetet. Ellátogatunk a teknősök életét bemutató Rantan Aban Teknős Központba, majd Kemasiknál teszünk egy rövid sétát a tengerparton. Útközben megkóstolunk egy maláj specialitást, a bambuszrúdban készült, kókusztejjel ízesített rizst, a "lemang-ot". Cherating fő attrakciója a kókuszdiót szüretelő majom. Megtekintjük, hogyan készülnek a trópusi mengkuang növény leveleiből a táskák, matracok. Vacsora. Szállás Kuantanban.


11. nap: Kuantan - Melakka
Reggeli, majd utazás Melakkába. A nap további részében szabad program, pihenés. Vacsora. Szállás Melakkában.


12. nap: Melakka - Szingapúr (Szingapúr városállam)
Reggeli, majd utazás Szingapúrba. Keresztül haladunk a Szingapúr kapuját képező Johor Bharun, majd érkezés Szingapúrba. A független városállam hajdan brit gyarmati központ volt. Az egykori cölöpházak helyén ma bankok, különböző társaságok székházai, felhőkarcolói emelkednek. Érkezést követően elkezdjük városnézésünket Szingapúrban. Vacsora. Szállás Szingapúrban.



13. nap: Szingapúr ...
Reggeli után félnapos városnézés: láthatjuk a Parlamentet, a Kis-India városnegyedet, a Kínai negyedet, majd látogatás a Botanikus kertben. Fotóstop Szingapúr jelképénél, a félig hal, félig oroszlán Merlionnál, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az öbölre. Ebéd. Délután szabad program, majd transzfer a repülőtérre. Elrepülés átszállással Budapestre.


14. nap: ... Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.



Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- George Town

- Szingapúri botanikus kert



A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:
  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések 165,00 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések 195,00 USD /2019. márciusi csop./ (a helyszínen fizetendő a kinti szolg.)

A 165 USD (további időpontok) / 195 USD (2019. márc. csoport) a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak