Malajzia, Kuala Lumpur: Kuala Lumpur, Resort Jellegű Szállás 3*

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 206303
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:nyaralás

Ország: Malajzia
Város: Kuala Lumpur

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest
Várhatóan a délutáni órákban indulunk menetrendszerinti járattal Malajziába, ahova egy átszállást követően érkezünk.


2. nap: Kuala Lumpur
A repülőtérről egyenesen a szállásunkra utazunk, ahol az utazás fáradalmait igyekszünk kipihenni, majd az esti órákban belevetjük magunkat Kuala Lumpur nyüzsgő forgatagába. Az estét már a város felfedezésével töltjük, vacsoránkat pedig egy autentikus utcai étkezdében fogyasztjuk el.


3. nap: Kuala Lumpur, Batu Barlangok, Kuala Lumpur
Reggelink elfogyasztása után buszba szállunk és a városon kívül található Batu Barlangokhoz indulunk. Ezek az óriási mészkőbarlangok a legnagyobb hindu zarándokhelynek számítanak az országban, ahova évente rengeteg zarándok érkezik. A legnagyobb terembe 272 lépcső leküzdése után juthatunk be, ahol az egyik legszebben díszített hindu templomot találjuk. Szintén itt a barlangoknál csodálhatjuk meg a világ egyik legnagyobb Murugan aranyszobrát is. Miután kigyönyörködtük magunkat visszatérünk Kuala Lumpurba és a délután további részét a város megtekintésével töltjük.


4. nap: Kuala Lumpur, Bali - Tanah Lot templom, Ubud
Várhatóan a délelőtti órákban átrepülünk Bali szigetére, hogy Indonézia egyik legkülönlegesebb szegletével ismerkedjünk. Miután elintéztük a hivatalos teendőinket, szállásunk felé vesszük az irányt, azonban előtte megnézzük a sziget egyik legszebb helyén fekvő hindu templomegyüttest. Az indonéz képeslapokról már ismerős Tanah Lot lenyűgöző látványt nyújt, miközben a tenger vad hullámai csapdossák a sziklákat, melyekről büszkén tekint ránk a hindu szentély. Miután átéltük a hely szellemét, Ubud felé tartunk. A rizsföldekről és a természet közelségéről híres település fogja bázisunkat adni az elkövetkezendő napokban.


5. nap: Bali (Ubud, Majomerdő)
Mai napunkon már a pihenésé a főszerep, ám kellemes kirándulással színesítjük a pihenőidőt is. A környék híres látványossága a majomerdő, mely számtalan különleges növényt és természetesen majmokat rejteget. A kellemes séta után érdemes betérni egy fantasztikus balinéz massage-ra, s a délutáni órákban a medence és a táj szépségét élvezni egy kellemes Bintang sör kiséretében. Korán nyugovóra térünk, mivel a holnapi napunkat rendkívül korán indítjük.
Fakultatív programlehetőség: Rafting az Ayung folyón.


6. nap: Bali (Batur vulkán, Gunung Kawi)
Kora hajnalban kelünk és indulunk buszunkkal a Mount Batur túra kiindulópontjához. Gyalogosan indulunk az ösvényünkön, mely fokozatosan vált át az erdős szakaszból a kopár vulkanikus túraösvényre. Tapasztalataink szerint 3-3,5 óra alatt érjük el az 1717 méter magas Batur vulkán csúcsát. Elképesztően gyönyörű kilátásban és a ragyogó napfelkelte pillanataiban gyönyörködhetünk a csúcson, tiszta időben még a 3726 méter magas Rinjani vulkánt is megpillanthatjuk. Némi pihenő után a vulkán krátere mellett haladunk el és a másik oldalon ereszkedünk vissza buszunkhoz. Innen a 11. században épült templom és temetkezési helyszínhez utazunk, azaz Gunung Kawi az Udayana dinasztia tiszteletére készült 10 sziklába vájt szentélyét tekintjük meg.
Túratáv: 9 kilóméter, szint 700 méter fel/le.


7. nap: Bali (Pihenőnap)
Mai napunkon a pihenésé a főszerep. Természetesen a kalandvágyóbbak a mai napunkon is részt vehetnek fakultatív programokon, melyek után még lesz lehetőség a medence partján pihenni.
Fakultatív lehetőség: Bali legszebb tengerpartjait keressük föl (kb. költség 5-10 euró - robogó bérlés és üzemanyag).


8. nap: Bali (Bratan-tó, Gitgit)
Mai npunkon megtekintjük a kalderában kialakult Bratan tavat, így ma sem szakadunk el a vulkánoktól. Bali egyik jelképe a Ulun Danu Bratan-templom is itt található, így természetesen lencsevégre kapjuk mi is. A Shivának szentelt templom körül mindig sok hívő figyelhető meg, így a balinéz kultúrába is remek bepillantást nyerhetünk. Innen Gitgitbe utazunk, mely kürül számtalan vízesés található. Párat mi is felkeresünk, sőt pancsolunk is bennük, alattuk.
Videó: itt.


9. nap: Bali, Kuala Lumpur
Várhatóan a délutáni/esti órákban repülünk vissza Malajziába, így a délelőtti órákban még lesz lehetőségünk pancsolni, vagy vásárolni. Este a már jól megismert szállásunkat elfoglaljuk és a holnapi nap újabb kalandok felé nézünk.


10. nap: Kuala Lumpur, Cameron Highlands, Kuala Lumpur
A kora reggeli órákban indulunk a Cameron-felföld irányába, hogy a messze földön híres teacserjéket és ültetvényeket saját szemünkkel figyeljük meg. A terület 1500 méteres átlagmagasságával megfelelő klímát biztosít a tea termesztéshez. Egy tea manufaktúrában igyekszünk bepillantást nyerni a tea készítés örömeibe. Délután visszatérünk Kuala Lumpurba.


11. nap: Kuala Lumpur, Budapest
Fájó szívvel búcsút veszünk Malajziától és a hajnali órákban induló géppel elkezdjük a haza utazásunk. Egy átszállást követően várhatóan a délutáni órákban érkezünk Budapestre.

 

Tudnivalók:

Az alapár tartalmazza: az utazást Malajzián és Balin belül busszal, vízibusszal és csónakokkal, a szállásokat resort jellegű szállásokon és a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a reggelin kívüli étkezéseket, a repülőjegyeket - illetve azok illetékét, a belépők (nemzeti park engedélyek, helyi idegenvezetők) és a kirándulások árát (kb. 150 EUR/fő) árát, az esetleges védőoltások, a biztosítás árát. 

Repülős útjainkra a kiutazás egyénileg történik. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyet természetesen irodánkban is meg tudod vásárolni, hiszen csoportos jegyfoglalásunk van, mert célunk, hogy a csoport együtt tudjon utazni. A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől! Ha érdekel ez az utazás, akkor minél hamarabb keress meg minket! 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a nemzetközi repülőjegy ára kb. 189.990 között alakult illetékekkel együtt. 
A belföldi repülőjegyek árai (Kuala Lumpur - Denpasar) összesen kb. 39.000 Ft között várhatóak. 
Aki az utazáshoz a repülőjegyét nem irodánkon keresztül vásárolja meg, kérjük, feltétlenül egyeztessen előtte az ügyfélszolgálatunkkal írásban. 

Ha a program nem a repülőtérről indul, akkor a találkozási helyre (pl. szálló) történő eljutásod, valamint távozáskor a reptér megközelítése egyénileg történik. Az itt fellépő költségeket az út ára nem tartalmazza, kivéve, ha az utazásszervezőon keresztül vásárolod meg a csoporttal történő utazáshoz a repülőjegyedet, mert ebben az esetben a transzfert ajándékba kapod. 

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Malajziába. Malajziában és Balin: helyi repülőjáratokon, vízibuszokon, kisbuszokon és csónakokon utazunk.

Szállás: 3 éjszakát töltünk Kuala Lumpur, 5 éjszakát Ubudban. A kalandkirándulás során hangulatos szállodában és resort szálláson alszunk. Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. 

Étkezés: Reggeliket tartalmazza az alapár. Az ebédet és a vacsorákat az idegenvezető által gondosan kiválasztott éttermekben fogjuk elfogyasztani. Egy átlagos étkezés ára: 1500-1900 forint. Az ételek leginkább a délkelet-ázsiai konyha fogásaiból kerülnek ki, sok rizst, zöldséget és csirkét tartalmaznak, és egészségügyi szempontból biztonságosak. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, palackozott vizet lehet fogyasztani, ennek az ára kb. 50-100 Ft.

Pénz: Célszerű eurót hozni magunkkal és azt beváltani. A hitelkártyák elfogadása limitált és ATM automaták is kevés helyen találhatóak. Ajánlott költőpénznek kb. 120 000 - 180.000 forintot ajánlunk. A belépők (nemzeti park engedélyek, helyi idegenvezetők) és a kirándulások ára (kb. 150 EUR/fő).

Létszám: A csoport minimális létszáma 8 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

Nehézség: Könnyű és változatos világjárásnak felel meg az utazásunk.

Vízum: Magyar állampolgárok számára jelenleg nem szükséges vízum. A beutazásnak alapvető feltétele az ország elhagyását követően még legalább 6 hónapig érvényes magyar útlevél.

Biztosítás: Ajánlott, ezt irodánkban könnyen megkötheted.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- árfolyam pótdíj
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak