Körutazás és nyaralás a szocialista Kubában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223694
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Kuba
Város: Havanna, Cayo santa maria, Trinidad

Szállás / program részletes leírása



1. NAP Repülés Kubába
Utazás Budapestről átszállással Havannába. Idegenvezetőnk üdvözli Önt. Szállás: Havanna környékén 3 éjszakára. Tervezett hotel: Hotel Kohly.

2. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Havanna
Szabadidő vagy FAKULTATÍV (ebéd nélkül): Havanna városnézés. A Forradalom tér, ahonnan Fidel Castro szólította meg népét, a Malecon-sétány, a Havanna Egyetem, a Hotel Nacional de Cuba és a parlament egykori épülete, az El Capitolio segítségével belekóstolunk Kuba különleges hangulatába. Sétánk során felfedezzük a Habana Vieja-t, a Plaza San Francisco-t, a bikaviadalok és festák egykori helyszínét, a Plaza Vieja-t, a Plaza de Armas-t és Parque Centralt. Ernest Hemingway kedvenc helyeinek számított az El Floridita bár és a Mojito koktél szülőhelyként ismert La Bodeguita del Medio bár. Felkeressük az El Morro erődöt, mely a Havannába vezető vízi utat vigyázta a kalózok ellen.

3. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Viñales
Szabadidő vagy FAKULTATÍV (ebéddel): Egész napos kirándulást teszünk Viñales-be, ahol környék egyediségét a dohányültetvények adják. A magas minőségű dohánylevelekből készülnek a kubai szivarok. Útközben tartunk egy kávészünetet Los Barrigones-nél. A Las Jasmines-kilátó csodálatos panorámát biztosít a Viñales-völgyre. Izgalmas élményt ígér sétánk az Indiánbarlangban, melynek földalatti folyóján rövid csónakázás teszi teljessé napunkat. Megtekintjük a gigantikus sziklafestményeket is. Felkeressük a Finca del Veguero-t, azaz dohánytermesztők házát, vagy egy helyi dohánygyárat.

4. NAP Havanna - Cienfuegos
Kijelentkezés a hotelből. Cienfuegos-ba tartva megállunk a Finca Turistica Fiesta Campesina-nál. A Kubától kb. 250 km-re található Cienfuegos-t a Dél Gyöngyének becézik. A tengerparti fekvésű várost franciás elegancia lengi körbe. A főbb látványosságok közé tartozik a Parque Marti, a központi tér és a neogótikus stílusban épült Palacio del Valle (kívülről tekintjük meg). Cienfuegosban számos paladar, azaz magánkézben lévő étterem található, melyek igazi élményt kínálnak ebédünkhöz (a program ebédet nem tartalmaz). Transzfer a hotelbe, szállás Cienfuegos környékén.

5. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Trinidad
Szabadidő vagy FAKULTATÍV: Trinidad. Buszunkkal transzfer Trinidadba, a turisztikai irodánál átszállunk az előírás szerinti, itteni buszra. A Manaca Iznaga birtok őrtornyából tartották szemmel a cukornádültetvényen dolgozó rabszolgákat. A Valle de San Luis kilátó-pontjáról mesés kilátás nyílik az Escambray-hegységre és a Karib-tengerre. Következő állomásunk egy fazekas-műhely. Trinidadban a spanyol gyarmati idők légköre, a terrakotta tetős házak elbűvölik a látogatót. Az óvárosban megtekintjük a Plaza Mayor-t és a Plaza Real del Jigüe-t. A híres Canchanchara bárban a mézes-rumos koktélt lehet megkóstolni. Ebéd egy étteremben. Visszatérés a hotelbe.

6. NAP Cienfuegos - Santa Clara - Cayo Santa Maria
Kijelentkezés a hotelből, ezt követően útnak indulunk. Santa Clara városa fontos szerepet töltött be az 1958-as forradalomban. Itt felkeressük a Forradalom Teret és a Che Guevara Emlékművet. Megtekintjük a páncélvonatot, amit Che Guevara vezette felkelők csapata foglalt el, és ezáltal elvágták a kormány utánpótlásának útját. Transzfer Cayo Santa Mariába. Szállás 5 éjszakára: Golden Tulip Aguas Claras Hotel****, Cayo Santa Maria.

7-10. NAP Pihenés Cayo Santa Mariában
Cayo Santa Maria Kuba egyik tengerparti üdülőhelye. Adja át magát a karibi napsütés simogatásának, a fehér homokos tengerpart, az elképzelhetetlenül türkizkék csillogású víztükör látványának!

11. NAP Hazautazás
Busztranszfer a repülőgép indulásától függően a havannai repülőtérre. Utazás átszállással Budapestre.

12. NAP Hazaérkezés
Felejthetetlen élményekkel gazdagodva érkezünk Budapestre.

FONTOS INFORMÁCIÓK
Az utazáshoz olyan útlevél szükséges, mely az érkezéstől számítva még 6 hónapig érvényes! Turistakártya beszerzése szükséges a budapesti kubai nagykövetségen, mely egyénileg intézendő (ára: kb. 22 EUR) Fakultatív programok vásárlására előzetesen vagy a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk! Háromfős foglalás (egy szobában 3 fő) nem tehető ennél az útnál. Az út indításához minimális csoportlétszám szükséges (min. 20 fő)!
Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.




Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 509 utazás 330 467 indulási időpontja között.






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak