Dél-Kína és Tibet Nagykörút

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222766
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Kína, Tibet
Város: Csengdu, Leshan, Yibin, Lhassa, Gyangze, Shigatze

Szállás / program részletes leírása



Chengdu - Leshan - Yibin - Lhassa - Gyangze - Shigatze

Tervezett program:
1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Chengduba. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.


2. nap: … Chengdu
Érkezés Chengduba menetrendtől függően. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Chengduban.



3. nap: Chengdu - Leshan
Reggeli, majd városnézés Chengduban, amely Sichuan tartomány fővárosa, több, mint kétezer éve a délnyugat-kínai térség kulturális és politikai központja, számos történelmi emlékkel dicsekszik. Délután utazás a Chengdutól mintegy 120 kilométerre található Leshan felé. A hely legfőbb látványossága a Min-folyó partjának vörös homokkő sziklafalába vésett hatalmas Buddha-szobor, amely 71 méteres magasságával, a modern világ építményeit megelőzően, Kína legnagyobb kőszobra, egyben a világ legnagyobb Buddha-szobra volt. A Min- és Dadu-folyók összefolyásánál magasodó szédületes alkotást 713-ban kezdték el kifaragni, hogy a folyó vizét járó hajókat és hajósokat veszélyeztető örvények ellen nyújtson védelmet. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Leshanban.



4. nap: Leshan - Xingwen Geopark - Yibin
Reggeli, majd utazás a Szecsuán tartomány déli részén található Xingwen Geoparkba, amely kőerdejéről és karsztvidékéről híres. Elektromos buszokkal kirándulást teszünk a felszínen, majd a földalatti hatalmas barlangrendszerben, ahol lélegzetelállító cseppkőképződményekkel és egy földalatti folyóval is találkozhatunk. Később utazás Yibinbe. Vacsora és szállás Yibinben.


5. nap: Yibin - Shunan Zhuhai Nemzeti Park - Chengdu
Reggeli, majd kirándulást teszünk egy lenyűgöző szecsuáni bambuszerdőben a Shunan Zhuhai Nemzeti Park területén, amelyet "Bambusz-tenger"-ként emlegetnek. A bambuszok a tengerszint fölötti 1700 méteren nőnek több, mint háromszáz éve. Az erdőben sétálva a bambusz nyers illata uralkodik a légkörben, nyáron is jól eső hűvösség jellemző a zöld tengerben. Visszautazás Chengduba. Vacsora és szállás Chengduban.



6. nap: Chengdu - Lhassa
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, elrepülés Lhassába, Tibet kulturális központjába. Érkezés után transzfer a szállodába, szabad program, akklimatizálódás. Vacsora. Szállás Lhassában.


7. nap: Lhassa - Jokhang kolostor - Sera kolostor
Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: megtekintjük a Jokhang kolostort, amely a tibeti zarándokok célállomása. Ezzel a szentéllyel került a buddhizmus Tibetbe, Lhassa városa pedig köré épült a hosszú évszázadok során, így téve őt szent hellyé, amely elválaszthatatlan lett Tibet történelmétől és kultúrájától. Ezt követően a `Három Nagy Kolostor” (a Ganden, a Drepung és a Sera) egyikének, a Sera kolostornak a megtekintése, amely a sárga sapkás szerzetesrendnek épült; a rend alapítójának, Tsong Khapának egyik tanítványa építtette a XV. század elején. Mivel akkoriban a mögötte lévő hegyet virágzó rózsák borították, a nevét is innen kapta (Sera - rózsa tibeti nyelven). Ezután séta a kör alakú Barkhor piacon, mely Lhassa legrégebbi utcája. (A program ára: 28.500 Ft.) Vacsora. Szállás Lhassában.


8. nap: Lhassa - Potala Palota - Drepung kolostor
Reggeli, majd a Potala Palota megtekintése, amely Tibet egyik szimbóluma. A palota egy dél-indiai szent hegyről kapta nevét, amelyet Songtsen Gampo tibeti király építtetett az i. e. VII. században. Az eredeti 9 emeletes építmény elpusztult, így az V. dalai láma újjáépíttette 1645-ben. A palota két részből áll: a Vörös és a Fehér Palotából (ennek két szárnya van), ez utóbbi a hivatalnoki épület szerepét töltötte be. A középső Vörös Palotát teljes egészében a vallásnak szentelték, itt tanultak és imádkoztak a buddhista szerzetesek. Ezután megnézzük a Drepung kolostort, amely jellegzetes formájának köszönheti nevét, mivel úgy néz ki, mint egy rizskupac, a Drepung pedig rizsgyűjtőt jelent tibeti nyelven. Vacsora. Szállás Lhassában.



9. nap: Lhassa - Gyangze - Shigatze
Reggeli után utazás Gyangzeba, a gyapjúkereskedelem régi fővárosába. Útközben jellegzetes tibeti tájakon utazunk keresztül. Érkezés után megtekintjük az 1583-ban alapított építészeti remekművet, a Kumbum kolostort, majd látogatás a Palkhor kolostorban, amely magán hordozza mind a Han, a tibeti és a nepáli építészet jegyeit. A tibeti buddhizmus három rendje is helyett kapott a kolostorban, így kiemelkedő szerepet tölt be Tibet vallási életében. Ezt követően utazás Shigatzébe. Vacsora. Szállás Shigatzében.



10. nap: Shigatze - Lhassa
Reggeli, majd megtekintjük a Tashilumpho kolostort, melyet az első dalai láma építtetett, és a panchen lámák - a dalai láma után a legmagasabb rangú méltóság - székhelye volt. Egykor négyezer szerzetes lakta, és Tibet legcsodásabb építménye volt, a kínai kulturális forradalomban azonban az épületek kétharmadát lerombolták. A helyieknek mindezek ellenére sikerült néhány értékes kincset megmenteniük, és 1985-ben a tizedik panchen láma vezérletével megkezdődött a négy évet felölelő újjáépítés. Ma mintegy 800 szerzetes lakja a kolostort, a látogatók pedig kivételes műkincsekben gyönyörködhetnek. A legmagasabb épület a Maitreya Kápolna, amely egy óriási Maitreya Buddha - az eljövendő, a messiás Buddha - szobrot őriz. A 26 méteres műalkotást 300 kiló arany és másfél tonna réz borítja. Délután visszautazás Lhassába. Vacsora és szállás Lhassában.



11. nap: Lhassa - Chengdu
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Chengduba. Vacsora és szállás Chengduban.



12. nap: Chengdu-i Pandarezervátum - Qing Yang Gong kolostor
Reggeli, majd megtekintjük a pandarezervátumot, amely az állatfaj fennmaradásáért vívott harcban éllovasnak számít; az egyik legelismertebb kutatóközpont. A fogságban szaporított pandák kedvenc csemegéjükkel, bambusszal körülvéve, csodálatos környezetben élhetnek. Ezután megtekintjük a Qing Yang Gong kolostort, amely Chengdu legfontosabb Taoista temploma és kolostora. Az épület-együttesen belül az egyik, kis dombon álló épület a hagyomány szerint az a hely, ahol Lao Ce nyugatra utazása előtt a helyi határ-parancsnoknak lediktálta a Taoizmus legfontosabb szent könyvét, a Tao Te King-et. Vacsora és szállás Chengduban.



13. nap: Chengdu - Budapest
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Érkezés az esti órákban.



Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Potala Palota



A változtatás jogát fenntartjuk!



Az árak az év során rajtunk kívülálló okok miatt változhatnak!


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, belső repülőjárattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 225 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

    A 225 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

    Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap


    Keresés
    8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.






    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak