Indokína gyöngyszemei - Vietnam és Angkor, Kambodzsa - csoportos körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 193247
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Kambodzsa, Vietnám
Város: Angkor, Hanoi, Hoi An, Ho Si Minh, Saigon

Szállás / program részletes leírása



Isten hozta Indokínában! Izgalmas és felejthetetlen utazásra invitáljuk Délkelet-Ázsia szívébe.
Vietnam természeti szépségei utánozhatatlanok, elég csak a Halong-öböl különös mészkőalakzataira gondolni. A városok közül egzotikus Hanoi, bűbájos Hoi An és a vibráló Saigon (Ho Si Minh-város) mutatkozik be, majd a Mekong-delta vidékén folytatódik a kalandozás.
Utazásunk fénypontja a dzsungel fogságából kiszabadított, lenyűgöző Angkor, az egykori Khmer Királyság fővárosa.

Az utazás kiemelkedő értékei:

- Ázsia egyik legjelentősebb műemléke, Angkor
- Hajózás a csodálatos Halong-öbölben, éjszakázás a hajón
- Világörökségi helyszínek: Angkor, Halong-öböl, Hoi An, My Son
- Magyar idegenvezető kíséri a csoportot Budapestről
- Kedvező menetrend a világ egyik legjobb légitársaságával

Programok:
 

február 20., szerda
Elutazás Budapestről a Qatar Airways járataival átszállással Hanoiba (Budapest-Doha 16:25-23:55, Doha-Hanoi 01:55-16:15).

február 21., csütörtök
Érkezés Hanoiba délután, transzfer a szállodába. Szállás két éjszakára Hanoiban: May De Ville Old Quarter Hotel 3*.

február 22., péntek
Egész napos városnézés Hanoiban, Vietnam fővárosában. Meglátogatjuk Ho Chi Minh, a modern Vietnam megalapítójának cölöpökre, fából épített szerény lakóházát, a koloniális stílusú Kormányzói Palotát, a miniatűr "Egylábú" Pagodát, majd az Irodalom Templomát, ahol megismerkedhetünk a vietnami kézírás művészetével is. Elhaladunk az Operaház, a Szent József-katedrális mellett, majd a smaragdzöld városi oázist, a Hoan Kiem-tavat látogatjuk meg, melyet északról a francia negyed, délről az óváros határol. A "36 utca" néven emlegetett Hanoi óváros felfedezése. Ezután ellátogatunk a Néprajzi Múzeumba, melyben a vietnámi történelemről alkothatunk képet. A nap zárásaként az egyedülálló és különleges vízi bábszínház előadását tekintjük meg.

február 23., szombat
Elutazunk a Világörökség részévé nyilvánított Halong-öbölbe, Vietnám egyik legszebb természeti látványosságához. Kihajózás a "Leszálló sárkány" öblébe, melyet kis szigetek, különleges formájú mészkősziklák, barlangok tarkítanak. Ebéd, vacsora és szállás a hajón: Sealife Cruise.

február 24., vasárnap
Reggeli a hajón, majd egy halászfalut látogatunk meg. Kikötés, majd transzfer Hanoi repülőterére. Utunk a Vörös-folyó deltájánál található, szemet gyönyörködtető rizsföldek mellett halad el. Elutazás Danangba (Hanoi-Danang 18:30-19:50), majd transzfer Hoi An városába. Szállás két éjszakára Hoi An-ban: Atlas Hotel Hoi An.

február 25., hétfő
Délelőtt Hoi Anban barangolunk: a várost több mint 2000 éve alapították, virágzó délkelet-ázsiai tengeri kikötő volt. Séta az UNESCO Világörökség részét képező óvárosban: a Chua Ong Pagoda, a 200 éves Tam Ky ház, a 400 éves Fedett Japán Híd megtekintése.
Délután szabadidő.

Félnapos fakultatív hajókirándulás a Thu Bon folyón: 40 USD/fő (helyben fizetendő).
Csónakázás egy halászfaluba, majd egy bambuszból készült csónakkal a mangrove erdőbe, ismerkedünk a helyiek mindennapi életével a misztikus környezetben.

február 26., kedd
Délelőtt szabadidő.

Félnapos fakultatív kirándulás My Sonba: 35 USD/fő (helyben fizetendő).
A IV. és XIV. század között virágzott ezen a helyen az egyedülálló cham-kultúra, melyre erős indiai hatás jellemző. My Son a középkori hindu Champa-királyság központja volt. A csodálatos környezetben, a hegyek ölelésében álló templomromokat látogatjuk meg.

Transzfer Danang repülőterére, ahonnan elutazunk Siem Reap-ba (Danang-Siem Reap 17.30-19.30). Transzfer a szállodába, szállás két éjszakára a Memoire Siem Reap Hotelben.

február 27., szerda
Angkor - a khmer építészet és szobrászat különleges "templomvárosa" - ma Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb turistalátványossága. Délelőtt az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított varázslatos Angkor Wat felfedezése, melyet egykoron a földi mennyországként tiszteltek. A palota Angkor legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt épülete, amely közel 210 hektáros területen fekszik.
Délután a legkisebb, ám legdíszesebb hindu templomot a Sívának ajánlott Banteay Sreit, más néven a Nők Citadelláját látogatjuk meg.
Ezután a XII-XIII. század fordulóján épült Ta Prohm mahájána buddhista templom-kolostorhoz látogatunk, melynek különlegessége, hogy ma is úgy látható, ahogy a régészek az őserdő mélyén rátaláltak, hatalmas fák fogságában, indákkal benőve.

február 28., csütörtök
Délelőtt a Tonle Sap-tó partján, cölöpökön álló falut, Kompong Khleangot fedezzük fel, és hajóról is ismerkedünk a helyiek mindennapjaival.  Délután Angkor Thom ősi városát látogatjuk meg. Elsőként Bayon templomát keressük fel, amely több száz faragott kőarccal díszített gigantikus oszlopaival, és falait borító domborműveivel a XII. századi Angkor mindennapjaiba enged bepillantást. Ismerkedés a Mennyei Palota romjaival, az Elefántos terasz és a leprás király teraszának lenyűgöző szobraival.  Transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Ho Chi Minh városba, az egykori Saigonba (Siem Reap-Saigon 21:05-22:15). Szállás két éjszakára Saigonban: Le Duy Grand Hotel 3*.

március 1., péntek
Kirándulás a Mekong-deltához, melyet Vietnam éléskamrájaként is emlegetnek. A szigeteken és a mellékfolyókon élénk mezőgazdasági munka folyik az idilli környezetben. Hajóra szállunk Ben Tre városában, megállunk egy kókusz feldolgozó üzemben - élelmiszereket és használati tárgyakat is készítenek a kókuszból. Egy csendes faluban gyékényszövők munkájával ismerkedünk, majd idilli környezetben fogyasztjuk el a helyi alapanyagokból készült ízletes ebédünket. Szampanon folytatjuk az utat  a szűk csatornákban, majd kikötünk a városban és visszautazunk Saigonba. Szállás Saigonban.

március 2. szombat
Délelőtt  Saigon nevezetességeivel ismerkedünk:, Notre-Dame-katedrális, a gyarmati időkből megmaradt jellegzetes épületek: Dong Khoi utca, Continental Hotel, Operaház, Városháza, Régi postahivatal. Meglátogatjuk az Újraegyesítési Palotát,  mely a saigoni kormány használt főhadiszállásként a háború idején. Vegül a Ben Thanh piacon alkudozhatunk egy szép ajándéktárgyra. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre átszállással (Ho Si Minh-város - Doha 19:15-23:55).

március 3., vasárnap
Továbbutazás Budapestre, megérkezés késő délelőtt (Doha-Budapest 01:15-05:20).



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

- Repülőjegy Budapest-Hanoi és Saigon-Budapest útvonalon, egy átszállással a Qatar Airways járataival, turista osztályon
- Repülőjegy Hanoi-Danang, Danang-Siem Reap és Siem Reap-Ho Chi Minh City útvonalra a Vietnam Airlines  járataival, turista osztályon
- Szállás két éjszakára Hanoiban, a May De Ville Old Quarter Hotelben***
- Szállás egy éjszakára a Halong-öbölben, a Sealife hajón
- Szállás két éjszakára Hoi Anban, az Atlas Hoi An Hotelben***
- Szállás két éjszakára Siem Reapban a Memoire Siem Reap Hotelben***
- Szállás két éjszakára Saigonban az Le Duy Grand Hotelben***
- Reggeli
- A hajóút során a Halong-öbölben reggeli, ebéd és vacsora
- Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel belépőkkel
- Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

- Repülőtéri illetékek: 169 000 Ft/fő
- Foglalási díj
- Vízumdíj (Vietnam és Kambodzsa): 38 000 Ft/fő
- Útlemondási biztosítás (választható) 1,7%

Helyszínen fizetendő:

- Fakultatív hajókirándulás a Thu Bon folyón: 40 USD /fő
- Fakultatív kirándulás My Sonba: 35 USD /fő
- Szervizdíj: 45 USD /fő

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak