Sakura - Japán körutazás cseresznyefavirágzáskor (garantált indulással)

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223570
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Japán
Város: Tokió, Kyoto, Fuji, Nara, Hiroshima, Kamakura

Szállás / program részletes leírása



Útvonal: Tokió – Kiotó – Nara – Hiroshima – Hakone – Fuji-hegy – Kamakura – Tokió

Japánban a legszebb időszak a tavasz beköszönte és a természet feléledése. Ilyenkor a cseresznyefák virágba borulnak és rózsaszín, fehér színek kavalkádjában pompáznak a városok. Az apró szirmok a folyamatos megújulás, az újjászületés körforgását szimbolizálják. Tokió, Kiotó, Nara, Hirosima, és a Fuji-hegy főbb látnivalóiból összeállított körutazásunkat ez a látvány teszi még különlegesebbé, miközben az ország egyedülálló kultúrájával, természeti szépségeivel, hagyományaival és a japán teakészítés rejtelmeivel is megismerkednek! Körutazásunkra indulási garanciát kínálunk.

1 . Nap
Elutazás a késő délutáni órákban Budapestről, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében az Qatar Airways légitársaság járatán, átszállással Dohában.

2 . Nap
Az esti órákban érkezünk a tokiói nemzetközi repülőtérre, ahonnan transzfer a szállodába busszal, a szobák elfoglalása. Szállás Tokióban.

3 . Nap
Reggeli a szállodában, majd elmerülünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak a forgatagában: egész napos gyalogos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését.Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződésShibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől, majd innen aShinjukuvárosrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. Délután utunkat azUeno parkbanfolytatjuk, mely a hanaminak (cseresznyefavirágzás-nézés) legnépszerűbb helyszíne. A városnézést azAsakusanegyedben zárjuk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt és itt találjuk aSensoji templomot, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. A program végén kedvünkre válogathatunk aNakamisebevásárló utca szuvenírboltjainak végtelen kínálatából. Szállás Tokióban.

4 . Nap
A nap első felében tömegközlekedéssel jutunk a tokiói főpályaudvarra, ahonnan alkalmunk nyílik kipróbálni a híresshinkansent, a japán szuperexpresszt. 250 km/órás sebességgel száguldunk Kiotó felé, ahol a kora délutáni érkezés után ellátogatunk a hosszasan kígyózó, közel 10000 jellegzetes, narancsos-vöröses színű Shinto kapu szentélyéhez, aFushimi Inari Taisha nagyszentélyhez. A szentélyt Inarinak, azaz a rizs Shinto istenének szentelték. A program végeztével transzfer a szállodába Kiotóban, majd a szobák elfoglalása. Szállás Kiotóban.

5 . Nap
A szállodában elfogyasztjuk a reggelit, majd egész napos, buszos városnézésre indulunk a csodás kertek, festői szentélyek és a gésák városában, Kiotóban. Elsőként az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartottAranytemplomotkeressük fel, majd az 1460-ban a rindzai zen-buddhista iskola által alapítottRyoanjiszentélybe látogatunk el. A városnézést a fülemüle hangját utánzó padlójáról híresNijo kastélynálfolytatjuk, mely az első Tokugawa sógun kiotói rezidenciája volt. Ebéd egyénileg, majd felfedezzük Kiotó másik fő nevezetességét, az UNESCO Világörökség részét képező„Tiszta víz” Templomát(Kiyomizudera), melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre.Este fakultatív program:Japán stílusú vacsora (korlátlan italfogyasztással) egy 40 perces maiko (gésanövendék) programmal.
A program ára: 42.000 Ft /fő Szállás Kiotóban.

6 . Nap
Reggeli után tömegközlekedéssel indulunk felfedezni a Kiotó nyugati részén fekvőArashiyamavárosrészt. A félnapos program keretében meglátogatjuk az UNESCO Világörökség részévé nyilvánítottTenryu-jitemplomot, melynek gyönyörű kertjéből szinte közvetlenül nyílik a méltán népszerűSagano bambuszerdő. Mintha tényleg egy mesébe csöppennénk, a zöldes-szürkés bambuszok kecses eleganciával nyújtózkodnak az ég felé, a közöttük vágott, keskenyen kanyargó ösvényre halványan beszüremlik a fény. Délután szabad program áll rendelkezésre Kiotóban. Szállás Kiotóban.

7 . Nap
Mozgalmas napunk során Narába és Ujiba látogatunk. Nara, mely Japán első igazi fővárosa volt, nyolc világörökségi műemléke is jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. Ellátogatunk aTodai-ji templomba, itt található a hatalmasBuddha-szobor, mely Nara jelképe. Megtekintjük aKasuga Taisha szentélytés teszünk egy sétát a csodálatosan szépNara Parkban, ahol 1200 őz él szabadon. Mivel a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveztek, így ma is szabadon kóborolhatnak a park területén. Hazafelé megállunk azObubu Teafarmon, ahol Japán egyik legjobb minőségű zöldtea fajtája, az ujicha termesztésével foglalkoznak. A farm neve“obubu”, mely kiotói nyelvjárásban teát jelent. A teafarmon gondos szakértelemmel állítanak elő több mint 16 különböző típusú ujicha teát. A látogatás során igazi teaültetvényeken sétálhatunk, és megízlelhetjük a valódi japán zöld teát. Szállás Kiotóban.

8 . Nap
A Kiotói állomástól szuperexpressz vonattal (shinkansennel) indulunkHiroshimába, ahová a kora délutáni órákban érkezünk meg. A város nevének hallatán mindenkinek az 1945. augusztus 6-i atombomba támadás jut eszébe. Gyalogos városnézés keretében ennek a tragikus eseménynek az emlékeit járjuk végig. Megtekintjük aBéke Emlékparkot, a robbanás után egyedüliként megmaradt épületet, aHiroshima Dómot, valamint a tragédiáról készült felvételek és tárgyi emlékek gyűjteményét aBéke Emlékmúzeumban.Délután átkompozunkMiyajimaszigetére, amelyet más néven Szentély-szigetként is emlegetnek, és az ország három legszebb helyének egyikeként tartják számon. Itt található Japán legtöbbet fényképezett látványossága, a híresItsukushima szentély „úszó” torii-jais. Szállás Hiroshimában.

9 . Nap
Hiroshimából szuperexpressz vonattal utazunk a helyiek által is közkedvelt kirándulócélponthoz,Hakone-ba. Délután érkezünk meg hagyományos japán szállásunkra, egy „ryokan”-ba. Itt közelebb kerülhetünk az ősi japán kultúrához, szállásunk saját gyógyfürdőjében pihenhetjük ki az utazás fáradalmait. A hagyományos szálláshoz hozzá tartozik egy tradicionális vacsora, majd tatamival borított szobában töltjük az éjszakát. Szállás Hakonéban.

10 . Nap
A japán reggeli elfogyasztása után felfedezzük aFuji-Hakone-Izu Nemzeti Parkot, ahol a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Hegyek, erdők, gazdag állat- és növényvilág, valamint híres gyógyforrások teszik emlékezetessé ezt a kirándulást. Japán legmagasabb hegyét aFuji-sant(3776 méter) szégyenlős hölgyként is emlegetik, hiszen csak tiszta időben mutatja meg szépségét. Félnapos kirándulásunkat hajóúttal kezdjük a hegy lábánál elterülőAshi tavon, majd az Fujitól északra fekvőChureito Pagodáhozis eljutunk, ahonnan tisztább időben gyönyörű fotókat készíthetünk a szent-hegyről Szakura idején. Innen utazunk tovább, hogy végül megérkezzünk az ország fővárosába, Tokióba. Szállás Tokióban.

11 . Nap
Reggeli után egész napos szabadprogram a japán metropoliszban. Azok számára, akik még többet szeretnének felfedezni az ország kultúrájából az alábbifakultatív programotajánljuk:Egész napos kirándulás Kamakurába. Busszal látogatunk el az egykori fővárosba, Kamakurába. Számos buddhista templom és szentély található a kellemes hangulatú kisvárosban. Itt csodálhatjuk meg a város jelképévé váltNagy Buddhaszobrot: a Daibutsu 12 méteres magasságával és közel 100 tonnás súlyával egyedülálló látványt nyújt. Következő állomásunk aHasedera templom, mely a 11 arcú Kannon szobornak ad otthont. Kamakurai látogatásunk végén marad egy kis szabadidőnk a sétálóutcában nézelődni. Hazafelé, Tokióba visszatérve még ellátogatunk aHamarikyu kertbe,mely a főváros egyik legszebb japánkertje.A program ára: 29.000 Ft /főSzállás Tokióban.

12 . Nap
Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, és délelőtt szabad program.Kora délután félnapos városnézésre indulunk busszal a japán fővárosban. Felkeressük a fenségesCsászári Palotaelőtti teret, majd ellátogatunk az egykori császár és császárné emlékére építtetetMeiji-szentélyhez.Innen a szomszédosHarajukunegyedTakeshita utcájánteszünk egy sétát, ahol elsősorban kissé extrémnek mondható divatboltokat, és különféle őrült kiegészítőket kínáló üzleteket találunk. A program végén transzfer a repülőtérre, ahonnan az esti órákban indul a járatunk. Hazaérkezés Budapestre április 2-ána déli órákban.

A programváltozás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Időpont:2020. március 21 – április 02.
Részvételi díj: 1.020.000 Ft /fő-től A részvételi díj tartalmazza:
- Repülőjegyet Budapest-Tokió-Budapest útvonalon
- 10 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
- Reggelit minden nap, egy vacsorát Hakonéban és egy maiko programmal kísért vacsorát Kiotóban
- Transzfereket (busz és taxi)
- Magyar nyelvű idegenvezetést a program időtartama alatt
- Városnézést Tokióban, Kiotóban, Narában, Hiroshimában, Miyajimán, Hakonéban és a Fuji hegynél
- Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
- Retúr repülőtéri transzfert
- A belépőket a programok során
​


A részvételi díj nem tartalmazza:
- Repülőtéri illetékeket(kb. 160.000 Ft/fő)
- Sztornó biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a
- Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
- A programban nem szereplő étkezéseket
- A fakultatív program árát
- Egyágyas felárat (170.000 Ft /fő, társítás kérhető!)
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak