JAPÁN ŐSSZEL

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 219387
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Japán
Város: Hiroshima, Kamakura, Kyoto, Nara, Osaka, Tokió

Szállás / program részletes leírása



Japán a régmúlt s a legfejlettebb civilizáció ámulatba ejtő elegye, melyet még varázslatosabbá tesz a táj lenyűgöző szépsége, a rizsföldek és a kertek békéje, a szentélyek csöndje, az emberek kedvessége. Minden évszaknak meg van a maga varázsa. A tájak szépséget tovább fokozza a VILÁGÖRÖKSÉGEK közé tartozó látnivalók sokasága.
"Az ősz egy második tavasz, amikor minden levél virággá változik." /Albert Camus/

Program

1-2. nap: Budapest – Tokió
Elutazás Budapestről átszállással Tokióba. Éjszaka a repülőgépen, érkezés a japán fővárosba második nap este. Transzfer a szállodába, szállás.

3. nap: Nikkó – Chuzenji-tó – Kegon vízesés – Tokió
Reggeli után kirándulás autóbusszal NIKKO-ba, ahol természeti szépségben gyönyörködhetünk: a Chuzenji-tó, a Kegon vízesés, és az 1000 méteres magasságba felvezető „Iroha-zaka” - a 48 hajtűkanyarjáról híres ABC út. Moha lepte kőfalak, kőlámpások, ősi cédrusok – és ez csak egyike Nikkó útjainak, melyek a Tokugawa sógunok dicsőségét és hatalmát tükröző Tóshó-gu szentélyhez vezetnek. A japán építészet remekét, Tokugawa leyasu sógun emlékhelyét 22.000 m2 aranyozott felület, és míves fafaragások borítják. Szállás Tokióban.

4. nap: Tokió
Egész napos városnézés a titokzatos Tokióban. A Tokugawa sógunok XVI. századi családi temploma, a Zojoji, ahol a buddhizmussal ismerkedünk, majd a Tokió-torony teraszának 250 méter magasságából gyönyörködünk a nyüzsgő város panorámájában. Megpihenünk az Edo-korabeli Kiyosumi kertben, majd a hangulatos Ueno parkban található Tokiói Nemzeti Múzeumban megnézzük a japán kultúra és művészet legkiemelkedőbb alkotásait. Ellátogatunk az 1649-ben épült Asakusa szentélyhez és elvegyülünk az azt körülölelő színes bazár forgatagában. Az elegáns Omotesando sétány egészen más hangulatú, nem véletlenül nevezik a tokiói „Champs Elysées”-nek. Sétánkat a világhírű Ginzán folytatjuk. Kívülről látjuk még a parlamentet, a Császári Palotát, a 634 m magas Tokió Sky Tree-t. Végül a Tokiói-öbölben épült ultramodern mesterséges szigeten, Odaiban fejezzük be ismerkedésünket a sokszínű, metropolisszal. Szállás Tokióban.

5. nap: Kamakura – Ashi-tó /Fuji – Kiotó
Utazás autóbusszal az ódon hangulatú KAMAKURA-ba. A város a XII. század végétől - közel 150 éven keresztül -, Japán katonai vezetőjének, a sógunnak volt székhelye. A sajátos kultúrát, mely tükrözi a harcosok lelkületét, megtapasztalhatjuk a hadistennek szentelt Tsurugaoka Hachimangu sintó szentélyben. A buddhizmus is része volt ennek a kultúrának, gyönyörű emléke a Nagy Buddha 11 méter magas bronzszobra a XIII. századból. Továbbutazás a Hakone hegy lábánál található Ashi – tóhoz, ahonnan az időjárás függvényében legjobban látható az ország legmagasabb hegyének, a Fujinak havas csúcsa. A hajókázást követően utazás a közel 300 km / óra sebességgel száguldó szuper-expresszel Kiotóba, szállás.

6. nap: Kiotó – a japán kultúra fellegvára
Kiotó ezer éven át volt Japán fővárosa és császári székhelye. Itt található a legtöbb ősi palota, szentély, templom és kert. A japán kultúra és építészet sokszínűségéből a főbb látnivalók: Nijo-jo (a sóguni palota), Kódai-ji zen templom és kert, Arany pavilon, Ryoanji -az „Alvó sárkány temploma” zen kőkertjével, Sanjusangendo az 1000 karú Kannon temploma. Kimonó bemutató, majd a napot egy esti FAKULTATÍV színházlátogatással zárjuk, ahol ízelítőt kapunk a japán kultúrából (kyogen, virágrendezés, bunraku, maiko tánc, stb.). Szállás Kiotóban.

7. nap: Miyajima – Hiroshima – Kiotó
Kirándulás szuper-expresszel HIROSHIMA-ba, onnan hajóval a közeli MIYAJIMA szigetére, ahol látjuk a dagály idején a víz fölött „lebegő” Itsukushima szentélyt, sétálhatunk „az 1000 matrac templomában”, láthatunk szelíd őzeket, és ámulhatunk a tengeröbölben emelt óriási „Torii” időtlen szépségén. Miyajima méltán a három legszebb japán táj egyike. HIROSHIMA Béke-parkja (a „Dóm”) és múzeuma méltó a megtekintésre. Szállás Kiotóban.

8. nap: Kiotó– Nara – Oszaka
Látogatás és séta az Ezüst Pavilon (Ginkakuji) díszes kertjében, majd utazás NARA-ba. Ismerkedés a világ legnagyobb fából készített épületével és a Nagy Buddha szoborral. A város történelmi látnivalóinak megtekintése után séta az őzparkban. Továbbutazás Oszakába, Japán második legnagyobb városába. A modern építészet remeke a 173 m magas „Szelek tornya”, melynek tetejéről a város tökéletes körpanorámáját élvezhetjük, továbbá felkeressük a szép parkkal övezett Várat is. A rövidebb programot választó utasok részére transzfer az oszakai repülőtérre. Hazautazás az éjjeli órákban átszállással, kísérő nélkül. A hosszabb programot választó utasoknak szállás Oszakában.

9. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.


UNESCO Világörökségek:
- Kamakura: Buddha szobor, Nikko templomai és szentélyei
- Kiotó történelmi műemlékei, Nara történelmi műemlékei
- Miyajima szigete, Hirosima: béke emlékmű



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Tokió és Oszaka – Budapest útvonalon, dubaji átszállással
- a közlekedést autóbuszokkal, szuper-expresszel komppal, és hajóval
- 6 éj szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.
- bőséges büféreggelit
- városnézéseket és kirándulásokat a program szerint
- magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket (Az indulásig változhat!)
- félpanziós felárat (ajánlott, 4 büféebéd és 1 menüs ebéd)
- japán vonatbérlet árát, amely magában foglalja a Hirosima – Miyajima kirándulás árát is: 94.600,- Ft / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját 
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén a 47.800,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Helyszínen fizetendő:
- belépőjegyek árát: kb. 12.000,- JPY / fő
- szervízdíjat / borravalót: 25,- USD / fő

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak