Világörökségek japánban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 210933
Indulás dátuma:2024.05.07. (K)
Időtartam:15 nap/14 éj
Ár:  2 068 000 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  2 068 000 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Japán
Város: Tokió

Szállás / program részletes leírása



Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel
Tokió - (Nikkó) - Kamakura - Matsumoto - Takayama - Shirakawa - Kanazawa - Kiotó - Hirosima - Itsukushima - Kurashiki - Himeji - Oszaka - Nara - (Uji) - (Ise)
Japán kultúrája csodálatos és sokarcú. Egyrészt mélyen és évezredekre visszanyúlóan tradicionális, másrészt modern, fiatal és mai. A nagyvárosok hihetetlen tempóját, a vidék szépségét és harmóniáját mind megtapasztalhatja az utazás során.A programot nagy helyismerettel és tapasztalattal rendelkező, japánul kiválóan beszélő magyar idegenvezető kíséri!

Időpontok:2024. március 23. - április 6. BETELT!2024. április 19. - május 3. BETELT!2024. május 7-21. GARANTÁLTAN INDUL!Előkészületben: 2024. november1. nap Budapest - Tokió
Elutazás Budapestről Tokióba a délutáni órákban (2024. áprilisi és májusi időpontok) vagy a kora esti órákban (2024. márciusi időpont) átszállással. Éjszaka a repülőgépen.

2. nap Tokió
Megérkezés Tokióba késő délután (2024. áprilisi és májusi időpontok) vagy az esti órákban (2024. márciusi időpont), transzfer a szállodába. Szállás Tokióban.

3. nap Tokió
Reggeli, majd városnézés Tokióban. A város mindig meg tud újulni és soha nem alszik, naponta új bárok, éttermek, szórakozóhelyek nyílnak utcáin. Hatalmas metropolisz, gazdag, csillogó, hagyományos és ultra modern egyben. Látogatás a Sensoji templomban, a Meiji Jingu szentélyben, a császári palotánál és a Tokyo Metropolitan Torony 202 méter magas kilátójában, ahonnan tiszta időben a Fuji csúcsa is látszik. Szállás Tokióban.

4. nap Tokió (Nikko)
Reggeli a szállodában, szabadprogram Tokióban a metropolisz egyéni felfedezésére. Fakultatív programlehetőség ebéddel: kirándulás Nikkóba, a Tokiótól 140 km-re, Tocsigu prefektúra hegyei között fekvő városba, ahol az ősi és az új látnivalók ötvöződnek és a sógunok korának világa elevenedik meg. A város felfedezése: a Toshogu kegyhely - 400 éves szent hely az Edo periódusból, a Nantai hegy vulkanikus kráterében létrejött Chuzenji tó és felette Japán egyik legnagyobb vízesése, a 97 méter magas Kegon-vízesés. Szállás Tokióban.

5. nap Tokió - Kamakura - Narusawa
Reggeli után elutazás Kamakurába autóbusszal. A város és egykori politikai központ Tokiótól 50 km-re, kb. egy órányi utazásra található. A templomok, szent helyek és történelmi épületek sokasága miatt a turisták kedvelt úticélja. Városnézés látogatással a Tsurugaoka Hachiman szentélyben és a Kotokuin templomban, ahol a Nagy Buddha, a több, mint 13 méter magas bronz Buddha szobor látható, mely a XIII. században készült és eredetileg egy templom belsejében volt elhelyezve. Szabadidő ebédre, majd utazás Narusawa-Murába. Útközben rövid megálló a Kawaguchi tónál, amely a Fuji térséget körülvevő 5 tó egyike. Vacsora és szállás Narusawa-Murában.

6. nap Narusawa - Fudzsikavagucsiko - Matsumoto - Takayama
Reggeli, majd látogatás az Itchiku Kubota Szépművészeti Múzeumban. Itchiku Kubota a XIV. századi kimonófestészet - vagy selyemfestészet - világát hozta vissza modern korba és a múzeumban sok gyönyörű alkotása látható. Elutazás Matsumotóba. A hegyekkel körülvett város nem csupán kulturális látnivalói miatt népszerű a turisták körében, hanem értékes termékei: hőforrásai, wasabi farmja miatt is. Látogatás a Matsumoto kastélyban, mely a XVI. századból való és Japán egyik legértékesebb műemléke. Vacsora és szállás Takayamában, japán stílusú szálláshelyen, tatamis szobákban.

7. nap Takayama - Shirakawa - Kanazawa
Takayama a hegyvidéki Hida régióban fekszik, óvárosa az egyik legszebben megőrzött hagyományos negyed Japánban. Épületei a középkor legkiemelkedőbb munkájú ácsainak műveit őrzik. Reggeli után gyalogos városnézés Takayamában, a reggeli piac meglátogatása, majd látogatás egy szaké üzletben. Séta az óvárosban a Kamisannomachi utcán és a Takayama Jinya XVII. századi hivatali épületek megtekintése. Elutazás Kanazawába, útközben rövid megálló Shirakawában, ahol szabadidő ebédre. Megérkezés Kanazawába, ahol szállás.

8. nap Kanazawa - Kiotó
Reggeli, majd panoráma városnézés Kanazawában, belépővel a Kenrokuen parkba, mely Japán három legszebb parkjának egyike és a XIX. században nyílt meg a nagyközönség előtt. Rövid szabadidő ebédre, majd utazás Kiotóba, ahol szállás.

9. nap Kiotó
Kiotó főváros és uralkodói székhely volt a VIII-XIX. század között, ma az ország hetedik legnagyobb városa. Történelme során számtalan háború, rombolás dúlta szét, de szerencsére a XX. században megmenekült a további csapástól, így számtalan templom, szent hely és felbecsülhetetlen értékű műemlék maradt meg az utókornak. Reggeli után egész napos kirándulás: a Nijo kastély és a Ninomaru-Goten palota, a Kinkakuji templom, a Kiyomizu templom és a Fushimi Inari-nagyszentély megtekintése. Szállás Kiotóban.

10. nap Kiotó - Miyajima - Hirosima
Reggeli, majd transzfer a pályaudvarra, elutazás Shinkanzen szuperexpresszel Hirosimába. Megérkezés után továbbutazás busszal Miyajimaguchiba, majd komppal Miyajimába. Látogatás az Itsukushima kegyhelyen. Visszautazás Hirosimába: a Béke Emlék Múzeum és az Atombomba Dóm meglátogatása, melynek váza az 1945. augusztus 6-án Hirosimát ért atomtámadásban megmaradt és azóta is romosan áll, emlékeztetve az utókort a tragédiára. Vacsora helyi étteremben, szállás Hirosimában.

11. nap Hirosima - Kurashiki - Himeji - Oszaka
Reggeli után elutazás Kurashikibe, ahol a XVI-XIX. századi Edo periódusból való kanálisok romantikus hangulatot árasztanak. A város egykor rizselosztó hely volt, és neve is a kereskedő házakra utal, ahol a terményt tárolták. Ezek a házak ma múzeumok vagy kiállításoknak adnak otthont. Séta az óvárosban, rövid szabadidő ebédre. Továbbutazás Himejibe, látogatás a Himeji kastélyban, majd transzfer Oszakába, ahol szállás.

12. nap Oszaka - Nara
Oszaka Japán második legnagyobb metropolisza, egykori régiós székhely és politikai központ, sok látványossága mellett gasztronómiájáról is híres. Reggeli, majd egész napos kirándulás Narába és városnézés Oszakában. Narában, Japán ősi fővárosában a Nara park meglátogatása és belépő a Kasuga-Taisha búcsújáróhelyre. Ebéd a program közben egy szusi étteremben, a szusi készítés élményével. Visszautazás Oszakába, ahol látogatás a Dotonbori negyedben. A negyed kanális köré épült, híres gasztronómiájáról és középkori hangulatáról. Belépő a Umeda Sky épületébe, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra. Szállás Oszakában.

13 - 15. nap - 2024. áprilisi és májusi időpontok:
13. nap / Oszaka (Ise)
Reggeli után egész napos szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség: kirándulás Isébe. Ise Jinguban 125 shinto szentély található Amaterasu napistennek ajánlva, ahol évente 1500 rituálét tartanak a királyi család jólétéért, a békéért és a gazdag termésért. Séta a szállodából a pályaudvarra, elutazás helyi vonattal a kb. 2 órányira lévő Ise helységbe. Megérkezés után gyalogos városnézés belépővel az Ise Jingu szentélybe és séta a hangulatos Okage Yokocho eredeti házai között. Visszautazás Oszakába, ahol szállás.

14. nap / Oszaka (Uji)
Reggeli, majd szabadprogram vagy fakultatív program keretében félnapos kirándulás Ujiba. A város az ország második legfontosabb történelmi és kulturális központja, Kiotó és Nara között fekszik, és a középkortól termesztik itt a világ legjobb minőségű zöld teáit. Utazás Ujiba privát autóbusszal, majd városnézés belépővel a Világörökség részét képező Byodoin templomba, majd részvétel egy igazi japán zöldtea (matcha) ceremónián. Visszautazás Oszakába, majd az esti órákban transzfer a repülőtérre. Elutazás Budapestre, átszállással a késő esti órákban.

15. nap / Budapest
Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

13 - 15. nap - 2024. márciusi időpont:
13. nap / Oszaka (Uji)
Reggeli, majd szabadprogram vagy fakultatív program keretében félnapos kirándulás Ujiba. A város az ország második legfontosabb történelmi és kulturális központja, Kiotó és Nara között fekszik, és a középkortól termesztik itt a világ legjobb minőségű zöld teáit. Utazás Ujiba privát autóbusszal, majd városnézés belépővel a Világörökség részét képező Byodoin templomba, majd részvétel egy igazi japán zöldtea (matcha) ceremónián. Visszautazás Oszakába, ahol szállás.

14. nap / Oszaka - Szöul
Reggelit követően, a délelőtti órákban transzfer a repülőtérre, elutazás Szöulba. A délután folyamán ismerkedés Dél-Korea fővárosával: a Jogyesa buddhista templom megtekintése, majd látogatás a Gyeongbokgung Palotában, mely történelmi épületeivel és hatalmas kertjével nyújt betekintést a város 500 éves történelmébe. Idő függvényében a királyi őrségváltás is megtekinthető. Séta a Gwangjang piacon, este vacsora helyi étteremben. Szállás Szöulban.

15. nap / Szöul - Budapest
Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre. A déli órákban hazautazás, érkezés Budapestre a késő délutáni órákban.Minimum létszám: 20 fő.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • 2024. április/május: utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Tokió és Oszaka - Budapest útvonalon turista osztályon, valamint a Shinkanzen szuperexpresszel Kiotó - Hirosima útvonalon másodosztályon
  • 2024. március: utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Tokió és Oszaka - (Szöul) - Budapest útvonalon turista osztályon, valamint a Shinkanzen szuperexpresszel Kiotó - Hirosima útvonalon másodosztályon
  • utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal
  • 2024. április/május: 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban, a takayamai szállodában japán stílusú, tatamis szobákban
  • 2024. március: 13 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban, a takayamai szállodában japán stílusú, tatamis szobákban
  • 2024. április/május: 12 alkalommal reggeli, 1 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora a leírás szerint
  • 2024. március: 13 alkalommal reggeli, 1 alkalommal ebéd és 4 alkalommal vacsora a leírás szerint
  • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel magyar idegenvezető
Külön fizetendő:
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • borravalók
  • fakultatív programok (minimum létszám: 10 fő)
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak