A smaragdzöld Ír

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 227902
Indulás dátuma:2024.08.06. (K)
Időtartam:9 nap/8 éj
Ár:  729 000 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  779 000 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Írország
Város: Dublin, Galway, Moher, Bunratty, Tralee

Szállás / program részletes leírása



Burjánzó zöld fűtenger, zsúpfedeles házak, ősi templomok, romantikus várromok, vad tengerpartok, mesébe illő tájak, hangulatos pubok, fülbemászó zene, nyitott és vendégszerető emberek. Kevés olyan ország van a Föld hátán, amely egyszerre kínálja mindezt a gazdagságot - Írországban és Észak-Írországban biztosan megtaláljuk ezeket.
A kilencnapos út során barangolunk Dublin utcáin, megfejtjük az ősi Clonmacnoise és a Hill of Tara rejtélyeit, lélegzetelállító tájakban gyönyörködünk a Dingle-félszigeten, a Moher-szikláknál és az Óriások útján. A nevezetességek sokaságát nehéz felsorolni, sokkal érdemesebb saját szemmel látnunk!

Az út kiemelt értékei:

  • Szállás jó minőségű középkategóriás szállodákban
  • A vidéki szállodai vacsorák az árban
  • Utazás Budapestről közvetlen járattal
  • Tartalmas, látnivalókban gazdag út
  • Fakultatív ír est Dublinban és kirándulás az Óriások útjához
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
     

Programok:
 

augusztus 6. kedd
Elutazás Budapestről a Ryanair közvetlen járatával Dublinba (16:05-18:20). Érkezés után megkezdjük utazásunkat Írország déli tájai felé, és elfoglaljuk szállásunkat Kilkenny közelében: Woodford Dolmen Hotel****.

augusztus 7. szerda
Reggeli után felkeressük a Rock of Cashelt. A környező síkságból az égbe emelkedő erődítmény évszázadokon keresztül a királyi és a papi hatalom jelképe volt: az V. századtól Munster királyainak székhelyeként működött, hatalmuk szinte egész Dél-Írországra kiterjedt. A XII. században átengedték az egyháznak, és a vallási központ virágzásnak indult. A XVII. században Cromwell seregei vetettek véget fénykorának, majd a vár évszázadokig lakatlan volt. Most látogatók hada ostromolja kivételesen gazdag középkori emlékei miatt.
Továbbutazunk nyugat felé, ahol bejárjuk a Dingle-félsziget legszebb részeit: a tengerparti útról csodás kilátás nyílik az óceánra és a több kilométer hosszan elnyúló homokos tengerpartokra, kis kelta falvak szegélyezik az utat, őskori és kora keresztény emlékek mellett haladunk el. Felkeressük a Gallarust, a VII. századi, habarcs nélkül épült kis kápolnát, melynek alakja egy felfordított hajóra emlékeztet. Folytatjuk utunkat Dingle felé, a tradicionális halászkikötőbe, ahol színes falú házak, nyüzsgő pubok és éttermek között sétálhatunk. Szállás és vacsora Tralee közelében: Rose Hotel****.

augusztus 8. csütörtök
Ma észak felé utazunk, és Írország egyik leglátogatottabb műemlékét, a Bunratty kastélyt keressük fel, amely az ország legjobb és legteljesebb állapotában fennmaradt középkori építménye (XV. század). 26 hektáros parkjában a régi falusi élet színterei, zajai, ízei elevenednek fel: betérhetünk a népiskolába, a postahivatalba, a kovácsműhelybe vagy az orvosi rendelőbe, de találunk itt farmházakat, vízimalmot, pubot és éttermet is. Továbbhaladunk a vad tengerpartokról ismert Burren régió felé, ahol Európa legimpozánsabb, egyben legfélelmetesebb sziklafalai, a Moher-sziklák találhatók. A 230 méter magas sziklafalat 8 kilométer hosszan ostromolják az Atlanti-óceán hullámai. Kihagyhatatlan élmény ezen a tájon sétálni! Szállás és vacsora Galway közelében: Maldron Hotel****.

augusztus 9. péntek
Reggeli után kelet felé utazunk, és megállunk Clonmacnoise-nál, a Shannon folyó partján emelt kora keresztény épületegyüttesnél, melynek legrégebbi tagja a VI. század óta áll itt. A Killbeggan whiskey lepárlóban megismerkedünk az ír nemzeti ital készítésének módjával és történetével. Szállás és vacsora Dublin közelében: Aspect Hotel Park West****.

augusztus 10. szombat
A mai napon Észak-Írország felé vesszük az irányt. Belfast a sziget második legnagyobb városa, története a XII. századra nyúlik vissza. Városnézésünk során felkeressük a Városháza épületét, elsétálunk az Operaházhoz, az Albert óratoronyhoz, majd a város legfőbb nevezetességéhez, a Titanic Múzeumba látogatunk. A Thompson szárazdokkban többezer hajóépítő szorgos munkája nyomán készült el a világ akkori legnagyobb óceánjárója. Első és egyben utolsó tragikus útja nem ismeretlen számunkra, számos dokumentum- és mozifilm is megörökítette már. Építésének történetébe a fennmaradt tárgyi emlékek mellett eredeti filmfelvételek, színvonalas audio-vizuális eszközök segítségével pillanthatunk be. Szállás Belfast közelében: Holiday Inn Express Antrim***.

augusztus 11. vasárnap
Szabadprogram Belfastban, melynek során lehetőség van felkeresni a várat vagy a közeli állatkertet, vagy fakultatív kirándulás az Óriások útjához (90 Euró/fő, helyben fizetendő). Varázslatos tájak, gyönyörű tengerparti út mentén jutunk el északra, a Giants’ Causeway-hez, mely egy vulkáni tevékenység eredményeként létrejött, körülbelül 40 000 bazaltoszlopból álló terület a sziget észak-atlanti partszakaszán. Az időjárási viszontagságoknak kitett kőzetek néhol egész érdekes alakzatokat vettek fel, mintha valóban emberkéz alkotásai lennének. Felkereshetjük az Óriás csizmáját, az Óriás szemét, a Pásztorlépcsőt vagy az Óriások hárfáját.
Délután a part közelében utazink vissza dél felé, fotószünet a normann időkből származó Carrickfergus váránál.
Szállás Belfast közelében.

augusztus 12. hétfő
Visszautazunk Dublinba, útközben megállunk a Trim váránál. Írország legnagyobb anglo-normann vára a XII. században épült egy korábbi fa szerkezetű erődítmény helyén. Tara dombja (Hill of Tara) a következő nevezetesség: a viszonylag alacsony mészkőképződmény számos ősi építmény-maradványnak ad otthont. Egyes emlékek feltehetően a kőkorszakban is itt álltak már, illetve a kelták innen irányították a Meath Királyságot. Délután a szállás elfoglalása Dublin közelében: Aspect Hotel Park West****.

augusztus 13. kedd
Reggeli után egész napos buszos és gyalogos városnézés során ismerkedünk meg az ír főváros nevezetességeivel: Merrion square, St Stephen's Green (a dublini Városliget), Christchurch katedrális, Szent Patrik katedrális (belépővel), Temple Bar negyed.
Délután szabadidő vagy látogatás a Guinness Storehouse-ban - fakultatív program: 50 Euró/fő, helyben fizetendő.
A Guinness Storehouse igazi csemege az ír sör kedvelőinek. A minden érzéket megmozgató kiállításon a látogatót körülvevő szavak, zenék, képek, hangok és illatok segítségével kapunk betekintést a sörfőzés hagyományáról. A látogatás fénypontja lehet a sörkóstolás a Gravity bárban, Dublin legmagasabban fekvő bárjában, ahonnan ráadásul gyönyörű kilátás nyílik a fővárosra.
Minimum létszám 16 fő.
Szállás Dublin közelében.

Ír est a Merry Ploughboys Pubban - fakultatív zenés program Dublin külvárosában, transzferrel: 80 Euró/fő, helyben fizetendő.
A Dublin külvárosában található, tradícionális ír pub ad otthont az egyik legnépszerűbb ír show-műsornak. Az est során élvezhetjük a páratlan ír vendéglátást, a helyi ételeket és az ír zene ritmusát. Felejthetetlen élményt nyújt a közel félórás pergő, profi táncelőadás. A részvételi díj tartalmazza az oda-vissza transzfert, a belépőt és a vacsorát, de nem tartalmazza az italfogyasztást!
Miniumum létszám: 20 fő.

augusztus 14. szerda
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, szabadidő Dublinban. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás a Ryanair közvetlen járatával Budapestre (19:20-23:15).
 

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Dublin útvonalon, a Ryanair repülőjárataival
  • Repülőtéri illeték
  • Egy db kis kézipoggyász (max. 40x25x20 cm, max. 10 kg)
  • Utazás Írországon belül különbusszal
  • Nyolc éjszaka szállás jó minőségű, 3 és 4*-os szállodákban, kétágyas szobában
  • Reggeli a szállodákban
  • Három este (2., 3. és 4.) menüvacsora a szállodákban, a program szerint
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
  • A program során a szükséges belépők

Az ár nem tartalmazza:

  • Javasolt szervizdíj (helyben fizetendő): 25 euró/fő


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Dublin útvonalon, a Ryanair repülőjárataival
  • Repülőtéri illeték
  • Egy db kis kézipoggyász (max. 40x25x20 cm, max. 10 kg)
  • Utazás Írországon belül különbusszal
  • Nyolc éjszaka szállás jó minőségű, 3 és 4*-os szállodákban, kétágyas szobában
  • Reggeli a szállodákban
  • Három este (2., 3. és 4.) menüvacsora a szállodákban, a program szerint
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
  • A program során a szükséges belépők


Külön fizetendő:
  • Javasolt szervizdíj (helyben fizetendő): 25 euró/fő
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak