Írországi körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 126608
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Írország
Város: Bunratty, Burren, Dublin, Galway, Kilkenny, Limerick, Sligo, Tralee

Szállás / program részletes leírása



Utazás: Budapest – Dublin – Budapest útvonalon repülővel, a körutazáson légkondicionált ír autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (ír reggeli és vacsora).

~ Program ~

1. nap: Budapest – Dublin 
Repülés délelőtt Dublinba. Érkezés után irány a város, ismerkedés DUBLIN látnivalóival: O’Conell utca, Georgianus negyed, XI. századi Szt. Patrick Székesegyház, Főposta, Emlékezés kertje és a híres Temple Bar negyed. Vacsora, szállás Dublin környékén.

2. nap: Dublin – Glendalough – Powerscourt (kb. 120 km)
A városnézés folytatása DUBLIN-ban. A Trinity College-ot I. Erzsébet királynő építtette 1592-ben. Könyvtárában őrzik a VIII. századból való Book of Kellst (a világ egyik legszebben díszített középkori kódexét) és Brian Boru király hárfáját, amely az ország egyik jelképe. Utazás Wicklow megyébe, Írország „zöld kertjébe”. GLENDALOUGH-ban a Szt. Kevin kolostor romjait keressük fel, melyet az ország leghangulatosabb kolostorának tartanak. Séta POWERSCOURT XVIII. században kialakított kertjében. Vacsora, szállás Dublin környékén.

3. nap: Kilkenny – Cashel – Killarney (kb. 330 km)
KILKENNY-be látogatunk. Írország egyik legkedvesebb középkori kisvárosában a Szt. Canice székesegyház megtekintése és a vár látogatása szerepel a programunkban. Továbbutazás a „ROCK OF CASHEL” várhoz, amely az arany lapályból kiemelkedő, 60 m magas mészkő-sziklára épült erőd, egykor királyi székhely volt. Vacsora, szállás Tralee környékén.

4. nap: Kerry-gyűrű (kb. 200 km)
Az Iveragh félsziget, a híres „KERRY GYŰRŰJE” színes és változatos útvonal, rengeteg látnivalóval! A 170 km-es „gyűrű” nagy részében csodálatos a panoráma, az Atlanti óceán sziklás, szaggatott partvidékével, a Golf áramlat hatására kialakult gazdag vegetációval. Itt állnak Írország legmagasabb hegyei, a kecskét koronázó Killorglin,  Waterville – Chaplin kedvenc nyaralóhelye, juhászkutya bemutató, az ír parasztok életét bemutató skanzen stb. Átutazunk a színes házairól híres Sneem-en, majd visszatérünk a Killarnay tavak festői láncolatához. Vacsora, szállás Tralee környékén.

5. nap: Adare – Bunratty – Moher – Burren – Galway (kb. 200 km)
Utazás északra. Rövid megálló az Írország „legcsinosabb faluja” címet viselő ADARE-ban. Következő látnivalónk BUNRATTY-ban a XV. századi félelmetes vár, amely az ország egyik legnépszerűbb látványossága. A Bunratty Folk Park (skanzen) hűen tükrözi az ír vidéki életet. Pihenő és fényképezési lehetőség a híres, lélegzetelállító, 200 m magasan kiemelkedő, kb. 8 km hosszan elnyúló MOHER-sziklán. Továbbutazás a burreni mészkőfennsíkon át GALWAY-ba, Írország nyugati „fővárosába”, amely elsősorban hangulatos kocsmáiról híres. Vacsora, szállás Galway környékén.

6. nap: Kylemore Apátság – Clonmacnoise – Dublin környéke (kb. 300 km)
Kirándulás a festői szépségű CONNEMARA-félszigeten. A Kylemore-tó partján épült Kylemore apátság egy része, és a 2,5 hektáros viktoriánus kert nyitott a turisták számára. Továbbutazás CLONMACNOISE-be, a Shannon folyó partján fekvő, VI. századi vallási központba. A területen egy katedrális, 8 templom (X–XIII. századból) romjai, két kerek torony és három kelta kereszt látható. A külső épületek mellett érdemes megnézni múzeumot is. Vacsora, szállás Dublin környékén.

7. nap: Newgrange – Monasterboice – Malahide – Dublin – Budapest (kb. 170 km)
Utazás az UNESCO világörökséggé nyilvánított Boyne-völgybe, amely az ír civilizáció bölcsője. A völgy legfontosabb neolitikus építményei közül három folyosósír emelkedik ki: Newgrange, Dowth és Knowth, melyekről a látogató központban lévő múzeumban kapunk tájékoztatást. Továbbutazás MONASTERBOICE-ba. A középkori kolostor romjai egy sírkertben elzárva találhatók. A tetőtlen kerek torony és két templom mellett gyönyörű, X. századi nagy kőkereszteket is láthatunk. Utunk befejezéseként ellátogatunk a romantikus Malahide-kastélyhoz. A XIV. századi épülethez később hozzáépített részek mesebeli külsőt adnak a várnak. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Budapest – Dublin – Budapest útvonalon repülővel, a körutazáson légkondicionált ír autóbusszal,
- szállás középkategóriás szállodákban,2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
- ír reggeli és vacsora (félpanzió)
- BBP utasbiztosítás
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:

- reptéri illeték
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás (1,5%).

Helyben fizetendő:
- belépők és fülhallgató: kb. 95,- €/fő 
- Szervízdíj / borravaló a helyi autóbuszvezető számára, mely 10,- €/fő

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A repülőtéri illeték összege indulásig változhat!

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak