A Gangesz szentélyei és az Aranyháromszög

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222729
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: India
Város: Delhi, Jaipur, Agra, Varanasi

Szállás / program részletes leírása



Delhi - Jaipur - Agra - Taj Mahal - Khajuraho erotikus templomai - Varanasi

Tervezett program:



1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről egy átszállással Delhibe. Étkezés és éjszakázás a repülőn.



2. nap: … Delhi
Érkezés a reggeli órákban, reggeli, ahol lehetőség nyílik átöltözni, majd felfedezzük India fővárosát. Visszautazunk pár száz évet az időben Ó-Delhibe, mely `az igéző és változatlan Kelet dicsősége és csalárdsága, nagysága és szennye”. Felkeressük a Jama Masjidot, India legnagyobb mecsetét, bejárjuk riksával a Yamuna folyó partján épült Vörös Erőd melletti óváros sikátorait, a bazárt. Felkeressük a brit gyarmati korban épült Új-Delhit. Megtekintjük az egykori alkirály palotáját, ami ma az elnöki rezidencia, a Parlament és a Titkárság épületeit, a hivatali negyedet. Szemügyre vehetjük az India kaput, mely az I. Világháborúban elesett indiai katonáknak állít emléket. Végezetül megismerkedünk a modern vallásos indiai építészetet képviselő Laksmi Narajan (Birla) szentéllyel. Vacsora, szállás Delhiben.



3. nap: Delhi - Jhansi (vonattal) - Orchha - Khajuraho
Reggeli, majd indulás a pályaudvarra és elutazás Delhiből Jhansiba. Érkezés Jhansiba, majd innen továbbutazunk Khajurahoba, útközben Orchhában állunk meg a Betwa folyó partján, és felkeressük legszebb templomait. A Budela stílusú építészet fellegvára pompázatos szépségével rabul ejti a látogatót. Tovább folytatjuk utunkat Khajurahoba. Vacsora, szállás Khajurahoban.



4. nap: Khajuraho
Reggeli után városnézés. Megismerkedünk a világhírű zarándokhely, Khajuraho misztikus és gyönyörűséges templomaival, melyek India egyik leglátogatottabb emlékei. A Világörökség részét képező templomokat 950 és 1150 között építették, amikor a tantrikus hagyományok elfogadásra kerültek. A hely különlegességét az adja, hogy a templomok fala erotikus domborművekkel van díszítve, emiatt Káma Szutra templomokként is emlegetik őket. Vacsora, szállás Khajurahoban.



5. nap: Khajuraho - Varanasi
Reggeli a szállodában, majd pihenő megállókkal, autóbusszal utazás Varanasiba, mely India egyik szent városa és a világ egyik legrégebbi lakott települése. Érkezést követően ellátogatunk Sarnath-ba - Gautama Buddha itt tanította először a Dharmát; megnézzük a Damok sztúpát, a Dharmarji Ka sztúpát és a főszentélyt. Az Indiai Mahabodhi Társaság a közelmúltban épített egy Viharát, amelynek a belső freskói megismertetnek bennünket India különböző részeinek a történelmi, építészeti és kulturális örökségével. Este egy egyedülálló hindu ceremónia, a Ganga Aarti részesei lehetünk, mely során vallási énekek kíséretében szent tüzeket gyújtanak a Gangesz folyó partján. Vacsora, szállás Varanasiban.



6. nap: Varanasi
Kora reggel csónakázás a Szent Gangesz folyón. Visszaérkezés a csónakkirándulásról, reggeli, majd ezt követően városnézés a hindu vallás szent városában, Varanasiban, régi nevén Benáreszben. `Benáresz vénebb a történelemnél, vénebb a hagyománynál, vénebb még a legendánál is - és kétszer olyan vénnek látszik, mint mindhárom együttvéve” - írta róla Mark Twain. Megtekintjük a Bharat Mata-, Durga templomokat és a Banaraas Hindu Egyetemet. Vacsora, szállás Varanasiban.



7. nap: Varanasi - Delhi - Agra
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Varanasiból Delhibe. Érkezést követően busszal továbbutazás Agrába. Szobák elfoglalása, szabadidő. Vacsora és szállás Agrában.



8. nap: Agra - Taj Mahal
Kora reggel látogatás Agrában. Egy Világörökségnek, a szerelem emlékműveként elhíresült Taj Mahalnak szenteljük időnket. Sah Jahan építtette feleségének, Mumtaz Mahalnak állhatatos szerelme jeléül. `Ez a vörös homokkövön nyugvó óriási fehérmárvány tömeg a szó szoros értelmében ékszer.” Később bejárjuk az Agra Erődöt. Az impozáns erőd a Yamuna folyó partján fekszik, a Mughal időszak kézműves munkáját dicséri. Ellátogatunk a Taj előfutárának tekinthető, első teljes egészében fehér márványból épített Itimad-ud Daula síremlékéhez. Vacsora, szállás Agrában.



9. nap: Agra - Fathepur Sikri - Jaipur
Reggeli után indulás Jaipurba. Útközben megállunk Fathepur Sikriben, a szellemvárosban, melyet 1569-ben Nagy Akbar építtetett és 14 éven át a mogul birodalom fővárosa volt. Akkoriban a mind lélekszámban, mind nagyságát tekintve még Londonnál is jelentősebb városban rubintok, gyémántok, drága selymek özöne tárult a látogató szeme elé. Érkezés Jaipurba. Vacsora, szállás Jaipurban.



10. nap: Jaipur
Reggeli után ellátogatunk az Amber palotához, a magasan a tó felett emelkedő építményhez, melynek kupolái és tornyai Andersen meséit idézik. Délután városnézés Jaipurban. Fotóstop a Szelek Palotájánál (Hawa Mahal), amelyet Rajasthanban még a XVIII. században Pratap Singh maharadzsa építtetett. Megnézzük a rajastani maharadzsa által ma is lakott városi palotát és felkeressük a híres Jai Singh maharadzsa XVIII. században épített különös obszervatóriumát, a Jantar Mantart. Vacsora, szállás Jaipurban.



11. nap: Jaipur - Delhi
Reggeli, majd utazás Delhibe. Érkezést követően városnézés Új-Delhiben: megtekintjük a Qutab Minart, amely az egyik legismertebb és legkarcsúbb torony a világon. A Qutab Minar, melyet a Hindusztán hetedik csodájának is neveznek, egy a világ örökségeként is számon tartott egykori minaret, és a közelében áll az V. századból megmaradt, nem rozsdásodó vasoszlop. Meglátogatjuk a Lótusz- templomot és megnézzük Indira Ghandi egykori lakóházát. Vacsora, szállás Delhiben.

12. nap: Delhi -BudapestKora hajnalban transzfer a repülőtérre és hajnalban elrepülünk egy átszállással Budapestre. Érkezés Budapestre menetrendtől függően.





A változtatás jogát fenntartjuk! A látnivalók sorrendje felcserélődhet!



Várható menetrend ( LOT)



Március 11 LO 536 Budapest 12:55 - Varsó 14:15

Március 11. LO 71 Varsó 17:10 - Márciusr 12. Delhi 05:00



Március 22. LO 72 Delhi 07:00 - Varsó 11:20

Március 22. LO 537 Varsó 15:50 - Budapest 17:10



Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

- Qutab Minar

- Jantar Mantar

- Fathepur Sikri

- Taj Mahal

- Agra Erőd

- Khajuraho műemlékegyüttese



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek reptéri illetékekkel

- BBP biztosítás (EUB Air & Cruise TOP: 8.880 Ft)

- közlekedés külön autóbusszal, belföldi repülőjáratokkal, vonattal, csónakkal, riksával

- elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 220 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

    A 220 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

    Ajánlott borravaló: 5 USD/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap


    Keresés
    8 856 utazás 340 455 indulási időpontja között.






    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak