Királyi Rajasthan körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 221686
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: India
Város: Delhi

Szállás / program részletes leírása



Fedezze fel Észak-India főbb nevezetességeit angol nyelvű idegenvezetővel!

12 nap / 10 éj

1. nap: Utazás Budapestről Indiába, átszállással.

2. nap: Kora reggel érkezés Delhi-be, transzfer a szállodába, csomagok elhelyezése. A szobákat 12:00 órától lehet elfoglalni. Városnézés Ó-Delhi-ben, melynek során megcsodálhatják kívülről az 1648-ban épített Vörös Erődöt, az egykori mogul hatalom jelképét. Felkeresik India legnagyobb mecsetjét, a Jama Masjid-ot. Ezután ellátogatnak Mahatma Gandhi emlékhelyéhez, a Raj Ghat-hoz. A városnézés Új-Delhi nevezetességeivel folytatódik. A XVI. században élt Humájun császár síremlékének felkeresése, az India Kapu, a Parlament, a Lakshminarayan templom megtekintése. Szállás Delhi-ben.

3. nap: Reggeli után továbbutazás Agra-ba (kb. 5 óra). Érkezést követően rövid látogatás Akbar császár síremlékéhez. Délután a XVI. századi Agra-i Erőd megtekintése. Szállás Agra-ban.

4. nap: Kora reggel felkeresik Agra egyik híres szentélyét, a Taj Mahal-t, melyet a szerelem emlékművének is mondanak. Reggeli a szállodában, majd látogatás az Itmad-ud-Daulah síremlékhez. Napközben továbbutazás Jaipur-ba (kb. 6-7 óra). Útközben betérő a Világörökség részét képező Fatehpur Sikri-be, a „szellemvárosba”, mely a XVI. században a hatalmas Mogul Birodalom központja volt, majd teljesen elhagyták lakói. Szállás Jaipur-ban.

5. nap: Reggeli után Jaipur leghíresebb építményének, a csodálatos Amber Palotának meglátogatása. Az oda vezető utat elefántháton is megtehetik. Egy fényképezés erejéig megtekintik a Hawa Mahal-t, az igazi keleti ízléssel épült Szelek Palotáját. A délutáni városnézés helyszíne a City Palace, a maharadzsa lakhelye, mely különlegesen szép ötvözete a
mogul és hindu stílusú építészetnek. Bejáratánál található az 1728-ban alapított obszervatórium, Jantar Mantar-t, melynek precíz műszerei ma is használhatók. Szállás Jaipur-ban.

6. nap: Reggeli a szállodában, majd ezt követően utazás Pushkar-ba (kb. 4 óra). A tó partján fekvő zarándokhely az egyik legöregebb város Indiában. Délután a híres Brahma templom meglátogatása. Szállás Pushkar-ban.

7. nap: Reggeli után továbbutazás a Thar sivatag határán fekvô Jodhpur-ba (kb. 4 óra). Jodhpur a második legnagyobb város Rajasthan államban. Délután a XV. században épült Mehrangarh Erőd megtekintése, ahonnan csodálatos kilátás tárul elénk a „kék városra”. Az erődöt körbe ölelő város házai kék szín különböző árnyalataira vannak festve. Szállás Jodhpur-ban.

8. nap: Reggeli. Délelőtt utazás a Thar sivatag szélén található Khimsar-ba (kb. 3 óra). Délután dzsip szafari a település környékén. Szállás Khimsar-ban.

9. nap: Reggelit követően utazás a sivatagi tájon át Bikaner-be (kb. 4 óra). Érkezés a délutáni órákban a homokdűnék között fekvő oázisvárosba. A hatalmas Junagarh Erőd megtekintése. Szállás Bikaner-ben.

10. nap: Reggeli a szállodában, majd utazás Mandawa-ba. A Shekhawati régióban található kereskedőváros méltán híres a gyönyörű festett falú palotáiról, a havelikről. Szállás Mandawa-ban.

11. nap: Reggeli. Délelőtt utazás Delhi-be (kb. 6 óra). Érkezést követően a szobák elfoglalása. Délután szabadprogram. Szállás Delhi-ben.

12. nap: Hajnalban transzfer a repülőtérre, hazaindulás. Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

A program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul magyar nyelvű helyi idegenvezetővel!

A körutazás más indulási időpontokban is lehetséges, kérje ajánlatunkat.


UTAZÁS: Budapesti indulással, menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással.
SZÁLLÁS: 4 csillagos szállodákban (helyi besorolás).
ELLÁTÁS: Reggeli. Félpanzió kérhető felár ellenében.
IDEGENVEZETÉS: A magyar nyelvű helyi idegenvezető Indiában, a repülőtéren fogadja az utasokat.

Helyszínen fizetendő: a belépőjegyek kb. 125 USD/fő, borravaló, kamerázási és fényképezési engedélyek.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- angol idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- vízumdíj,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 455 indulási időpontja között.






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak