India aranyháromszög: körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 216880
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: India
Város: Delhi, Mathura, Agra, Jaipur

Szállás / program részletes leírása



Körút: A mesés aranyháromszög, Krisna isten szülőhelye, Mathura és a Szent Yamuna folyó

Tervezett program:


1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről egy átszállással Delhibe. Étkezés és éjszakázás a repülőn.



2. nap: … Delhi - Mathura - Yamuna folyó - Agra
Érkezés a reggeli órákban. Reggeli, ahol alkalom nyílik a téli ruhákat lecserélni, majd utazás a hinduk egyik jelentős zarándokhelyére, Mathurába, Krisna isten szülőhelyére. Ott riksába /tuk-tuk-ba szállunk, így érjük el a Szent Yamuna folyót, ahol csónakból gyönyörködhetünk az áldozati szertartásokban. Folytatjuk utunkat, Sikandránál vetünk egy pillantást az Agrát naggyá tevő Nagy Akbar mauzóleumára. Délután érkezés Agrába, elfoglaljuk a szállodai szobánkat. Vacsora, szállás Agrában.



3. nap: Agra - Taj Mahal
Reggel a szerelem emlékműveként elhíresült Taj Mahalnak (UNESCO Világörökség) szenteljük az időt. Sah Jahan építtette feleségének, Mumtaz Mahalnak, állhatatos szerelme jeléül. A Taj Mahalt 22 éven át, 22.000 közép-ázsiai, európai és indiai munkás építette. `Ez a vörös homokkövön nyugvó óriási fehérmárvány tömeg a szó szoros értelmében ékszer.” Ezután bejárjuk a Világörökségnek számító Vörös Erődöt. Európában évszázadokba telt, amíg a zord középkori citadellákból kialakultak a kecses reneszánsz paloták. Agrában ez a fejlődési folyamat három generáció életében lezajlott. Az erőd egyik legmeglepőbb jellemzője a hirtelen átalakulás a katonai erő bizonyításából a tékozló szépségbe. Ellátogatunk a Taj előfutárának tekinthető, első teljes egészében fehér márványból épített Itimad-ud Daula síremlékéhez. Vacsora, szállás Agrában.



4. nap: Agra - Fathepur Sikri - Jaipur
Reggeli után utazás Fathepur Sikribe, a szellemvárosba, melyet 1569-ben Nagy Akbar építtetett és 14 éven át a mogul birodalom fővárosa volt. `Amikor az Erzsébet korabeli angolok 1583-ban Fathepur Sikribe mentek, hogy találkozzanak a nagy császárral, Akbarral, elámultak: egy Londonnál mind lélekszámban, mind nagyságát tekintve jelentősebb várost találtak. Rubintok, gyémántok, drága selymek özöne tárult szemük elé. Ma Fathepur Sikri elhagyottan, magányosan mereng a régmúlt dicsőségén.” Továbbutazás Jaipurba. Vacsora, szállás Jaipurban.



5. nap: Jaipur
Reggeli után kirándulunk az Amber palotához. A kirándulás külön érdekessége, hogy a magasan a tó felett emelkedő építményt, melynek kupolái és tornyai Andersen meséit idézik. Az Amber palota a mai napig hirdeti Rajastan XVII. századi uralkodóinak nagyságát. Délután elbámészkodunk az 1727-ben alapított, a vendégbarátságot jelképező rózsaszínben pompázó Jaipur városában. Megnézzük a rajastani maharadzsa által ma is lakott városi palota múzeumait, felkeressük a híres Jai Singh maharadzsa XVIII. században épített különös obszervatóriumát, a Jantar Mantart majd fotószünet a Szelek Palotájánál, a Hawa Mahalnál. Vacsora, szállás Jaipurban.



6. nap: Jaipur - Delhi
Reggeli, majd transzfer Delhibe. Érkezést követően pihenés, szabadidő. Vacsora, szállás Delhiben.



7. nap: Delhi …
Reggeli után ismerkedés India fővárosával. Megnézzük a Hindusztán hetedik csodájának mondott, a világ örökségeként számon tartott egykori minaretet, a Qutab Minart és a mellette még az V. századból megmaradt, nem rozsdásodó vasoszlopot. Felkeressük a brit gyarmati korban épült Új-Delhit, ahol szemügyre vehetjük az India kaput, mely az I. Világháborúban elesett indiai katonáknak állít emléket. Megcsodáljuk a Lótusz-templomot. Megtekintjük az egykori alkirály palotáját, ami ma az elnöki rezidencia, a Parlament és a Titkárság épületeit, a hivatali negyedet. Megnézzük Indira Ghandi egykori lakóházát. Aztán visszautazunk pár száz évet az időben Ó-Delhibe, mely `az igéző és változatlan Kelet dicsősége és csalárdsága, nagysága és szennye”. Bejárjuk a Yamuna folyó partján épült Vörös Erőd melletti óváros sikátorait, a bazárt és felkeressük a Jama Masjidot, India legnagyobb mecsetét. Végezetül megnézzük a Mahatma Gandhi emlékművet (Raj Ghat) és ismerkedünk a modern vallásos indiai építészetet képviselő Laksmi Narajan (Birla) szentéllyel. Este vacsora. A repülőtéri indulásig lelhetőség van egy kis felfrissülésre, pihenésre (1 db kétágyas szoba 4 fő részére, felár ellenében kétágyas szoba kérhető). Késő éjjel transzfer a repülőtérre és hajnalban elrepülünk egy átszállással Budapestre. Étkezés és éjszakázás a repülőn.



8. nap: ... Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.



Várható szállodák (vagy hasonlók):



Agra: Hotel Amar

Jaipur: Park Ocean Hotel

Delhi: Ashok Country Resort

A várható menetrend (Turkish Airlines):



TK 1034 21 FEB BUDAPEST- ISTANBUL 13:50 - 18:00

TK 716 21 FEB ISTANBUL - DELHI 20:50 - 05:15 (22 FEB)

TK 717 28 FEB DELHI-ISTANBUL 06:55 - 11:35

TK 1033 28 FEB ISTANBUL - BUDAPEST 12:55 - 13:00



A változtatás jogát fenntartjuk!



Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

- Taj Mahal

- Agra Erőd

- Fathepur Sikri

- Jantar Mantar

- Qutab Minar





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy reptéri illetékekkel

- BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 5.920 Ft)

- közlekedés külön autóbusszal, csónakkal, riksával

- elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban, büfé reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    A 170 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

    Ajánlott borravaló 5 USD/fő/nap

     
    Töltődik a foglalási lap


    Keresés
    8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.






    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak