India aranyháromszög

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 212218
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: India
Város: Agra

Szállás / program részletes leírása



India aranyháromszög - csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Delhi - Jaipur - Abhaneri - Fatehpur Sikri - Agra - Delhi


Időpont:
2018. november 23-29. (5 éjszaka)India szemet gyönyörködtetően sokszínű országa minden érzékszervre hat. Ősi hagyományai, művészeti öröksége, lenyűgöző tájai, elképesztő építészete, konyhaművészeti remekei, gyönyörű viseletei, a vallási rituálék, a megannyi fesztivál, nem beszélve legváltozatosabb természeti csodáiról mind egy-egy élénk szín ennek a hatalmas és hihetetlen országnak, Indiának festővásznán. Az indiai körutazás az aranyháromszög meseszép látnivalói, Delhi, Agra és Jaipur kincseinek bemutatására fókuszál.

India aranyháromszög - csoportos körutazás 1.nap
Elutazás Budapestről átszállással Delhibe.

India aranyháromszög - csoportos körutazás 2. nap
Érkezés a kora reggeli órákban Delhibe, transzfer majd városnézés a világ legrégebb óta folyamatosan lakott városában, mely megannyi birodalom központja volt már. A Újdelhi és az óváros nevezetességeinek megtekintése kívülről. A városnézés a 72 m magas, lenyűgöző Qutub Minarnál veszi kezdetét, melyet Hindusztán hetedik csodájaként tartanak számon. Újdelhiben látogatás Humayun uralkodó mauzóleumánál,majd az India kapu, az impozáns Rajpath sugárút, mely a Vijay Chowk avagy a Győzelem terén zárul, kormányhivatali épületeknek ad otthont. Ó-Delhi 1649 és 1857 között a mogul birodalom központja volt, látogatás az 1648-ban épített Vörös Erődnél, mely az egykori mogul hatalom jelképe, majd India legnagyobb mecsetjének, a Jama Masjidnak és Mahatma Ghandi nyughelyének a Raj Ghat-nak a megtekintése. Később az óvárosi Chandni Chowk bazárjainak felfedezése riksákkal. Szállás Delhiben.

India aranyháromszög - csoportos körutazás 3.nap
Reggeli majd utazás a kb. hatórányi autóútra fekvő Jaipurba, a mesés bazárok, gazdag paloták, ún. havelik városába. Rajasthan állam kapuja, Jaipur az ország egyik legnagyobb és legrégebbi ékszerkészítő központja; a zománcozás és drágakő-berakás a leghíresebb technika. Megérkezést követően pihenés, felfrissülés majd fakultatív program lehetőségként rajasthani főzőlecke egy helyi család otthonában. Szállás Jaipurban.

India aranyháromszög - csoportos körutazás 4.nap
Reggel utazás a városon kívül található Amber-erődhöz, mely egykor uralkodók székhelye volt. Utazás elefántháton vagy dzsippel (a szabad kapacitás függvényében) a dombon fekvő várpalota bejáratához. Az erőd masszív falai mesés palotákat, pazar termeket, gyönyörű templomokat és gondozott kerteket rejtenek. Később a Man Sangar-tó és a Jal Mahal palota megtekintése kívülről, majd megállás a Hava Mahalnál - a gyönyörű Szelek Palotájánál. Látogatás az 1728-ban alapított Jantar Mantar obszervatóriumnál, melynek kőből és fémből készült precíz műszerei ma is használhatók időjárási előrejelzésre. A városnézés következő állomása a Városi Palota, a maharadzsa lakhelye, mely különlegesen szép ötvözete a mogul és a hindu stílus építészetének. Szállás Jaipurban.

India aranyháromszög - csoportos körutazás 5.nap
Reggeli után elutazás Agrába. Útközben megállás Abhaneri lépéskútjánál: az esővízgyűjtőt az i.e. XVIII-IX. században építették és 3500 lépcsőfok vezet 13 emelet mélyen az aljáig. Az építmény nem csak kivételes szépségű, de a világ legmélyebb lépéskútja is. Látogatás Fatehpur Sikriben, a vízhiány miatt elnéptelenedett városban, mely a XVI. században Akbar mogul sah uralkodása alatt volt a birodalom központja. 1986-ban az UNESCO Világörökségi védelme alá került a különleges, vörös homokkőből épült város, mely a mai napig inspirálóan hat India építészeire. A `szellemvárosban” található többek között Salim Chisti sírja, a gyermektelen asszonyok zarándokhelye és az 1000 hívőt befogadó császári mecset. Megérkezés Agrába, majd fakultatív programlehetőség: Taj Mohabattein táncos show műsor Mumtaz Mahalról és szerelméről. Szállás Agrában.

India aranyháromszög - csoportos körutazás 6.nap
Kora hajnalban a világhírű, fehér márványból készült Taj Mahal, megtekintése, melynek szépsége páratlan. A lélegzetelállító épületegyüttest Sah Jahan mogul sah építtette a XVII. században 14. gyermekük szülése közben elhunyt felesége, Mumtaz Mahal emlékére és az iránta érzett örök szerelme jeléül. India legismertebb épületén 1632-től 22 éven keresztül dolgozott közel 20 000 munkás több mint 1000 elefánt segítségével. A fenséges műemlékegyüttes tökéletes arányaival és szimmetriájával, nemes anyagaival, gazdag díszítésével és a hozzá kapcsolódó legendákkal számtalan művészt is megihletett. Később visszatérés a hotelbe, reggeli majd a Jamuna folyó partján álló Agra Erőd felkeresése. A vörös homokkőből épült XVI. századi erődítményben paloták, díszes termek, udvarok, galériák, háremek, börtönök, XIX. századi brit katonai barakkok találhatóak. Később utazás autóbusszal Delhibe. Vacsora és szállás Delhiben.

India aranyháromszög - csoportos körutazás 7.nap
Hajnalban transzfer a repülőtérre és hazautazás egy átszállással. Megérkezés Budapestre a déli órákban.Minimum létszám 20 fő.

Fakultatív program
- min. 10 fő esetén:Jaipur - rajasthani főzőlecke: 18 000 Ft/főAgra - Taj Mohabattein táncos show műsor: 12 000 Ft/fő


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest - Delhi - Budapest útvonalon, turista osztályon
  • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • 5 éjszakai szállás helyi négy- és ötcsillagos szálloda kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás
  • magyar idegenvezető
Külön fizetendő:
  • illetékek
  • indiai vízumdíj
  • belépőjegyek
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • borravalók
  • fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 881 utazás 351 434 indulási időpontja között.
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak