Lenyűgöző Dél-India

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 165220
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: India
Város: Bombay, Cochin, Madras, Madurai, Mahabalipuram, Periyar, Tanjore

Szállás / program részletes leírása



Maharashtra, Tamil Nadu, Kerala, Karnataka - varázslatos nevek, melyek különleges tájakat, csodálatos építészeti remekeket, az észak - indiaitól merőben eltérő életformát, a Dekkán - félsziget lenyűgözően gazdag történelmét és barátságos lakóit rejtik. Ha ideje engedi, tartson velünk a hosszabbítás izgalmas programjain is.

Utazás: Budapest – Chennai / Bangalore ill. Bombay – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással, a körutazáson autóbusszal, vonattal és hajóval.

Elhelyezés: kitűnő, **** kategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban

Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió (11 alkalommal vacsora), a hosszabbításon félpanzió (13. naptól)

 

Program

1. nap: Budapest – Chennai (Madras)

2. nap: Madras – Mahabalipuram (kb. 100km)

3. nap: Kanchipuram (kb. 120km)

4. nap: Pondicherry – Tanjore (Thanjavur) (kb. 240km)

5. nap: Tiruchirapalli (Trichy) – Srirangam – Madurai (kb. 100 km)

6. nap: Periyar Nemzeti Park (kb. 180km)

7. nap: Alleppey (Alappuzha) – Kerala lagúnái – Cochin (kb. 330 km)

8. nap: Cochin

9. nap: Vythiri (kb. 270 km)

10. nap: Mysore (kb. 250km)

11. nap: Mysore – Srirangapatna – Halebid – Belur – Hassan (kb. 125 km)

12. nap: Hassan – Bangalore (kb. 200km)

13. nap: Budapest

1. nap: Budapest – Chennai (Madras)
Repülés Budapestről átszállással Madrasba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Madras – Mahabalipuram (kb. 100km)
Érkezés a reggeli órákban MADRAS-ba, India negyedik legnagyobb városába. Ismerkedés az ország egyik legrégebbi európai alapítású településével: Szt. Tamás katedrális, a Kormányzati negyed látnivalói, az Arulmigu Kapaleeswarar templom, és a Marine Beach tengerparti sétány. A legenda szerint „Hitetlen Tamás” misszionáriusként érkezett Indiába és itt halt mártírhalált. Továbbutazás Mahabalipuramba. Szállás.

3. nap: Kanchipuram (kb. 120km)
Kirándulás KANCHIPURAM-ba. Az „Arany város” kb. 75 km-re található Madras-tól. Világhírűek az itt készült gyönyörű selyemszárik. A település egyike India hét szent városának, 150, napjainkban is működő templommal. A Kailasanatha templom a VIII. században épült, a fő szentély körül található 58 kisebb szoborral, freskókkal. Az Ekambareswara templom a legnagyobb Siva-templom, az 57 méteres Rajagopuram (torony) egyike a legmagasabbaknak Dél-Indiában. A Varadharaja templom masszív és impresszív. 100 oszlopos csarnokában megcsodálhatjuk az egyetlen kőből faragott ornamentális díszítést. Visszatérünk a Bengáli öböl homokos partján fekvő MAHABALIPURAM-ba. Hajdan a Pallava és Chola dinasztiák uralkodtak itt, fontos kikötőjük volt a város. Bár uralmuk jó 1200 évvel ezelőtt lehanyatlott, a sziklatemplomok és szobrok őrzik emléküket. A leghíresebb látnivaló a Shore templom, mely egyike a legrégebbi, a VII. században épült templomoknak. Szállás Mahabalipuramban.

4. nap: Pondicherry – Tanjore (Thanjavur) (kb. 240km)
Hosszú, élményekben gazdag nap vár ránk. Az 1954-ig francia uralom alatt állott PONDICHERRY-ben meglátogatjuk a nagy indiai gondolkodó, Sri Aurobindo sírját és az Arulmigu Manakula Vinayagar templomot. Délután érkezünk TANJORE-ba, Tamil Nadu tartomány „rizses csészéjébe”, mely híres kézműiparáról is. Városnézés, a Shiva istennek szentelt, XI. századi dravida Brihdeeswara templom megtekintése. Piramis stílusú kapuja közel 70 méter magas, egyetlen, 80 tonna súlyú gránitból kifaragva. Szállás Tanjore-ban.

5. nap: Tiruchirapalli (Trichy) – Srirangam – Madurai (kb. 100 km)
Utazás Tiruchirapalliba, majd onnan a SRIRANGAM-szigetre, a templom-városba. Látogatás a legszebbnek tartott Ranganathasvami templomban, amely Dél-India hindu művészetének egyik ikonikus alkotása (Visnu szobor, ”Srirangam lovaglása” stb.). MADURAI-ban a gazdagon díszített Meenakshi templomot tekintjük meg, melynek az 1000 oszlop csarnoka a legismertebb része. Ez az emlékezetes remekmű a XVI. században épült, zenélő oszlopait sárkányminták díszítik, s minden oszlopa más dallammal kápráztat el (megszólaltatni viszont tilos!). Szállás Madurai-ban.

6. nap: Periyar Nemzeti Park (kb. 180km)
Délelőtt utazás a PERIYAR Nemzeti Parkba A Periyar Kerala állam leghosszabb folyója, tamil epikai művek dicsérik szépségét. Utunk sokféle fűszer-, kávé-, teaültetvény között, gyönyörű, hegyes vidéken át vezet. Útközben látogatást teszünk egy fűszerültetvényen. Szállás a nemzeti park területén.

7. nap: Alleppey (Alappuzha) – Kerala lagúnái – Cochin (kb. 330 km)
Korán reggel utazás ALLEPPEY-be, a Malabár-partra. Itt hajóra szállunk és irány a Cardamom hegyek és az Arab-tenger közti, 40 folyó formálta lagúnák világa. Allepey egy festőien szép tóparti városka, Kelet Velencéjének is nevezik a számtalan lagúnának, tavacskának és csatornának köszönhetően. Tradicionális hajón fedezzük fel a holtágak partján zajló életet, India egyik legvarázslatosabb vidékét. A hajókázás során ebéd majd továbbutazás autóbusszal Cochinba, szállás.

8. nap: Cochin 
Délelőtt városnézés COCHIN óvárosában: Szent Ferenc templom, Holland Palota, tengerpart a kínai halászhálókkal, séta a zsidó negyedben, Mattancherry-ben. Szabadidő, majd este részvétel egy „katakali” táncbemutatón. Szállás Cochinban.

9. nap: Vythiri (kb. 270 km)
Délelőtt utazás vonattal Kozhikode-ba (Calicut), majd továbbutazás autóbusszal a hegyekbe. A hajtűkanyarok (összesen kilenc) megtétele után csodálatos panoráma tárul elénk. VYTHIRI egy 1.300 m magasan fekvő hegyi pihenő-, üdülőhely. Történelme több mint háromezer évre nyúlik vissza, valamint az „Új Kőkorszak” idejéből jelentős leleteket tártak fel itt a régészek. A brit gyarmatosítás idején elsősorban mezőgazdasági területként hasznosították a környéket, a brit „nagyurak” nyaralói épültek fel az ősi településen. Mai szállásunk a természetvédelmi terület belsejében, erdővel övezett, gyönyörű környezetben lesz.

10. nap: Mysore (kb. 250km)
Kora reggel utazás autóbusszal MYSORE-ba. A város panorámájában a Chamundi-hegyről gyönyörködhetünk. Megtekintjük az 1897-ben épült hatalmas maharadzsapalotát, ami egyike a legnagyobbaknak. A palota és kertje kiváló példája a keleti gazdagságnak. Sétánk során megnézzük még a Jagan Mohan palotát is, továbbá ellátogatunk az európai szemnek ritkaságokban tobzódó Devaraja zöldségpiacra. Szállás Mysore-ban.

11. nap: Mysore – Srirangapatna – Halebid – Belur – Hassan (kb. 125 km)
Reggel utazás SRIRANGAPATNA-ba, a rádzsák egykori fővárosába, ahol megnézzük a város legnevezetesebb látnivalóit. Továbbutazás „HALEBID és BELUR" templomaihoz. A két XII. századi templom a legszebbek legszebbike. A beluri Chenna Kesava templom 900 éve épült és kivételes példája a Hoysala művészetnek. A templomok egyedülálló módon csillag alaprajzúak. A falak, oszlopok végestelen végig kifaragva, alakjaik a Ramayana, Mahabharata, Bagavat Gíta történeteit, alakjait jelenítik meg. Láthatóak még Karnataka uralkodói is, alakjaik élethűen ábrázolják zene- és táncszeretetüket. Kihagyhatatlan élmény mindenkinek, aki érdeklődik a keleti kultúra iránt! Szállás Hassan környékén.

12. nap: Hassan – Bangalore (kb. 200km)
Utazás Bangalore-ba, India „Szilícium Völgyébe”. A város főbb látnivalóinak (Tipu szultán palotája, Nandi szentélye, a Lal Bagh botanikus kert) megtekintését követően lehetőséget biztosítunk átöltözésre, majd éjfél körül transzfer a repülőtérre. Hazautazás kísérő nélkül.

13. nap: Budapest
Hazautazás a hajnali órákban átszállással. Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek:
- Mahabalipuram műemlék együttese
- Tanjore: Chola-templom
- Shore Temple (a parti templom)

 

* Programunk a 2018-as katalógusban megjelenthez képest módosult, az itt szereplő program az aktuális!



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Chennai (Madras), ill. Bangalore – Bp. útvonalon, átszállással
- a körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbusszal
- 10 éjszaka szállást **** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- reggelit
- városnézéseket és kirándulásokat az útiprogram szerint
- belépőjegyek árát
- helyi és magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 148.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- indiai vízumot: 80,- USD / fő (Itthon intézzük, díja irodánkban utazás előtt fizetendő a Ft hátralékkal együtt készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
- indiai vízum ügyintézési díját: 5.000,- Ft / fő
- félpanziós ellátás felárát: 46.300,- Ft / fő (11 alkalommal, 2. naptól 12. nappal bezárólag)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- kötelező szerviz díjat / borravalót (helyi idegenvezetők, szállodák, buszsofőrök): 60,- USD / fő
- minimális utaslétszám hiányában, 10–14 fő indulása esetén a 47.800,- Ft-os / fő felára
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő költségeket
- egyágyas felár: 157.000,- Ft

Helyben fizetendő:
- szervízdíj/borravaló: 60 USD/fő.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak