Pandzsáb - Kasmír - Ladakh - Nyugat-Himalája

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 164363
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: India
Város: Delhi, Amritsar, Jammu, Srinagar, Kargil, Leh

Szállás / program részletes leírása



Szikhek, hinduk, muzulmánok, buddhisták világa

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...
Elrepülés Budapestről Delhibe átszállással. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.



2. nap: ... Delhi - Amritsar
Érkezés Delhibe a hajnali órákban. Délelőtt továbbrepülés Amritsarba, a szikhek szent városába. Érkezés után a szállás elfoglalása, délután szabad program, pihenés. Késő délután a pakisztáni határnál található Wagah határátkelőhöz látogatunk, ahol minden nap napnyugtakor ünnepélyes keretek között zárják le a határt Pakisztán és India között. Az 1959 óta, minden este megrendezett ceremónia igazi látványosság, a helyiek közül is több ezren kíváncsiak rá. Vacsora, szállás Amritsarban.



3. nap: Amritsar - Dharamszala
Reggelit követően délelőtt városnézés Amritsarban, melynek csúcspontja a szikhek legszentebb templomának, a híres aranytemplomnak a meglátogatása. Az aranytemplomban és környékén bepillantást nyerhetünk a szikh vallási élet mindennapjaiba – a templomot minden nap sok ezer hithű szikh keresi fel. Ezután átsétálunk a templom melletti kertbe (Jallianwalla Bagh) és megnézzük azt az emlékművet, amely az 1919. április 13-i amritszári vérengzésnek állít emléket. Ezen a napon az angol Dyer tábornok az angol elnyomás ellen békésen tüntető szikhek közé lövetett, melynek eredménye közel 400 halott, és több, mint 1000 sebesült. Az emlékművet 2013 februárjában David Cameron brit miniszterelnök is megkoszorúzta, miután bocsánatot kért az angolok nevében. Délután utazás Dharamszala városába, a száműzetésben élő Dalai Lámának és a tibeti kormánynak székhelyére. Vacsora, szállás Dharamszalában.



4. nap: Dharamszala – Jammu
Reggeli, majd a délelőtti városnézés során végigsétálunk a tibeti városrész sétálóutcáján és megtekintjük a Dalai Láma rezidenciájának szomszédságában álló Tsuglagkhang buddhista templomot. Délután továbbutazás Jammu városába, Jammu és Kasmír állam téli fővárosába. Vacsora, szállás Jammuban.



5. nap: Jammu - Srinagar
Reggeli után elrepülés Srinagarba, az állam nyári fővárosába, a meseszép Kasmír-völgybe. A gyarmati időkben az angolok szívesen menekültek a nyári hőség elől Kasmírba, hiszen az 1800 méter magasan fekvő völgy klímája ilyenkor enyhülést jelentett számukra. Mivel a helyi maharadzsa nem engedélyezte a földvásárlást az idegeneknek, ezért az angolok úszó házakat építettek a Dal-tavon. Az angolok elmentek, az úszóházak maradtak, és nagyrészük ma szállodaként működik. A szállás elfoglalása után, kisebb csónakokkal (shikara) fedezzük fel a Dal-tó virágok borította úszó kertjeit, miközben körülöttünk már a Himalája 4-5000 méteres gerincei láthatóak. Vacsora, szállás Srinagarban, szállodahajókon.


6. nap: Srinagar
Reggeli, majd a Kasmír-völgy felfedezésére indulunk Srinagarban és környékén. Már a Mogulok (Mughalok) is tudták: nyáron érdemes felkeresni ezt a völgyet. És ha már itt jártak, gyönyörű kerteket is építettek. A Nishat Bagh és Shalimar Bagh kertek után felkeressük a srinagari nagymecsetet az óvárosban. Délután az Indira Gandhi emlékére létrehozott tulipánkertet látogatjuk meg, majd pedig egy IX. századi hindu templomhoz érünk (Shankaracharya), mely a hasonnevű domb tetején található. A kilátás lenyűgöző. Vacsora, szállás Srinagarban, szállodahajókon.



7. nap: Srinagar - Kargil
Reggeli után elhagyjuk Kasmírt és kelet felé, Ladakh irányába hatolunk be a Himalája láncai közé. Egyre magasabbra és magasabbra kapaszkodunk a lélegzetelállító hegyek között, míg végül elérjük a Zoji hágót (Zojila, 3527 m), Ladakh kapuját. A környezet is megváltozik körülöttünk, ugyanis ez a térség jóval kevesebb csapadékot kap, mint a Kasmír völgy – a zöld színt a sárga és a barna váltja fel, megérkeztünk a száraz Himalájába. Útközben a legszebb helyeken rövid megállókat teszünk, áthaladunk egy Drass nevű városkán, mely állítólag a második leghidegebb település a Földön, és elgondolkodunk azon is, hogy milyen megpróbáltatásai lehettek Kőrösi Csoma Sándornak, aki ugyanezt az utat gyalogszerrel tette meg majd kétszáz évvel ezelőtt. Késő délutánra Kargilba érkezünk. Vacsora. Szállás Kargilban.



8. nap: Kargil - Leh
Reggeli után folytatjuk utunkat a Himalájában. Első megállónk Lamayuruban lesz, ahol a következő mondának járunk a végére: „Azokban a régmúlt időkben, amikor Buddha Sákjamuni még a Földön járt, s Tibet nagy része még lakatlan volt, a lamayurui völgykatlant egy tó töltötte ki: vizében nágák, kígyódémonok éltek. Egyszer meglátogatta ezt a helyet egy vándoraszkéta, Madhjantaka, és a tó mellett csodákat művelt. A kígyókat rizsszemekké varázsolta, majd szellemi erejét összegyűjtve eltüntette a vizet is. A rizsszemeket az elfolyó vízbe dobta, és azok a hullámzás révén csodálatos módon szvasztika formába rendeződtek – ami, mint ismeretes, Buddha tanainak jelképe. A vándoraszkéta megjósolta, hogy ezen a helyen egy kolostor épül majd.” Késő délutánra elérjük Leh városát (3500 m), az egykori ladakhi királyság fővárosát. Vacsora, szállás Lehben.



9. nap: Leh
Reggeli, majd a nap során Leh környéki buddhista kolostorokat és szent helyeket járjunk körbe. Ladakh, melyet Kis-Tibetnek is szoktak nevezni, a tibeti buddhizmus máig élő hagyományainak egyik utolsó menedéke. Shey, Thiksey, Spituk, Hemis, Stok – már önmagukban is lenyűgöző kolostorok. Vacsora. Szállás Lehben.


10. nap: Leh – Nubra-völgy
Reggeli után egy kétnapos kirándulásra indulunk a „magas hágók országában”. Ahhoz azonban, hogy elérjük célunkat, a Nubra-völgyet, le kell küzdenünk a Föld autóval járható legmagasabb hágóját, a Khardung La-t (5602 m). A Nubra-völgybe érkezve már tényleg az az érzése az embernek, hogy a világ végén van. A Shyok és a Siachan folyók találkozásában fekvő, háromágú völgy szépsége leírhatatlan. Vacsora, szállás a Nubra-völgyben, sátrakban.



11. nap: Nubra-völgy - Leh
Reggeli után megnézzük a térség legnagyobb kolostorát (Diskit) és az elénk táruló gyönyörű panorámával búcsúzunk el a Nubra-völgytől, indulunk vissza Leh városába. A Khardung hágóra megint felkapaszkodunk és meg is állunk egy rövid pihenőre és egy fényképre. Ha szerencsénk van még egy kávét is ihatunk a világ legmagasabban fekvő kávézójában. A hágón van egy kis boltocska is, ahol Khardungla-s bögrét vagy pólót is lehet vásárolni. Vacsora, szállás Lehben.



12. nap: Leh - Delhi
Reggeli, majd délelőtt elbúcsúzunk Ladakhtól és Delhibe repülünk, ahol délután még lehetőség van egy félnapos városnézésre. (Ebbe a programba igyekszünk olyan nevezetességeket, érdekességeket beletenni, amik más, Delhit is érintő indiai programokban nem szerepelnek. Ennek következtében, ezen program pontos összeállítását az utazáson résztvevő utasokkal közösen állítjuk majd össze). Vacsora. Este transzfer a repülőtérre.



13. nap: Delhi – Budapest
Elrepülés átszállással Budapestre. Hazaérkezés menetrendtől függően.



A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek reptéri illetékekkel

- BBP biztosítás

- közlekedés külön dzsippel vagy minibusszal, csónakkal, belső repülőjárattal

- elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban, szállodahajókon, sátrakban, reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig
Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 195 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

    A 195 USD/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

    Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap


    Keresés
    8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.






    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak