A csodálatos Örményország és Grúzia

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 66551
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Grúzia, Örményország
Város: Dilijan, Ecsmiadzin, Garni, Geghard, Gori, Jereván, Kor Virap, Kutaisi, Mtskheta, Tbiliszi

Szállás / program részletes leírása



Előfoglalási akció: 2019. március 20-ig, de ne várjon addig, mert sok-sok időpont már megtelt!
Plusz előnyök: 
- ingyenes vidéki transzfer 11 városból
- ingyenes reptéri parkoló a repülős utazásoknál
- ingyenes útlemondási biztosítás
- garantált, ingyenes ülőhely-választás​, szabad helyek függvényében

Az út áttekintése

·  A Kaukázus ékk öve Jereván
·  Ókeresztény templomok és kolostorok
·  Sztálin szülővárosa – Gori
·  Ismerkedés az örmény és a grúz gasztronómiával

"A Dél-Kaukázus két keresztény országa mindig elbűvöl lenyűgözú kultúrájával, autentikus ételeivel, az ott élők vendégszeretetével és őszinte nyitottságával."
György Péter – Kaukázus-specialista idegenvezető.

Program

1. NAP: BUDAPEST – JEREVÁN

Repülés az esti órákban átszállással Jerevánba.

2. NAP: JEREVÁN

Hajnali órákban érkezés Jerevánba. Szállásfoglalás (2 éj), pihe­nés. A déli órákban kezdjük el Jereván megismerését. A kirándu­lást a főváros szívével, a Köztársaság térrel kezdjük. Itt található a Történelmi Múzeum, illetve az esti zenés játékairól híres Hraparak szökőkút is. Ellátogatunk a világ egyik leggazdagabb ókori kéziratgyűjteményébe, a Matenadaranba. A tárlat meg­tekintése után a Cascade parkja felé vesszük az irányt, melynek szépségét gyönyörű virágoskertek és modern művészeti alko­tások emelik. A tetejéről pedig a városra nyílik csodás pano­ráma. A nap további látványosságai: Operaház, Parlament, Szent Gergely katedrális, Tsitsernakaberd emlékpark. Befejezésül az Ararat Brandy gyárat keressük fel, ahol azontúl, hogy bemutat­ják nekünk az ital készítésének fázisait, egy kellemes kóstolón is részt veszünk. Vacsora egy tradicionális étteremben.

3. NAP: KHOR VIRAP – NORAVANK – KARAHUNJ

Reggeli után az ország déli része felé utazunk. Első állomásunk egy jelentős keresztény helyszín, a Khor Virap. Jelentése: „mély verem”. A kolostor nevét a 6 méter mély börtönéről kapta, ahová az akkori uralkodó Szent Gergelyt záratta be. Következő állomá­sunk a XIII. századi Noravank, mely egy főtemplomból és egy sírtemplomból áll. A templomokat körülvevő szokatlanul vörö­ses színezetű sziklák különleges látványt nyújtanak. Mai utolsó látnivalónk a Sziszián városa mellett található Karahunj, az „örmény Stonehenge”, ami a világ feltételezett legősibb csillag­vizsgálója. Éjszakára Gorisban szállunk meg.

4. NAP: TATEV – JERMUK – ARENI

Reggeli után első állomásunk a Tatev kolostor lesz. Megközelítéséhez igénybe vesszük a „szárnyait” is, mely a Guinness rekordok könyve szerint a világ leghosszabb drótkötélpályás felvonója. A lélegzetelállító panorámán és a kolostor meghitt szépségén kívül a hely története is figyelemre méltó. A XIV – XV. században a teológiai vonatkozáson túl az épület, oktatási központként is működött. Délután visszaindulunk Jereván felé. Útközben meg­tekintjük Jermuk gyógyvizű forrását, illetve Areni borászatát. Kuriózumnak számítanak a citromból, barackból, gránátalmá­ból készült borkülönlegességek. Az éjszakát Jerevánban tölt­jük (2 éj).

5. NAP: GARNI – GEGHARD – ECHMIADZIN

Reggeli után a napunkat az ország egyetlen, máig fennma­radt hellenisztikus templomával, a Garnival kezdjük. Innen nem messze, 1.700 méter magasságban, épült a Geghard szik­latemplom. A hely varázsát a beáramló természetes fények lenyűgöző látványa és a templom belsejében csörgedező kis patak emeli. A sziklatemplom 2000-ben felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Ezt követően lehetőségünk lesz meg­tekinteni, hogyan készül a tradicionális örmény kenyér, a lavash, illetve kedvünk szerint részt vehetünk az elkészítésében. Délután ellátogatunk Echmiadzinba, itt található a világ egyik legrégebbi keresztény temploma, mely UNESCO világörökségi helyszín, csak úgy, mint a nap utolsó látványossága, a Zvartnots katedrális maradványai. A gyönyörű állapotban fennmaradt oszlopokon, épületrészeken túl a hely különlegessége, hogy vél­hetően egy olyan épület romjaira épült, melynek maradványai még urartui időkből származnak.

6. NAP: SZEVÁN-TÓ – HAGHPAT – TBILISZI

Reggeli után kelet felé utazunk. Itt sokkal zöldebb, Svájcra emlékeztető természeti környezet fogadja a látogatókat. Nem véletlen, hogy ezt az országrészt „örmény Svájc”-ként is emle­getik. A Szeván-tó felé vesszük az irányt. A Balatonnál valami­vel nagyobb tó területén az 1.900 méteres tengerszintfeletti magasság miatt a nyári „strandszezon” mindössze néhány hétre korlátozódik. Az ország számunkra utolsó látványossága a X – XIII. század között épült Haghpat kolostor, mely az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Késő délután Grúzia felé ves­szük az irányt. Tbiliszibe érkezve fakultatív séta a belvárosban. Este a szálláshely elfoglalása és vacsora. (3 éj).

7. NAP: TBILISZI

Ezen a napon a grúz fővárossal, Tbiliszivel ismerkedünk. A III. századból való Narikala erőd, a Jumah mecset, ókeresz­tény templomok, és a futurisztikus küllemű Béke híd a város építészeti, kulturális és vallási sokszínűségéről tesznek tanúbi­zonyságot. Megtekintjük a Kura folyó partján, a szikla tetejére épített gyönyörű keresztkupolás Metekhi templomot. Innen nem messze, az Európa parkból indul a felvonó, ami a folyó felett átrepülve az erődhöz juttat fel minket. Itt megcsodál­hatjuk a Grúzia anyja emlékművet, illetve a város panorámáját. A Szentháromság katedrális a város látképének szintén ikoni­kus része. Tbiliszi másik központi része a Rusztaveli Avenue, ami tulajdonképpen a város „Andrássy útja”.

8. NAP: ANANURI – KAZBEGI – GERGETI

A mai napon mindenki eldöntheti, hogy tart egy pihenőnapot a városban, vagy eljön velünk felderíteni az ország északi részét. Reggel először Ananuriba indulunk, ahol az Aragvi folyó mentén épült XVII. századi erődöt tekintjük meg. Utunkat a Kaukázus egyik gyöngyszeme, a Gergeti Szentháromság-templom felé a történelmi grúz hadiúton haladva folytatjuk. A 2.170 méter magasan épült templom meghitt hangulata, a természeti szépség és az elképesztő magaslat ámulatba ejtő. Fakultatív egész napos kirándulás: 27.000,- Ft.

9. NAP: MTSKHETA – GORI – KUTAISI

Reggeli után elhagyjuk Tbiliszit és Mtskheta – Grúzia ősi városa – felé vesszük az irányt. A közel háromezer éves város 1994 óta az UNESCO világörökség része. Utunkat Sztálin szü­lővárosa, Gori felé folytatjuk. Itt a Sztálin múzeumban lehető­ségünk lesz megtekinteni Sztálin szülőházát. A múzeum másik érdekessége a híres páncélvagon, amivel Sztálin utazott többek között Teheránba, Jaltába és Potsdamba. Gori másik látványos­sága a sziklás dombon található erőd, amin bár a történe­lem nyomot hagyott, mégis büszkén magasodik a város fölé. Az éjszakát Kutaisiben töltjük.

10. NAP: KUTAISI – BUDAPEST

Menetrend szerint, várhatóan hajnalban indulás a repülőtérre, majd utazás közvetlen járattal Budapestre. Érkezés várhatóan a reggeli órákban.

 

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

 

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 20 főben maximáljuk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
A leírt alapprogramot
- Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
- Félpanziós ellátást (2. nap reggeltől 9. nap vacsoráig)
- Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
- A retúr repülőjegy alapárát
- Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
- Egy kézipoggyászt
- Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset, betegség, poggyászbiztosítás
- vízumdíj,
- reptéri illeték.

Helyben fizetendő:
- Borravaló

Utazás: repülővel, a helyszínen légkondícionált autóbusszal
Ellátás: félpanzió ( 2.nap reggeltől 9.nap vacsoráig )
Szállás: 9 éjszaka 3-4 csillagos hotelben

 

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak