Észak-Etióp körút

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222741
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Etiópia
Város: Addisz Abeba, Bahir Dar, Gondabar, Axum, Lalibela

Szállás / program részletes leírása



Körutazás Észak-Etiópia lenyűgöző tájain

Tervezett program:


1. nap: Bécs - Addis Abeba (Etiópia)
Elrepülés Bécsből Addis Abebába az esti órákban. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.



2. nap: Addis Abeba - Bahir Dar
Érkezés a reggeli órákban majd továbbrepülés Bahir Darba. Érkezés után indulás a Tana-tóhoz, Etiópia legnagyobb tavához, amely összeköttetésben áll a Kék-Nílussal. Hajókázás a tavon, ahol megtekintjük a tóba benyúló félszigeten fekvő Ura Kidane Mihret és Azwa Mariam kolostorokat, amelyek falait vallási témájú színes freskók díszítik. Itt található Etiópia legrégebbi nyelvén (geez) íródott Biblia. A tó kis szigetein több száz éves keresztény kolostorok magasodnak, az itt élő szerzetesek kávétermesztésből tartják fenn magukat. Délután indulás Bahir Dartól délnyugatra fekvő kis városba, Tiss Abay-ba, ahol egy 20 perces séta után elérjük a Kék-Nílus vízesést. A tóból kizúduló hatalmas víztömeg a világ leghosszabb folyójaként hatezer kilométert tesz meg a Földközi-tenger torkolatáig. Visszautazás Bahir Darba. Vacsora. Szállás Bahir Darban.



3. nap: Bahir Dar - Gondabar
Reggeli után utazás Gondarba, amely Etiópia fővárosa volt a XVII. és XVIII. században. A birodalom uralkodói több mint 200 év alatt tucatnyi palotát építettek a városban. A Királyi Negyedet ma is magas kőfal zárja körül. Látogatás a "királyi városban": Fasilades király fürdője, Debre Berhan Sillassie temploma, amely Iyasu király idején épült, a belső falak textilre festett bibliai jelenetekkel vannak díszítve, a mennyezet pedig vastag gerendákból áll, amelyekről szárnyas angyalok lógnak le. Vacsora. Szállás Gondarban.



4. nap: Gondar - Simien Nemzeti Park - Gondar
Reggeli a szállodában, majd egésznapos kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező Simien Mountains Nemzeti Parkba. Az Etióp-magasföldön, 220 km2-en elterülő nemzeti parkban található a 4620 méteres Ras Dashan hegy, amely az ország legmagasabb pontjának számít, a kontinensen pedig a negyedik. A park számos ritka fajnak ad otthont, ilyen az etióp farkas, más néven az abesszíniai róka, a dzseláda pávián, az abesszin kőszáli kecske, itt fészkel több mint 50 madárfaj, köztük a szakállas saskeselyű. A növényvilágnak is több ritka faja megtalálható a csenkeszek, a hangafélék, a liliomfélék és a lobéliák közül. A park elsősorban a mintegy ezer egyedből álló abesszíniai kőszáli kecske-állomány megőrzésére jött létre, ezek a vadkecskék ugyanis a világon sehol másutt nem találhatók meg. A nemzeti park lenyűgöző természeti látványosságai a vízfolyásokkal és szurdokokkal szabdalt hegyvonulatok, amelynek oldalai meredeken zuhannak alá a füves puszták és széles folyóvölgyek felé. Visszautazás Gondarba a késő délutáni órákban. Vacsora, szállás Gondarban.



5. nap: Gondar - Axum
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Axumba, Etiópia ősi fővárosába. Meglátogatjuk a Régészeti Múzeumot, és a Sioni Mária katedrálist, amelyről úgy hiszik, hogy itt tartják az eredeti frigyládát. Délután meglátogatjuk a Sztélék mezejét, amely a IV. században keletkezett és az UNESCO Világörökség része, valamint Kaleb és Gebre Meskel királyok sírhelyeit és palotaromjait (V-VI. század). Ezenkívül megnézzük a legendás Sába királynő rezidenciáját (i. e. IX. század). Vacsora. Szállás Axumban.



6. nap: Axum - Lalibela
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Lalibelába, melyet sokan "Afrika Petrájának" is neveznek. A történelmi, vallási és kulturális emlékekben gazdag település a XII. századi kézzel faragott föld alatti sziklatemplomairól nevezetes. Összesen 11 templomot vájtak a kőkemény gránitsziklába Lalibela király idején, akiről a város a nevét kapta. Érkezést követően a Jordán folyótól északkeletre fekvő ősi templomcsoport megtekintése, amely ma az UNESCO Világörökség részét képezi. Itt található a Bet Amanuel, ami az egykori főkápolna lehetett, a Bet Merkorios, mely korábban valószínűleg börtönként funkcionált, illetve a Bet Gabriel-Rufale, mely a régészek feltételezése szerint egykor az uralkodó palotája volt. Vacsora. Szállás Lalibelában.



7. nap: Lalibela
Reggeli után a Yemrehanna Kristos templomhoz utazunk, amelyhez az út kis falvakon keresztül vezet betekintést adva az etióp vidéki élet hétköznapjaiba is. A program végeztével további templomokat keresünk fel Lalibelában. Vacsora. Szállás Lalibelában.


8. nap: Lalibela - Addis Abeba
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Addis Abebaba. Érkezés után városnézés: a Nemzeti Múzeum és a Szentháromság katedrális megtekintése. Vásárlási lehetőség, szabadidő. Vacsora. Szállás Addis Abebaban.



9. nap: Addis Abeba...
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, elrepülés menetrendtől függően Bécsbe.



10. nap:...Bécs
Érkezés a kora reggeli órákban.



Változtatás jogát fenntartjuk!



Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Simien Nemzeti Park

- Lalibela sziklatemplomai

- Királyi körzet, Gondar

- Axum



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, belső repülőjárattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű idegenvezető az út során

Helyben fizetendő:
  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések 185,00 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 185 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak