A közel-kelet modern ékessége

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211560
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Egyesült Arab Emírségek
Város: Abu Dhabi, Dubai, Ras al Khaimah, Sharja

Szállás / program részletes leírása



1. NAP Érkezés Dubaiba
Repülés Dubaiba Budapestről, az Emirates légitársasággal. Idegenvezetőnk fogadja Önt, transzfer a hotelbe. Szállás 4 éjszakára: Somewhere Hotel Dubai****

2. NAP Modern Dubai és fakultatív program
Burj Khalifaés/vagy sivatagi szafari
Elsőként a Dubai Marina városrész tárul elénk, mely három kilométer hosszan simul bele a Perzsa-öböl partvonalába. Következő állomásunk a Jumeirah Pálma, az 5x5 kilométeres, fatörzset és 16 pálmalevelet, körülötte pedig félholdat formázó mesterséges sziget. A Burj Khalifa felhőkarcoló a világ legnagyobb bevásárlóközpontja, a Dubai Mall mellett található. FAKULTATÍV: csodálja meg a Burj Khalifa felhőkarcoló 124. emeletén helyet foglaló kilátóközpontból Ön elé táruló kilátást! Másik FAKULTATÍV: A sivatag egy kihagyhatatlan kalandra hív minket. Terepjáró autóval átkelünk a homokdűnéken, Arábia sivatagának szívébe. Egy beduin táborba lépve a törzsi hagyományok közé csöppenünk. Aki egyszer látja, sosem fogja elfelejteni az aranyló homoktenger mögött, az eget opálos rózsaszínre festő, lemenő nap látványát. Vállalkozhatunk egy rövid tevegelésre, vagy megkóstolhatjuk a vízipipa aromáit. A kezünkre festett henna-minták még különlegesebbé teszik az élményt. A csillagokkal ékesített égbolt alatt, a fülbemászó dallamokat hallgatva, a hastáncot figyelve azt fogjuk kívánni, hogy ez az éjszaka sose érjen véget. Az estét büfévacsora koronázza meg, mely során üdítővel, teával, kávéval kedvünkre csillapíthatjuk szomjunkat.

3. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Abu Dhabi
Szabadidő vagy FAKULTATÍV: Abu Dhabit, az Egyesült Arab Emírségek fővárosát ismerhetjük meg. Csodálattal adózhatunk a gigantikus Nagymecset szépségének. A világ egyik legnagyobb ilyen jellegű építménye hófehér pompájával fenségesen simul bele a kék felhők ölelésébe. Utunk a város szívébe vezet tovább. A Union Square-en az ország hagyományait idézik fel, tematikus alkotások segítségével. A Corniche sétányonáthaladva megérkezünk az Örökség faluba, melyet a néhai Zayed Ben Sultan al Nahyan sejk tervezett.

4. NAP Régi Dubai és hajós vacsora
(a hajós vacsorát a vacsoracsomag tartalmazza)
A sivatagból, a semmi közepén nyílt ki és borult virágba Dubai, és manapság elképesztő keveréke a réginek és az újnak. A Dubai Creek (öböl) nyüzsgése bámészkodásra késztet. Elhaladunk a Bastakia történelmi negyed mellett, ahol a kereskedők által épített, régi, jellegzetes széltornyos házak figyelhetőek meg. Megállunk az Al Fahidi erődnél. Itt a Dubai Nemzeti Múzeum hűen őrzi a város múltját. Ezt követően vízre szállunk, utunkat a tradicionális, fából készült hajón, az abrán folytatjuk. Majd ékszerboltot keresünk fel. Este: hajózással egybekötött vacsora Dubai-ban (a vacsoracsomag tartalmazza).

5. NAP Sharjah és Ajman
Kijelentkezés a hotelből. Két üzlet felkeresése után Sharjah felé tartunk. Sharjah ezerszínű souk-okkal, azaz bazárokkal, és bennük magával ragadó műalkotásokkal büszkélkedhet. A tradicionális építészet gyöngyszemei, a korallkőből épült házak a városnak egyedi hangulatot kölcsönöznek. Számos múzeuma, galériája teszi az Emírségek kulturális fővárosává. Ajmanban panoráma városnézés vár ránk. Utazás Ras al Khaimahba, szállás 2 éjszakára: Hilton Al Hamra Resort*****

6. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Musandam hajókirándulás
Használja ki a kikapcsolódás pillanatait a tengerparton, ebben az álomszép környezetben! Fakultatív: Musandam-kirándulás. A program során vadregényes környezetben hajózunk, fjordok, égbe szökő hegyek, kis halászfalvak mellett, az ománi határnál. Ebéd a hajón, sznorkelezési lehetőség.

7. NAP Hazautazás
A busz a repülő indulásának függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre.

Fontos Információk!
Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, melynek a hazaérkezés dátumától számított 6 hónapigérvényesnek kell lennie! Fakultatív program vásárlása előzetesen, foglaláskor, vagy a helyszínen.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak