PANAMA-KOLUMBIA-ECUADOR

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 165621
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Ecuador, Kolumbia, Panama
Város: Alausi, Bogota, Cartagena, Cuenca, Guayaquil, Otavalo, Panamaváros, Quito, Riobamba

Szállás / program részletes leírása



Panama-csatorna, panamakalap és még sorolhatnánk… de hisz a panamakalap Ecuadorból származik! Még szerencse, hogy utazásunk oda is elvisz, valamint Kolumbiába, a világ egyik legfinomabb kávéjának hazájába, melyet az elismert kortárs képzőművész Fernando Botero modern, „mágikus realista” alkotásai és a kolumbiai kávé reklámfigurája, Juan Valdez tettek világhírűvé.

Utazás: Budapest – Panama és Guayaquil – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. Valamint Panamaváros – Cartagena, Cartagena – Bogota és Bogota – Quito útvonalon helyi repülőjáratokkal. A körutazáson légkondicionált autóbusszal, alkalmanként hajóval/motorcsónakkal és vonattal is. A hosszabbítás során belföldi repülőjáratokkal, komppal/motorcsónakkal és autóbusszal.
Elhelyezés: helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / zuhanyzós WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió, reggeli és ebéd vagy vacsora (13 főétkezés), a hosszabbításon félpanzió (ebéd).

Program:

1. nap: Budapest – Panama
Repülés Budapestről európai átszállással Panama székhelyére, Panamavárosba. Érkezés után transzfer a szállodába és szállás.

2. nap: Panama-csatorna - Panamaváros
Ismerkedés a világ egyik újkori csodájával, az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt összekötő PANAMA-CSATORNÁ-val. Felkeressük a csatornán található 3 zsiliprendszer egyikét, a Miraflores Zsilip látogatóközpontját. A kilátószerű épületből remek rálátás nyílik az emelkedő vagy süllyedő óriás hajókra. Busszal térünk vissza PANAMAVÁROS-ba és bejárjuk a modern negyedet. Lélegzetelállító luxus felhőkarcolók, zöld parkok, óriási bevásárló központok, kaszinók várják a turistákat a világ minden tájáról. Ezt követően felkeressük Ó-Panama romjait, mivel Captain Morgan elpusztította az akkori várost. Délután megtekintjük a mai Panama óvárosát, sétálunk a hangulatos utcákon, majd látogatást teszünk a Frank O. Gehry által tervezett Biomúzeumban, mely az ország különböző részeinek állat és növényvilágát mutatja be egy különleges és egyedi megjelenésű épületben. Szállás Panamavárosban.

3. nap: Panama-csatorna – Cartagena
A mai napon felejthetetlen élményben lesz részünk! Félnapos hajóút keretében fedezzük fel a Panama-csatornát: Miraflores-zsilip, Miraflores-tó, Pedro Miguel-zsilip, Gillar-szoros és a Gatun tó. Busszal térünk vissza Panamavárosba. Az esti órákban transzfer a repülőtérre és elutazás, menetrend függvényében a szomszédos Cartagenába, Kolumbia híres karib-tengerparti városába. Szállás Cartagenában.


4. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás a Rosario-szigetekre
Pihenés, kikapcsolódás vagy egész napos fakultatív kirándulás ebéddel a ROSARIO-SZIGETEKre. Transzfer a kikötőbe, ahonnan motorcsónakkal kelünk át a szigetekre, útközben Bocachica tengeri erődítményeivel – San Fernando és San Jose – találkozunk, majd Baru-szigeténél érjük el úti célunkat, mely igazi álomstrandjával várja az idelátogatókat. Fürdőzés, majd a nap végén visszatérünk Cartagenába. Este szabadidő és szállás.

5. nap: Cartagena de Indias – Bogota
Városnézés az 1533-ban alapított CARTAGENÁ-ban, mely máig megőrizte gyarmati építészetét és Dél-Amerika legteljesebb erődítményét. Panorámás városnézésünk során bejárjuk Bocagrande, Castillogrande és Manga negyedeit majd megtekintjük a Claver Szt. Péter-templomot és az impozáns San Felipe-erődöt. A délután folyamán transzfer a repülőtérre és elutazás Kolumbia fővárosába, Bogotába. Érkezést követően transzfer és a szálláshely elfoglalása.

6. nap: Bogota
Egész napos tartalmas és izgalmas városnézés BOGOTÁ-ban: La Candelaria-negyed, Bolivar-tér, a híres kortárs kolumbiai szobrász és festő, Fernando Botero körvérkés alakokat ábrázoló, „mágikus realista” stílusú, színpompás alkotásait bemutató múzeum, Elnöki Palota, a bogotai Katedrális (Kolumbia legnagyobb egyházi épülete), a Kongresszusi Épület, az értékes Arany Múzeum és végül Bolivar háza kerül megtekintésre. Napunk zárásaként irány a La Calera ahonnan megcsodáljuk Bogota esti panorámáját és megkóstoljuk a jellegzetes helyi italt, a canelazót is. Szállás Bogotában.

7. nap: Zipaquira – El Infiernito – Villa de Leyva
Észak felé vesszük az irányt és előbb megtekintjük ZIPAQUIRA koloniális főterét és az ország egyik legismertebb idegenforgalmi látványosságát, a híres Sókatedrálist. Következő állomásunk MONQUIRA régészeti parkja, közismertebb nevén EL INFERNITO. Az ősi csillagvizsgáló tulajdonképpen „Dél-Amerika Stonehenge-e” és a mezőgazdasági munkák időzítését volt hivatott szolgálni. Végül a közeli Villa de Leyvába érkezünk, szállás.

8. nap: Villa de Leyva – Laguna de Guatavita (El Dorado)– Bogota
Délelőtt városnézés a gyarmati hangulatot árasztó VILLA DE LEYVÁ-ban - a város olyan, mintha csak egy szabadtéri múzeumban járkálnánk. Megtekintjük a tágas főteret, az agyagból készült, különleges formájú Terrakotta-házat és az El Fosil Múzeumot, mely egy ősi Kronosaurus maradványai fölé épült. Visszaindulunk Bogotába, de útközben megállunk Puente de Boyacanál: a híd az érte folytatott csata után a spanyoloktól elszakadni óhajtó dél-amerikaiak függetlenségének szimbólumává vált. Ezt követően a LAGUNA DE GUATAVITA krátertóhozhoz utazunk. Az Amerika felfedezését követő időkben elterjedt, hogy az itt élő csibcsa indiánok uralkodóinak avatási szertartása során értékes tárgyakat szórtak a tóba, ezáltal vált a kincsvadászok célpontjává és innen ered az „El Dorado” legendája. Estére ismét Bogotába érkezünk, szállás.

9. nap: Fusagasuga (kávéültetvény)– Quito
A mai napon az Andokba teszünk kirándulást és FUSAGASUGA településre utazunk, hogy megismerjük a világhírű kolumbiai kávé történetét és készítésének egész folyamatát a vetőmagtól a kész italig. Látjuk az ültetvényeket és bemutatják szüretelt termés tisztításának, hántolásának és szárításának kézi folyamatát. Következik a cséplés és végül a pörkölés, mely az egész folyamat legkritikusabb része. Természetesen nem maradhat el a kávékóstoló sem. A délután folyamán transzfer Bogota repülőtérre és elutazás Ecuador fővárosába, Quitóba. Érkezést követően transzfer és a szálláshely elfoglalása.

10. nap: Otavalo – Mitad del Mundo (Világ közepe) – Egyenlítő 
Kora reggel irány a híres OTAVALÓ-i piac, ahol jellegzetes szőttesek és egyéb kézműves termékek gazdag kínálata várja a vásárlókat. Délután felkeressük a „Világ Közepét” vagyis a MITAD DEL MUNDÓ-t. Áthaladunk az XVIII. században kijelölt Egyenlítő vonalán, majd az azóta pontos mérésekkel meghatározott EGYENLÍTŐ-höz érkezünk, az itt létesült parkban felkeressük Egyenlítő-emlékművet és az érdekes fizikai jelenségeket bemutató múzeumot. Szállás.

11. nap: Quito – Riobamba
Városnézés Ecuador fővárosában, QUITÓ-ban: a Függetlenség tere az Elnöki Palotával, Érseki Palotával és a Katedrálissal, La Compania templom (a gazdagon aranyozott templombelsőt a latin-amerikai barokk művészet egyik legszebb példájaként tartják számon), végül megtekintjük a San Francisco-kolostor értékes gyűjteményét. Délután RIOBAMBÁ-ba utazunk, ahol az éjszakát is töltjük.

12. nap: Alausi – „Ördög Orra” – Ingapirca romjai – Cuenca
Utazás ALAUSI-ba, ahol vonatra szállva Ecuador egyik legszebb, lélegzetelállító táján haladva közelítjük meg az „Ördög Orra” nevű meredek sziklát, mely fő akadályaként áll a Quitót és Guayaquilt összekötő vasútvonal útjában. Ezt követően folytatjuk utunkat INGAPIRCA, az ország legjobb állapotában megőrzött inka romjai felé. Bejárjuk az ásatási területet, melynek dísze a Nap-templom. Továbbutazás Cuencába és szállás.

13. nap: Cuenca – Guayaquil
Városnézés CUENCÁ-ban, a gyönyörű templomokkal, terekkel, bájos piacokkal, kézműves üzletekkel és virágpiacokkal tarkított hangulatos óvárosban. A település a panamakalap készítés két központja közül az egyik, így felkeresünk egy műhelyt is. Utunkat folytatva a Csendes-óceán felé vesszük az irányt és az El Cajas Nemzeti Parkokon keresztül hajtva jutunk el Guayaquilbe. Szállás.

14. nap: Guayaquil és hazautazás vagy hosszabbítás
GUAYAQUIL Ecuador legnagyobb városa, mely két folyó torkolatánál helyezkedik el, és az ország fő tengeri kikötője. Városnézés során megállunk az iguanáktól hemzsegő Seminario Parkban, a Kristály Palotánál, az Integráció terén és a Bellavista kilátópontról is körbetekintünk. Végül kettéválik a csoport. 
Azon utastársak, akik nem tartanak tovább a csoporttal, repülőtéri transzfer után hazautaznak egy európai átszállással. Akik folytatják az utazást a Galapagos-szigetekre, szállás Guayaquilben.

15. nap: Budapest
Európai átszállás után érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
- Panama történelmi városmagja
- Cartagena erődje és kikötője
- Quito
- Cuenca



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Panama és Guayaquil – Budapest útvonalon átszállással
- közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal, alkalmanként hajóval és vonattal
- 13 éjszaka szállást helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziót (reggeli és ebéd vagy vacsora, 13 főétkezés)
- kirándulásokat a program szerint
- belépőjegyek árait, kivéve a fakultatív kirándulás árát a Rosario-szigetekre
- magyar és helyi idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték: kb. 164.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- foglalási díj
- belföldi repülőjegyek ára: 750,- USD / fő
A fenti USD összegek FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. január 11.-e!
- fakultatív kirándulás a Rosario-szigetekre ebéddel: kb. 80,- USD / fő
Kérjük, részvételi szándékukat előre jelezzék irodánkban!
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- kötelező szervízdíjat / borravalót a helyi személyzet részére: 80,- USD / fő
- minimális utaslétszám hiányában, 12-14 fő esetén a 49.500,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Helyszínen fizetendő:
- kilépési illeték Kolumbiából: kb. 40,- USD / fő

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak