Japán tavasz - Hosszabbítási lehetőség: Dél-Korea és Peking

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211134
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Dél-Korea, Japán, Kína
Város: Himeji, Hiroshima, Kyoto, Osaka, Peking, Szöul, Tokió

Szállás / program részletes leírása



TOP ELŐNYÖK:
- Ingyenes parkolás repülős utaknál:
ingyenes Ferihegy-közeli parkolást biztosítunk. A parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. Korai indulás illetve kései érkezés esetén a parkolás helyszínén lévő szállodában kedvezményes szálláslehetőséget is tudunk biztosítani.
Törzsutas kedvezmény:  5-7%
Előfoglalási kedvezmény: 3 - 5%, max 10.000,- Ft
65 év feletti kedvezmény: 2.000,- Ft

(a kedvezmények nem halmozhatóak!)

Program:

1. NAP: BUDAPEST – REPÜLŐ
Elrepülés Budapestről átszállással Tokióba. Étkezések és éjszaka a gép fedélzetén.

2. NAP: TOKIÓ
Érkezés a japán fővárosba. Transzfer a szállodába, ahol le lehet pihenni, vagy aki szeretne sétálhat a modern környéken ezáltal szokva a távol-kelet hangulatát.

3. NAP: TOKIÓ
Reggelit követően útnak indulunk a közel 12 milliós város felfedezésére. Első megállónk a Tokiói Közigazgatási Torony, melynek ikertornyaiból kitűnő betekintést kapunk az olimpiai negyedről és a felhőkarcolók rengetegéről. A modern után a történelmi emlék következik, ugyanis a császári Meidzsi sintoista szentélyt és gyönyörű parkját látogatjuk meg. Délidőben már a Sibuja negyedben sétálgatunk, mely a modern Tokió szíve. A tradicionális japán kultúrával ismerkedünk egy különleges matcha tea kóstolás során a Szumida-folyó torkolatánál fekvő Hamarikjú parkban. Az esti szabadprogram keretében lesz idő egy kis vásárlásra is, majd a szállásunkra megyünk.

4. NAP: TOKIÓ VAGY NIKKÓ FAK. KIRÁNDULÁS
A napot egyénileg is el lehet tölteni Tokióban, vagy eljöhetnek Nikkó városába egy fakultatív program keretében. A japánokhoz hasonlóan mi is vonattal utazunk, Nikkó szentélyeihez, illetve a 97 m magas Kegon vízeséshez. A japán gondolkodást érezhetjük a természet és az épített emlékek harmóniájában. Nem meglepő, hogy világörökségi helyszín a település egésze. Fakultatív Nikko kirándulás: 35.000,- Ft. Késő délután térünk vissza Tokióba, ahol lehetőség nyílik felmenni a Tokyo Skytree-be, mely a világ legmagasabb szabadon álló tornya, és a város új jelképe. A tetejéről fényszőnyegként hever a lábunk előtt a megapolisz.

5. NAP: TOKIÓ – FUJI – IZU-FÉLSZIGET
Elhagyjuk a fővárost és Hakone településre utazunk, hogy megcsodálhassuk Japán jelképét a Fujit. A kilátóhoz fogaskerekű vasúttal és felvonóval lehet feljutni, útközben pedig roppant érdekes a vulkánikus táj. A csúcsról szép idő esetén lenyűgöző a Fuji látványa, ahogy a környék fölé magasodik. A kilátótól lejőve egy hajózás vár ránk az Ashi tavon, majd újra útnak indulunk, és az ország egyik legszebb természetvédelmi övezetébe megyünk, az Izu-félszigetre. Szállásunk egy tradicionális japán ryokan szálláshelyen lesz. A hagyományőrző szálláson tatamiborítású a szoba és kipróbálhatjuk az eredeti japán fürdőt is. Este kimonóban, egy tipikus japán vacsorán vehetünk részt, mely 15 fogásból áll!

6. NAP: IZU-FÉLSZIGET – KIOTÓ
Napunkat egy különleges reggelivel kezdjük a ryokanban, majd útnak indulunk a park felfedezésére. A környék hírnevét a több ezer ritka cseresznyefájával szerezte, melyek minden más típusnál hamarabb virágoznak, így a japán tavasz első hírnökei. Rózsaszínbe borulnak a völgyek és mindenki a látványban gyönyörködik. Programunk után útra kelünk, az este már Japán kulturális központjában, Kiotóban alszunk.

7. NAP: KIOTÓ
Kiotó közel 400 éven át volt császári központ, és mindmáig az egyik legjelentősebb települése az országnak. Ellátogatunk az Aranypavilon Templomához, melynek falait teljes egészében aranylapkákkal fedték be. Következő állomásunk az Arashiyama bambuszerdő, mely roppant különleges látvány egy európai turista számára. Délután a Nishiki piacon ismerkedünk a japán gasztronómiával, majd a gésák életéről hallunk ismertetést a Gion negyedben. Ha szerencsénk van, élőben is láthatunk egy igazi gésát, hiszen máig Kiotó a központja a gésaiskoláknak.

8. NAP: KIOTÓ – HIROSHIMA

Reggel a japán szuper expresszel, a shinkansennel indulunk utunkra. 300 km/órás sebességgel haladunk, mégse érzékelünk belőle semmit, olyan simán siklik a futurisztikus vonat. Így érkezünk Hiroshimába. A város sajnálatos esemény kapcsán lett híres, hiszen a II. világháborúban az első atombombát itt dobták le. Ellátogatunk az emlékhelyhez, és megtekintjük a történtekről szóló múzeumot is. A délutánt a Miyajima szigeten töltjük, mely a sintó vallás egyik legszentebb helye. Hajóval kelünk át a különleges szigetre, ahol őzek járkálnak szabadon. Megtekintjük a szentélyt, mely cölöpökre épült félig a víz fölé, közben a sintoisták életével ismerkedünk. Szállás Hiroshimában.

9. NAP: HIROSHIMA – HIMEJI – OSZAKA
Reggelit követően ismét a villámgyors shinkansennel indulunk következő látványosságunkhoz, a Himejiben található Fehér Kócsag kastélyhoz. Az 50 toronnyal rendelkező világörökségi kastély nem csak gyönyörű, de saját korában a legerősebb erőd is volt. Innen Oszakába utazunk, melyet többek közt felülről szemlélünk meg a több száz tonnás kőtömbökből álló vár kilátójából. Koraeste Dotombori híres bevásárlóutcáját látogatjuk meg. Szállás Oszakában.

10. NAP: OSZAKA – BUDAPEST VAGY SZÖUL – SOKCHO
Korai transzfer a repülőtérre, ahonnan vagy átszállással hazarepülnek Budapestre, vagy velünk tartanak további élményeket szerezni. Szöulba repülünk, ahonnan a nem messze fekvő Hwaseong Erődhöz látogatunk. Neve magyarul Pompás Erőd, mely méltó név a közel 6 km kerületű, csodás állapotban fennmaradt építményhez. Látogatásunk után buszunkkal az alig néhány órára lévő Sokcho városába megyünk. Utunk során mesés táj, zöldellő hegyek és rengeteg ginzengültetvény tárul a szemünk elé. Szállás Sokchoban.

+1. NAP: SOKCHO – SZÖUL
Reggelitől kezdve egész napunkat a Seorak nemzeti Parkban töltjük, hiszen szállásunk is már a nemzeti parknál van. Felvonóval jutunk el a Gwongeumseong csúcshoz, ahonnan lélegzetelállító a látvány! Az emberi jelenlét csak elvétve vehető észre, és mindent a buja növényzet borít. A környéken több gyalogosvény is található, melyek közül a túravezető mindenki számára tud javasolni számára megfelelő nehézségűt. A túrázás után szöuli szállásunkra megyünk.

+2. NAP: SZÖUL – DMZ TÚRA
Napunkat egy különleges kirándulással kezdjük, ellátogatunk a DMZ (DeMilitarizált Zóna) területére. Ez a 250 km hosszú és 4 km széles képzeletbeli terület választja el Észak- és Dél-Koreát egymástól. A túra során rengeteg érdekességet élhetünk át. Elmegyünk a határnál lévő „félig nyitott” vasútállomáshoz, távcsővel átnézhetünk az észak-koreai „propaganda faluba” és lesétálhatunk a határ alatt felfedezett tiltott alagútba. Mindeközben helyi idegenvezetőnk mesél a két ország különös viszonyáról. A nap második felében Szöul megismerését kezdjük meg az N Seoul toronnyal és az Insadong bevásárló utcával.

+3. NAP: SZÖUL – PEKING
Utolsó koreai napunkat a királyi palotával kezdjük, ahol végignézhetjük az őrségváltás ceremóniáját, majd magát az épületegyüttest is. A nap folytatásaként Bukchon Hanok ősi települését járjuk be. Délután transzfer a repülőtérre, és repülés a kínai fővárosba, Pekingbe. Érkezés után transzfer a szállodához.

+4. NAP: NAGY FAL – PEKING
Reggelit követően útnak indulunk a Kínai Nagy Falhoz. Felvonóval jutunk fel a falra, ahol mindenki szabadon bejárhatja az egykori védmű bástyáit és erődjeit. Csodás táj és évszázadok történelme vesz körbe bennünket. Visszatérünk Pekingbe, ahol elhaladunk az olimpiai létesítmények mellett, és a Tienanmen téren szállunk ki, majd a Tiltott Város megtekintése következik. Közel félezer évig volt ez a császárok lakhelye. Szabadprogram után visszatérünk szállásunkra.

+5. NAP: PEKING – BUDAPEST
Reggel transzfer a repülőtérre, majd utazás Budapestre. Várható érkezés a késő délutáni órákban.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás repülővel,
- a helyszínen légkondícionált autóbusszal, 
- reggelis ellátás + 1 vacsora,
- szállás,
- belépőjegyek.

Az ár nem tartalmazza:
- biztosítás,
- foglalási díj, 
- helyi borravaló,
 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak