Dél-Afrika, a szivárványország

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 78653
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Dél-afrikai Köztársaság
Város: Cape Town, Fokváros, Johannesburg, Knysna, Oudtshoorn, Paarl, Port Elizabeth, Pretoria, Sun City

Szállás / program részletes leírása



Dél-Afrika az egyik jelentős fogadó országa a nemzetközi turizmusnak. Ehhez hozzájárulnak a jó szállodák, a kiváló infrastruktúra, a kellemes éghajlat, a barátságos emberek, a megfizethető árak és a látnivalók sokasága: a csodálatos tájak, a nemzeti parkok hihetetlenül gazdag állatvilága, a különleges vegetáció, az őslakosság egzotikus kultúrája, a történelmi emlékek bősége és a gyönyörű városok szebbnél szebb épületei. E sokféleség és az itt élő emberek legkülönfélébb bőrszíne és származása miatt szokták Dél-Afrikát szivárványországnak nevezni.
Csoportjainkat a dél-afrikai nyár idején, október végétől márciusig indítjuk. A nappali csúcshőmérsékletek ilyenkor általában 24 és 30 C között mozognak. Azért nem melegebb, mert Johannesburg és környéke 1700 méter magasan van a tenger szintje felett, a déli partok mentén pedig érvényesül az óceán mérséklő hatása.

1. nap:

Elutazás Budapestről egyszeri átszállással Dél-Afrikába.

2. nap: Sun City

Érkezés Dél-Afrika legnagyobb városába, Johannesburgba. Továbbutazás Sun Citybe, Dél-Afrika Las Vegasába. Délután szabadidő, illetve ismerkedés Sun Cityvel (előkelő szállodák és üzletek, elegáns parkok, szerencsejátékok, az Elveszett Város Palotája, az Idő hídja, víziparadicsom, dzsungelösvény stb.). Szállás Sun Cityben (1 éj).

3. nap: Pilanesberg Nemzeti Park, Lesedi bennszülött skanzen

Körutazásunk egyik csúcspontja a Pilanesberg Nemzeti Park, amelyet lehetőség lesz autóbusszal vagy dzsipekkel bejárni. A közel 1000 négyzetkilométeres területen a „nagy ötök" (elefánt, orrszarvú, bivaly, oroszlán, leopárd) mellett számtalan más állatfaj is él: gepárd, zsiráf, víziló, krokodil, zebra, gnú stb. A Pilanesberg Nemzeti Park előnye a többi nagy nemzeti parkkal szemben (Kruger, Hluhluwe), hogy maláriamentes.
A részvételi díj tartalmazza a Nemzeti Park autóbusszal történő meglátogatását.
Fakultatív program: dzsipes vadles a Pilanesberg Nemzeti Parkban
A fakultatív program ára: 10.900 Ft (garantált indulás). Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt.
Figyelem: az autóbuszos és a dzsipes látogatás egy időben zajlik, tehát csak az egyiken van lehetőség részt venni.
Délután látogatás a Lesedi bennszülött skanzenban, ahol öt különböző törzs életmódjával, kultúrájával, táncaival ismerkedhetünk meg. Szállás Johannesburgban (2 éj).

4. nap: Pretoria, Gold Reef City, Aranybánya, Johannesburg

Utazás a közeli Pretoriába, Dél-Afrika fővárosába, melynek jellemzői a széles utcák, a szép parkok, az elegáns épületek és az emlékművek. Délelőtt városnézés (Templom tér, Városháza, Melrose-ház, Kruger-ház, Union Buildings, Voortrekker emlékmű stb.), majd a Johannesburg melletti Gold Reef City tematikus parkba látogatunk, amely a nagy aranyláz (az 1890-es évek) Johannesburgjának életteli mása szórakozási lehetőségekkel és múzeumokkal. A program része egy aranybánya meglátogatása és az aranyöntés megtekintése is.
Ezt követően rövid autóbuszos városnézés, ismerkedés napjaink Johannesburgjával.

5. nap: Port Elizabeth

Továbbrepülés Port Elizabeth-be, az Indiai-óceán partjára. Délután séta Port Elizabeth szépen karbantartott történelmi városközpontjában, majd pihenés a tengerparton. Fakultatív lehetőség a város feketék lakta negyedének megismerésére. Szállás Port Elizabeth-ben (1 éj).

6. nap: Addo Elefánt Nemzeti Park, Garden Route, Tsitsikamma Nemzeti Park

Látogatás Dél-Afrika egyik legjelentősebb vadrezervátumában, az Addo Elefánt Nemzeti Parkban (maláriamentes). Az elefántokon kívül más vadak is élnek itt, pl. orrszarvúk, zebrák, gnúk, struccok stb. Fakultatív lehetőség dzsipes vadlesre is a Nemzeti Park területén.
Délután továbbutazás a híres panorámaúton, a Garden Route-on keresztül az óceán mentén nyugati irányba (fotószünetek). Megálló a Tsitsikamma Nemzeti Parkban, könnyű túrázási lehetőség az őserdőben a Storms folyó torkolatához (romantikus függőhíd).
Szállás a Garden Route mentén (1 éj).

7. nap: Knysna, Oudtshoorn – struccfarm

Délelőtt ismerkedés Knysnával, amely egy szép lagúna partján fekszik, Dél-Afrika legnagyobb őshonos erdeje által körülölelve. Hajózás a lagúna bejáratát védelmező sziklákig (Knysna Heads) – ebéd a hajón.
Ezután továbbutazunk a Garden Route panorámaúton, majd eltávolodva az óceán partjától érkezünk meg a strucctenyésztés fővárosába, Oudtshoornba, ahol nagyon látványosak az egykori struccbárók palotái. Látogatás egy struccfarmon (érdekes bemutató). Szállás Oudtshoornban (1 éj).

8. nap: Cango barlangok, Paarl

Délelőtt kitérő a különleges cseppköveiről híres Cango barlangokhoz. A barlangok fenséges termeinek bejárása egy kényelmes séta keretében.
A sziklaalakzatokkal tarkított, festői 62-es úton továbbutazva érkezés Paarlba, az Afrikaans Nyelv Emlékművének megtekintése. Szép panoráma nyílik innen arra a 3 gránithegyre, melyeknél nagyobb csak Közép-Ausztráliában található (Ayers Rock).
Szállás Fokvárosban (3 éj).

9. nap: Fokváros (Cape Town), Table-hegy, Kirstenbosch Botanikus Kert

Autóbuszos és gyalogos városnézés Fokvárosban, melyet sokan a világ legszebb városának tartanak, köszönhetően pazar fekvésének és nagyszerű építészetének (a belváros felhőkarcolói, a Maláj negyed, Jóreménység vára, anglikán katedrális, Company's Gardens a parlament épületével, a Dél-Afrika Múzeum a híres bushman diorámákkal stb.). A város jelképe az 1085 méter magas Table-hegy, ahova kabinos felvonóval megy fel a csoport (lélegzetelállító panoráma). Napközben ellátogatunk a világhírű Kirstenbosch Botanikus Kertbe is, mely a nap egyik csúcspontját jelenti, itt egyedülálló fokföldi növények és virágok páratlan gazdagságában gyönyörködhetünk.
10. nap: Fókasziget, Groot Constantia, pingvinkolónia, Jóreménység foka

Egész napos kirándulás a Cape (Fok) félszigetre – gyönyörű tájak. Hout Bay-ben fakultatív lehetőség hajókirándulásra a fókák szigetéhez, majd a Groot Constantia több száz éves borgazdaság megtekintése (borkóstoló, múzeum, kastély). Ezt követően a félsziget egyik különleges látványossága következik, az afrikai pingvinek kolóniája Simon's Town mellett. A Jóreménység Fok Nemzeti Park a következő állomás, ahol fotószünetet tartunk a Jóreménység fokánál, majd lehetőség lesz egy sétára a közeli, pazar fekvésű világítótoronyhoz.

11. nap: Fokváros

Szabadidő a Victoria és Alfred Waterfrontnál. Az egykori kikötőt alakították át az utóbbi években, és így jött létre ez a modern szórakoztatóközpont, tele üzletekkel, piacokkal, éttermekkel, szórakozóhelyekkel, múzeumokkal. Fakultatív lehetőség a modern Két Óceán Akvárium megtekintésére.
Kora délután transzfer a repülőtérre, elutazás Fokvárosból egyszeri átszállással Budapestre.

12. nap:

Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.



Tudnivalók az árról

Mindazon utasaink részére, akik erre az útra 2017. október 12-ig jelentkeznek, és befizetik az előleget, 5% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból, a félpanziós felárból és az esetleges egyágyas felárból. Teljes összeg – egyösszegű – befizetése esetén az előfoglalási kedvezmény 6%!

A feltüntetett árak már tartalmazzák az 5% kedvezményt!

A részvételi díj tartalmazza:
- a repülőjegyeket (beleértve a belső járatot is),
- a helyi autóbuszt,
- a 9 éjszakai szállást félpanzióval, egy ebédet a 7. napon
-a csomaghordást a szállodákban,
- az útlemondási biztosítást,
- a felsorolt programokat belépődíjakkal,(a fakultatívok kivételével)
- a helyi idegenvezetőt és az iroda magyar nyelvű ide­gen­ve­ze­tőjét (indulástól érkezésig).

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- repülőtéri illeték,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

A reptéri illeték 136900,- Ft, ez az összeg nagy eséllyel véglegesnek tekinthető

Útlevél: Az útlevelüknek a hazautazástól szá­mít­va még fél évig érvényesnek kell lennie, és a határőrizeti szervek megkövetelik, hogy legyen benne legalább 2 üres oldal egymás mellett.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak