Zimbabwe és botswana - csoportos körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 210931
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Botswana
Város: Maun

Szállás / program részletes leírása



Afrikai szafari - Botswana és Zimbabwe körutazásOkavango-delta - Chobe Nemzeti Park- Viktória-vízesés

Repülős körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel




Időpontok: 2018. május 16-25. (8 éjszaka)
Afrika vadainak titokzatos világa hihetetlen közelségben tárul fel a Botswana és Zimbabwe tájain kalandozó szafari-körutazás során. A lenyűgöző öt nagyvad: oroszlánok, leopárdok, kafferbivalyok, orrszarvúk, afrikai elefántok és még megannyi csodálatos vad, madarak és veszélyeztetett fajok figyelhetők meg az Okavango-deltánál fekvő Moremi vadrezervátumban.A Botswana és Zimbabwe csoportos körutazás egyik kiemelt állomása Botswana legrégibb nemzeti parkja, a Chobe elsősorban ámulatba ejtő elefánt populációjáról nevezetes, de a park otthona még többek között közel 500 madárfaj gyönyörű példányainak és ritka antilopfajtáknak is. A vadlesek alatt a szállás autentikus szafari lodge-okban van. A lenyűgöző vad-kaland után a monumentális Viktória-vízesés megtekintése vár az utazókra, hogy örökre szívükbe zárják Afrikát.A Botswana-Zimbabwe körutazás alacsony létszámmal indul, ezzel is hozzájárulva a vadvilág megfigyeléséhez nélkülözhetetlen meghitt légkörhöz.

Afrikai szafari - Botswana és Zimbabwe csoportos körutazás 1.nap
Elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Maunba, az Okavango-delta természetvédelmi terület központjába. A város az innen induló, egyre népszerűbb szafari útvonalaknak köszönheti fejlődését, bár Botswana a természet eredeti állapotának megőrzése érdekében igyekszik korlátozni az ideérkezők számát.

Afrikai szafari - Botswana és Zimbabwe csoportos körutazás 2. nap
Érkezés után transzfer a folyótorkolatot övező egyik nemzeti park, a Moremi vadrezervátum bejárata közelében fekvő szafari lodge-ba. A világ legnagyobb szárazföldi deltáját az Angolában eredő Okavango folyó hozta létre, ami Botswanába érve fokozatosan eltűnik a Kalahári homoksivatagban. Medréből szinte teljesen hiányzik az iszap, a víz hordalékának zömét a homok alkotja, melyet az itt termő növények gyökerei tartanak egyben. A folyó így egy nagyon különleges természeti környezetet hozott létre, mintegy 15 ezer négyzetkilométeren lagúnákkal, csatornákkal, szigetekkel tarkított vízi paradicsomot, ami számos afrikai állatfajnak ad otthont.

Afrikai szafari - Botswana és Zimbabwe csoportos körutazás 3-5. nap
Tartózkodás teljes ellátással a szafari lodge-ban. Napi két alkalommal szafari gyalogosan, vagy a hagyományos, fából faragott kenukkal (mokoro). A vadlesek során a nagy ötös (”big five”) nagy vadain (oroszlán, leopárd, kafferbivaly, orrszarvú, afrikai elefánt) kívül vízilovak, krokodilok, gepárdok, hiénák, páviánok és több mint 400 madárfaj, sőt, számos veszélyeztetett állatfaj, így például akár az afrikai vadkutya is látható.

Afrikai szafari - Botswana és Zimbabwe csoportos körutazás 6. nap
Elutazás helyi, menetrend szerinti kis repülőgéppel Botswana északi részére, a négy ország: Botswana, Namíbia, Zambia és Zimbabwe határán fekvő Kasane városkába. Transzfer a Chobe Nemzeti Park mellett, a Chobe folyó partján fekvő szafari lodge-ra.

Afrikai szafari - Botswana és Zimbabwe csoportos körutazás 7. nap
Egész napos szafari és hajókirándulás az elsősorban hatalmas elefántcsordáiról nevezetes Chobe Nemzeti Parkban. Botswana legrégebbi rezervátumában, amelyet egykor a busmanok laktak. A felmérések szerint mintegy 50.000 kalahári elefánt él itt. A Chobe folyó is rengeteg állatot vonz a térségbe, a víz mellett vízilovak, krokodilok is láthatóak. Teljes ellátás és szállás a szafari lodge-ban.

Afrikai szafari - Botswana és Zimbabwe - csoportos körutazás 8. nap
Reggeli után elutazás autóbusszal a zimbabwei Victoria Falls városába. A határátlépés után transzfer a Victoria-vízesés közelében fekvő szálláshelyre. Szállás Victoria Falls-ban.

Afrikai szafari - Botswana és Zimbabwe csoportos körutazás 9. nap
A Victoria-vízesés megtekintése. Dél-Afrika legnagyobb folyóján, a Zambézin alakult ki a föld legszélesebb zuhataga (mintegy 1700 méter), melyet látványos szépsége miatt méltán tartanak a világ hét természeti csodája egyikének. A vízesés körül kiépített park kilátóhelyeiről akár több oldalról is megcsodálható a 60-100 méterről alázúduló vízfüggöny. Naplementekor hajókázás a Zambézi folyón, amely méltó búcsú Afrikától. Szállás Victoria Falls-ban.

Afrikai szafari - Botswana és Zimbabwe csoportos körutazás 10.nap
Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással. Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Afrikai szafari - Botswana és Zimbabwe csoportos körutazás 11.nap
Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.Minimum létszám: 10 fő.

Botswana - látnivalókOkavango-delta A világ egyik legkülönlegesebb vidékeTsodilo sziklafestményei 10 km2-es területen 4500 sziklarajzChobe Nemzeti Park Fontos itatóhelyKözép-Kalahári Vadrezervátum Az őslakosok itt zavartalanul élhetnekMakgadikgadi-lapály A kiszáradt tómederben egykor Afrika legnagyobb tava hullámzottKhama orrszarvú menhely (Serowe) A fehér és fekete orrszarvúk állományának védelmére hozták létre


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Maun, Victoria Falls - Budapest útvonalon, helyi repülőjárattal Khwai-Kasane között, turista osztályon
  • utazás a körutazás alatt légkondicionált minibusszal
  • 7 éjszaka helyi besorolás szerint három-és négycsillagos kategóriájú szafari lodge-ok és szállodák kétágyas zuhanyozós szobáiban, az Okavango-deltánál kétágyas zuhanyozós sátrakban
  • a szafari parkokban teljes ellátás, a Viktória-vízesésnél félpanziós ellátás
  • programok és szafarik a programleírás szerint
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • magyar idegenvezető
Külön fizetendő:
  • illetékek
  • zimbabwei vízum díja, mely belépéskor fizetendő, ára 30 USD/fő
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 477 utazás 336 388 indulási időpontja között.






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak