DÉL-AMERIKAI ANZIX

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211331
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Argentína, Chile, Uruguay
Város:

Szállás / program részletes leírása



Utazás: menetrendszerinti repülőjáratokkal, európai átszállással. Dél-Amerikában közlekedés légkondicionált autóbuszokkal, helyi repülőjáratokkal és hajóval.
Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli és a 6.napon ebédcsomag.

~ Program ~

1. nap: Budapest – Santiago de Chile
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, európai átszállással. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Santiago de Chile
Délelőtti érkezés után irány a chilei főváros és ismerkedés az Andok magas csúcsainak közelében fekvő SANTIAGO nevezetességeivel: óváros, Elnöki (Moneda) Palota, Plaza de Armas, Katedrális, Városháza stb. Szép kilátásunk nyílik a városra a San Cristobal hegyről. Szállás Santiagóban.

3. nap: Valparaiso – Viña del Mar
Kirándulás a Csendes-óceán partjára, melyet a híres chilei borok megkóstolásával is fűszerezünk. Ismerkedés VALPARAISO-val, az amerikai kontinens egyik legfontosabb kikötővárosával, mely csodálatos fekvésének és sokrétű építészetének köszönhetően része az UNESCO Világörökségeknek. Továbbutazás VIÑA DEL MAR-ba, Chile híres óceánparti luxus üdülővárosába, ahol előkelő villák, szép sugárutak, látványos parkok teszik hangulatossá a települést. Visszautazás Santiagóba. Fakultatív vacsora zenés-táncos folklórműsorral. Szállás.

4. nap: Chiloe-sziget 
Reggeli után repülés PUERTO MONTT-ba. Érkezés után azonnal megkezdjük kirándulásunkat a CHILOE-SZIGET-re, ahol még mindig a halászhagyományok határozzák meg a mindennapi életet. Ancudban látjuk a színesre festett faházakat és a sziget érdekes életét bemutató múzeumot. Ha az időjárás engedi, pingvineket is fényképezhetünk a nap folyamán. A szigetről a festői Llanquihue tó partján fekvő kellemes városba, PUERTO VARAS-ba indulunk. Szállás.

5. nap: Puerto Varas: Petrohue vízesés – Puerto Natales
Délelőtt megismerkedünk a VICENTE PEREZ RIOSARIO NEMZETI PARK látványosságaival: Petrohue vízesés és a tökéletes vulkánformája miatt a világ legszebb hegyei között nyilvántartott misztikus Osorno. Transzfer a repülőtérre. Délután repülés Punta Arenasba, majd továbbutazás autóbusszal a végtelen, sík pampákon át PUERTO NATALES-be. Szállás.

6. nap: Torres del Paine Nemzeti Park
Korai indulás, utazás a lenyűgöző hegycsúcsokkal, csodálatos természeti formációkkal, smaragdszínű tavakkal és egzotikus állatvilággal büszkélkedő TORRES DEL PAINE NEMZETI PARK-ba. A Paine szó jelentése „kék“, ami nem véletlen, hiszen a gleccserek, a türkiz tavak és a hegycsúcsok színe napközben kékes árnyalatban játszik;naplemente idején azonban a Torres del Paine csúcsainál kevés lenyűgözőbb természeti látnivaló van a földkerekségen. Napközbeni étkezésünkhöz ebédcsomagot viszünk magunkkal. Elbúcsúzunk Chilétől, átkelés Argentínába. Szállás CALAFATE-ban.

7. nap: Los Glaciares Nemzeti Park
Kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező nemzeti parkhoz. Sétánk során láthatjuk a borjadzó PERITO MORENO gleccsert, majd az időjárás függvényében kb. 1 órás hajókázást teszünk a tavon a hatalmas jégfalak között. Szállás Calafatéban.

8. nap: Ushuaia – Tűzföld
Transzfer a repülőtérre és repülés a TŰZFÖLD-re. Érkezés a világ legdélebbi városába, USHUAIÁ-ba. Délután hajózás a Beagle-csatornán, ahol fókák, tengeri madarak életét figyelhetjük meg. Szállás Ushuaiaban.

9. nap: Ushuaia – Buenos Aires
Délelőtt látogatás a TIERRA DEL FUEGO NEMZETI PARK-ban, ahol a déli félteke egyik legszebb tájával találkozunk és a „Világ vége vonatán” (Trend del Fin del Mundo) is utazunk. Amennyiben időnk engedi szabadidő a városközpontban, majd transzfer a repülőtérre és repülés BUENOS AIRES-be. Szállás.

10. nap: Buenos Aires
Reggeli után egész napos városnézés Amerika „Párizsában”: Plaza de Mayo, Catedral, Casa Rosada (híres balkonja az Evita c. filmben látható), Cabildo, Parlament (kívülről) (a washingtoni Capitolium másolata), Obeliszk, a világ legszélesebb sugárútja, La Boca, Caminito (a tangó hazája), San Telmo és Recoleta városnegyedek elegáns épületei, parkjai, séta Evita sírjához. Este fakultatív lehetőségként részt vehetünk egy fergeteges Tango show műsoron, ahol a vacsora menüjeként megkóstolhatjuk a híres argentin marhasültet. Szállás Buenos Airesben.

11. nap: Colonia Del Sacramento
Szabad nap Buenos Airesben, vagy egész napos FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS hajóval Uruguay hangulatos koloniális városába, COLONIA DE SACRAMENTO-ba. Az ország legidősebb városának erődjét 1680-ban a portugálok építették, később a spanyolok kezére került, s még sokáig a két hatalom viszályainak középpontjában állt. Legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros, amely az UNESCO Világörökség része. Az óvárosban még állnak olyan házak, amelyek kb. 300 évesek. Itt található Uruguay egyik legrégibb temploma, az Iglesia Matríz del Santísimo Sacramento. A hajóút a világ legszélesebb tölcsértorkolatán, az un. Folyó-tengeren vezet át. Este visszatérés Buenos Airesbe. Szállás.

12. nap: Buenos Aires
Reggeli után utazás az argentin főváros üdülő negyedébe, TIGRE-be, a „parasztok Velencéjének” nevezett városrészbe. Itt két lomha folyó, a Tigre és a Reconquista (a Paraná-delta része) kanyarog a házak között. Persze ma már egyáltalán nem „paraszti” lévén, nyaralók, horgászok, vízi-sportok kedvelőinek otthonává vált. Kettéválik a csoport. Transzfer a repülőtérre, hazautazás. Éjszaka a repülőn.

13. nap: Budapest
Európai átszállás után érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

 

Részvételi díj: 989.000,- Ft
Repülőtéri illeték: kb. 179.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Belső repülőjegyek: 750,- USD (Indulás előtt irodánkban fizetendő!)

Egyágyas felár: 240.000,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát tartalmazza.

 

Fakultatív programok árai minimum 12 fő esetén (helyszínen fizetendő, kivéve az Uruguay-i kirándulás):
Folklór vacsora Santiagoban: kb. 70-80,- USD
Tango-show vacsorával Buenos Airesben: kb. 70-90,- USD
Egész napos hajós kirándulás Colonia Del Sacramento-ba: 220,- USD (Jelentkezéskor választandó és fizetendő!)


A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Kötelező Szervízdíj / Borravaló: 60,- USD (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők stb. részére!)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

AZ UTAZÁSHOZ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE VÍZUM NEM SZÜKSÉGES!

UNESCO Világörökségek:
Chile: Valparaiso
Argentina: Los Glaciares Nemzeti Park, Iguazu Nemzeti Park
Uruguay: Colonia Del Sacramento óvárosa



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy, autóbuszos utazás költségeit
- transzfer,
- szállás,
- reggeli és a 6. napon ebédcsomag
- magyar idegenvezetés,
- BBP utasbiztosítás

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- belső repülőjegyek,
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépődíjak, fakultatív programok költségei
- kötelező szervízdíj
 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak