A tangótól a szambáig - brazília - argentína

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 209625
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Argentína, Brazília
Város: Buenos Aires, Rio de Janeiro

Szállás / program részletes leírása



A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában magyar idegenvezetéssel

Rio de Janeiro - Iguacu vízesés - Buenos Aires - MontevideoIdőpont: 2018. március 10-22. (10 éjszaka)Előkészületben 2018. októberi időpontunk!
Fantasztikus városok, egzotikus tájak, fülbemászó dallamok kísérik végig a körutazást Dél-Amerika két talán legváltozatosabb szépségeket felvonultató országán: Argentínán és Brazílián. Buenos Aires európai hangulatú gyönyörű városa mellett a vidék szépségeire, a tangó rejtelmeire, sőt még egy szeletke Uruguay-ra is rácsodálkozhatnak az utazók az első napok során. Második állomásként a lélegzetelállító Iguacu-vízesés mutatja meg argentin és brazil oldalát. Rio de Janeiro lélegzetelállító városában pedig a Copacabana mellett a város és környékének emblematikus látnivalói mellett a szamba titkai is felfedezhetők.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 1.nap
Elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Buenos Airesbe. Éjszaka és a napszaknak megfelelő étkezések a repülőgépen.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 2.nap
Megérkezés Buenos Airesbe a reggeli órákban. Városnézés Dél-Amerika egyik leglenyűgözőbb városában. Varázsát részben változatos építészetének, koloniál épületeinek, francia palotáinak- és persze a város minden porcikáját átjáró tangónak köszönheti. Autóbuszos városnézés Buenos Aires déli látnivalóinak felfedezésével. A Plaza de Mayo megtekintése, mely a város alapításának helyszíne, a rózsaszín ház, az elnöki palota, a Cabildo, mely vastag fehér falaival és gyönyörű harangtornyával a gyarmati és barokk stílus ékes példája. A neoklasszicista stílusú Metropolitan katedrális Argentína alapító atyájának, José de San Martínnak végső nyughelye. Utazás a különleges hangulatú San Telmo negyedbe, az egyik legrégebbi városrészbe, ahol egykoron Pedro de Mendoza spanyol aranyvadász az első települést alapította 1536-ban Santa Maria de Buan Ayre néven. A következő megálló a La Boca negyede, Buenos Aires bölcsője: az 1800-as évek második felében a kikötőbe érkező emigránsok ezrei építették itt fel otthonaikat. A macskaköves sétálóutcácska fémhulladékból épített, színesre festett házikói a város emblematikus látnivalói. Ebéd egy helyi étteremben. Szállás Buenos Airesben.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 3. nap
Az argentin főváros északi látnivalóinak megtekintése félnapos városnézés keretében. Az elegáns Retiro és Recoleta negyedek képet adnak arról, hogyan is élhetett itt a késői XIX. - korai XX. században párizsi hangulatú palotáiban és remekbe szabott épületeiben az arisztokrácia. A San Martín tér megtekintése, ahol Jorge Luis Borge, az argentinok híres írója tette sétáit. Az Alvear Avenue exkluzív üzletei és nagykövetségként működő elegáns palotái után a Nuestra Señora Del Pilar bazilika megtekintése kívülről, mely Buenos Aires egyik legrégebbi, még a gyarmati időkből származó temploma. Végül a Recoleta temető, ahol Eva Peron sírja is áll. Utazás a modern és nyüzsgő Palermo negyeden áthaladva, ahol a Latin-Amerikai Művészetek Múzeuma (MALBA) - a földrész egyik legjelentősebb múzeuma és kulturális központja is található. Szabadidő ebédre, a délután szabad.Este fakultatív program keretében ismerkedés a tangó alaplépéseivel, majd vacsora egy helyi étteremben, melyet az egyik híres tangó show megtekintése követSzállás Buenos Airesben.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 4. nap
Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás: `Fiesta Gaucha”:Látogatás az argentin pampákra. Utazás egy jellegzetes argentin farmra, ahol ismerkedés a vidéki élettel. A házias ebéd során a vendégek megkóstolhatják az ízletes argentin grill ételeket, a parrillada fogásait, miközben zenés folklór műsorszórakoztatja őket. Ezt követően, a tehénpásztorok, más néven gaucho-k tartanak bravúros lovasbemutatót. A program után visszautazás Buenos Airesbe, ahol szállás.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 5. nap
Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás Uruguayba, a bájos Colonia del Sacramento városkába. Reggel átkelés komppal a La Plata folyó torkolatán Uruguayba. A kb. egyórás kompút után megérkezés Colonia del Sacramentóba, mely a portugál gyarmati időkből fennmaradt gyönyörű városka. A várost 1680-ban alapította Manuel Lobo admirális, Rio de Janeiro akkori kormányzója. Különleges építészete miatt az UNESCO Világörökségének része, keskeny kis macskaköves utcácskái képeslapra kívánkoznak. Városnéző séta során ismerkedés a múlt emlékeivel és az épületekkel, melyek közül a legkiemelkedőbb látnivaló a Plaza del Toro - a bikaviadal aréna. Jellegzetes ebéd egy helyi étteremben. Délután visszatérés komppal Buenos Airesbe, ahol szállás.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 6. nap
Transzfer a repülőtérre, elutazás az Iguacu vízeséshez. Az Argentína és Brazília határán található lenyűgöző vízesés a világ egyik legszebbje, összesen 270 zuhogóból és kisebb vízesésből áll. A vízesések legnagyobbika 80 méter magasról, hatalmas víztömeggel és nagy robajjal zúdul a mélybe, s a fenséges látvány alapján indokoltnak tűnik a névválasztás: Garganta do Diablo, vagyis az Ördög torka. A több helyen kiépített kilátókról páratlan a Niagara után második legnagyobb vízhozamú vízesés panorámája. A megérkezés után az argentin oldal vízeséseinek megtekintése, belépővel a Nemzeti Parkba. Utazás kisvonattal, majd gyalogtúra a vízesésekhez, a kilátó pontokról az ördögtorok zuhatag csodálható meg. A lezúduló víz robaja már messziről hallatszik, látványa pedig semmihez sem hasonlítható. Út közben ebéd. Szállás a brazil oldalon, Foz do Iguacuban.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 7. nap
Kirándulás a brazil oldal vízeséseihez, ebéddel és belépővel a Nemzeti Parkba. A programon való részvéte után fakultatív kirándulásokkal további alkalom nyílik a vízesések újabb szemszögből történő megismerésére:Macuco-szafari: felejthetetlen utazás motorcsónakokkal a vízesések közelébe.Helikopter-túra: 10 perces helikopterezés a vízesések fölött (a helikopter 3 utast szállít egyszerre).Este fakultatív grill büfévacsora egy tipikus brazil étteremben, melyet különböző latin-amerikai országok zenéjét es népművészetét bemutató folklór show műsor követ. Szállás Foz do Iguacuban.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 8. nap
A délelőtt szabad. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Rio de Janeiro városába, ahová megérkezés a délutáni órákban. Transzfer a szállodába, szállás Rio de Janeiróban, a Copacabanától séta távolságra lévő szállodában.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 9. nap
Délelőtt félnapos városnézés a világ egyik legszebb városában, mely során lehetőség nyílik a történelmi látnivalók és az olimpiai sétány megtekintésére, ahol a `cariocák”, vagyis a helyiek drukkoltak kedvenceiknek a 2016-os nyári olimpiai játékokon. Látogatás a Centro városrészben, amely az üzleti élet központja, itt található az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális, melynek belmagassága 96 méter. Pillantás a Maracana stadionra és a Sambadrome-ra, ahol minden év februárjában a riói karnevál során a város szambaiskolái vetélkednek egymással a dicsőségért. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár és a Szépművészeti Múzeum látható. A 2015-ös Olimpiára megépített kikötői rész, a Poero Maravilha, az olimpiai sétány és a Mauá tér a város legújabb ékességei. A program után ebéd egy belvárosi étteremben. Délután fakultatív program: látogatás egy szamba iskolába, ahol a karnevál kulisszái mögé nyerhetnek bepillantást az utazók. Rio de Janeiro életében a legfontosabb esemény az évente farsangkor megrendezésre kerülő Karnevál. A városban összesen 80 szambaiskolát és több mint 100 000 szambatáncost hoz lázba a versengés, melynek záróünnepségén a hat legjobb iskola lejt végig a Sambadrome-on fergeteges hangulatban. A program során a résztvevők bepillantást nyerhetnek az egyik vezető szambaiskola életébe, a szamba történetébe és a karneválok múltjába, és még arra is lehetőség nyílik, hogy a csodálatos kosztümöket magukra öltve megörökítsék e felejthetetlen eseményt. (A program időtartama kb. 1 óra + közlekedés.) Szállás Rio de Janeiróban, a Copacabanától séta távolságra lévő szállodában.



A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 10. nap

Egész napos kirándulás Rióban a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak és a Cukorsüveg-sziklának a megtekintésével, út közben ebéddel. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A mintegy 10 milliós nagyváros közepén található impozáns sziklát a Tijuca esőerdő övezi, amelyet Rio tüdejének is neveznek. A látogatók a városból jellegzetes piros kisvonattal juthatnak fel a szobor talapzatáig, innen pedig 200 lépcsőn, vagy lifttel mehetnek fel a kilátóig, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul az utazó elé. A közel 40 méter magas és 700 tonnás szobor a világ új hét csodájának egyike. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg. A két állomásból álló pálya első megállója a 224 méter magas Urca-hegyen van, majd innen üvegezett falú felvonóval közelíthető meg a Pao de Acucar, a Cukorsüveg-hegy, ahonnan szintén varázslatos a panoráma. Nem hiába szól a helyiek közmondása, miszerint Isten hat nap alatt teremtette a Világot, a hetediken pedig Riót. Szállás Rio de Janeiróban.



A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 11. nap

Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív program: egész napos látogatás Petropolisban, ebéddel. Petropolis, a Riótól autóbusszal 2 órára lévő lenyűgöző `császári város” az 1800-as években az uralkodócsalád nyári rezidenciájául szolgált. Épületeivel, bájos utcáival hűen őrzi I. és II. Péter császár emlékét. A Császári Múzeum megtekintése, melynek az egykori nyári rezidencia ad otthont és ahol értékes bútorok és személyes tárgyak mesélnek a régi időkről. Ezt követően látogatás a gótikus Katedrálisban, mely II. Péter és felesége, Izabella hercegnő sírját őrzi. Az Eiffel mérnökirodája által tervezett vas és üveg Kristálypalota Izabella hercegnő nagyszabású összejöveteleinek és különböző kiállításoknak volt otthona. Délután visszautazás Rio de Janeiróba. Este fakultatív program: büfé vacsora, majd Rio legújabb szamba show-jának, a Ginga Tropicalnak megtekintése a Copacabanán lévő Marriott hotelben. A show a brazil táncokat mutatja be az afrikai gyökerektől, a szamba, a capoeira, a forró látványos elemeivel ismerkedhetnek a résztvevők. Szállás Rio de Janeiróban.



A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 12. nap

A délelőtt szabad. Fakultatív hajókirándulás a Guanabara-öbölben. Transzfer a Marina di Gloria kikötőbe, ahol hajóra szállva a hazautazás előtt még egyszer alkalom nyílik Rio legszebb látnivalóinak megtekintésére a híres öbölből nyíló festői panorámával. Koradélután transzfer a repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.



A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 13. nap

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.Minimum létszám: 16 főAz ajánlott védőoltásokról részleteket itt talál!


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Buenos / Rio de Janeiro - Budapest útvonalon, valamint belső repülőjáratokkal Buenos Aires - Iguacu - Rio de Janeiro útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • 10 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerinti három és négycsillagos szállodák) kétágyas szobáiban
  • 10 alkalommal reggeli és 5 alkalommal ebéd a programleírás szerint
  • programok és kirándulások belépőjegyek nélkül
  • baleset-, betegség és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • magyar idegenvezető
Külön fizetendő:
  • illetékek
  • a látványosságok belépői
  • fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 601 utazás 347 630 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak