KANADA ÉS NEW ENGLAND KINCSEI - CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 221876
Lejárt ajánlat
Ellátás: teljes ellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:hajóút

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Város: Bar Harbor, Boston, Halifax, New Jersey, Portland

Szállás / program részletes leírása



New York, Boston, világítótornyok, vad tengerpartok, homárhalászat, juharszirup, a visszafele folyó Saint John-folyó, a filmekből is ismert fedett hidak: ezeket mind láthatja, ha velünk tart ezen az úton. A tengeren töltött napokon pedig kipihenheti a kirándulások fáradalmait az Anthem of the Seas fedélzetén. 

A hajó útvonala: Cape Liberty (New Jersey)- hajózás a tengeren- Boston (Massachusett)- Portland (Main)- Bar Harbor (Main)- Halifax (Nova Scotia)- hajózás a tengeren - Saint John, New Brunswick (Bay of Fundy) – hajózás a tengeren – Cape Liberty (New Jersey)

RÉSZLETES PROGRAM:

1.nap (2018.10.16.) Elutazás. Átszállással elutazás New Yorkba. Érkezés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása.

2.nap (2018.10.17.) New York. Szabadidő. Fakultatív programlehetőség: Egész napos autóbuszos városnézés: Times Square, Central Park, Midtown, 5th Avenue, Empire State Building, Downtown, Brooklyn Bridge, Battery Park. Ár: 149 EUR/fő (kb. 48 400 Ft/fő*)

3.nap (2018.10.18.) Beszállás a hajóra. Transzfer a kikötőbe, hajóra szállás, elhelyezkedés a kabinban. Hajónk elindul New England felé.

4.nap (2018.10.19.) Hajózás a tengeren. A szabadidő eltöltésére számtalan lehetőség adódik az Anthem of the Seas fedélzetén : kipróbálhatja a szabadesés szimulátort és egy 90 m magasba felemelkedő üvegkapszulát- a North Start-, amelyből panoráma kilátás nyílik a hajóra és a tengerre, dodzsemezhet, görkorcsolyázhat, sziklafalat mászhat, kocoghat és úszhat egyet vagy akár a trapéz ördöge is lehet a cirkusziskolában. Esténként pedig nagyszabású show műsorok várják az utasokat.

5.nap (2018.10.20.) Boston. Az Angliából érkezett puritánok alapította Boston New England legnagyobb, az USA egyik legrégebbi városa. Az amerikai függetlenségi háborúban betöltött vezető szerepe miatt a Szabadság bölcsőjének is nevezik. Fakultatív kirándulás: Történelmi Boston és Cambridge félnapos kirándulás A panoráma városnézés érinti a Boston Common és a Public Garden parkokat, a Massachusetts State House aranykupolás épületét, a Copley téren megcsodáljuk a különböző stílusú épületeket: a Szentháromság Templomot (Trinity Church), az USA első városi könyvtárát (Boston Public Library) és az ultramodern John Hancock tornyot. Végigsétálunk a történelmi North End negyeden, ahol az Old North templom is található, amelynek tornyába kiakasztott két lámpás jelezte a brit vörökabátosok érkeztét. Ezután ellátogatunk Cambridge-be, és megnézzük Amerika legrégebbi egyetemét, a Harvardot. Túra hossza: 3 óra 45 perc. Ár: 62 EUR/fő (kb.20 200 Ft/fő*)

6.nap (2018.10.21.) Portland. A Maine állambeli Portland legkedveltebb negyede az Old Port: szűk, macskaköves utcácskák, felújított raktárépületek, melyekben ma már üzletek, éttermek, kávézók sokasága található. Festői partvonala pedig világítótornyairól híres. Fakultatív kirándulás: Maine világítótornyai félnapos kirándulás Portland történelmi negyedén áthaladva elérkezünk utunk első állomásához, az 1875-ben épült Bug Light világítótoronyhoz és a Liberty Ship Memorialhoz, amely utóbbi a II. világháborúban itt épült hajók készítőinek állít emléket. A 270 m hosszú hullámtörő végén álló Spring Point Ledge világítótoronyhoz kisétálva elénk tárul a Portland Harbor, a Casco Bay Islands, az erődök látványa. Ezután elindulunk a Cape Elisabeth-en található Fort Williams Park és a Portland Head Lights felé. A hajdani őrök lakóhelyéből kialakított múzeumban megnézzük a világítótorony több mint 200 éves történetét bemutató kiállítást. Túra hossza: 3 óra 30 perc. Ár: 58 EUR/fő (kb.18 900 Ft/fő*)

7.nap (2018.10.22.) Bar Harbor. A szárazföldre kishajóval lehet a hajóról kijutni. A Mount Desert-szigeten található Bar Harbor, amely a gazdag elit kedvelt nyári üdülőhelye volt az 1947-es tűzvész előtt, lenyűgöző tengerpartjáról, sok jachtjáról, homár-halász hajójáról és a határában található Acadia Nemzeti Parkról nevezetes. Fakultatív kirándulás:Félnapos autóbuszos ’Best of Bar Harbor’ A kirándulás során feltárulnak előttünk az Acadia Nemzeti Park és a Cadillac-hegy természeti szépségei: a part mentén végighaladva eljutunk a Thunder Hole-hoz, amely nevét a becsapódó tengervíz okozta mennydörgő robajlásról kapta, útközben gyönyörködhetünk a sziklás partokban, az Otter Cliff-ben, a 466 m magas vulkanikus eredetű Cadillac-hegy rózsaszínű gránit formációiban és a számos kilátópont egyikéről megcsodálhatjuk a kilátást. Ezután elmegyünk a Mount Desert Óceánáriumba, ahol megtudhatunk mindent a homárokról, majd egy nyári rezidenciát keresünk fel, amelyben a város aranykorát idézi fel idegenvezetőnk, amikor még híres és gazdag emberek sokasága jött ide nyaralni. Túra hossza: 4 óra. Ár: 79 EUR/fő (kb. 25 600 Ft/fő*)

8.nap (2018.10.23.) Halifax. Halifax Nova Scotia és Kanada atlanti-óceáni partjának gazdasági központja, és a mai napig megőrizte haditengerészeti jelentőségét. Fakultatív kirándulás: Egész napos autóbuszos halifaxi városnézés Túránkat a festői halászfalu, Peggy’s Cove meglátogatásával kezdjük. Elmegyünk a partot szegélyező hatalmas gránittömbök egyikén található világítótoronyhoz, megismerkedünk a homár halászattal, és a juharszirup készítésének rejtelmeivel, majd Halifax-ba visszatérve felkeressük a Fairview Lawn temetőt, a Titanic 121 áldozatának örök nyughelyét. Megnézzük a Régi Óratornyot, a Népkertet, a nyüzsgő kikötőnegyedet, a város fölé magasodó Citadel Hillt, amelyen- ma már múzeumként használt- erődítmény található és ahonnan remek kilátás nyílik a kikötőre és az egész városra, és ellátogatunk egy kristálymanufaktúrába. Túra hossza: 7 óra Ár: 93 EUR/fő (kb. 30 300 Ft/fő*)

9.nap (2018.10.24.) Hajózás a tengeren.

10.nap (2018.10.25.) Saint John. (Bay of Fundy) A mai napon Saint John és a Fundy-öböl látnivalóit keressük fel. Fakultatív kirándulás: Egész napos autóbuszos Saint John és a Fundy-öböl túra Megnézzük a híres Reversing Rapids természeti jelenséget: a Saint John folyó apálykor a Fundy-öböl vizébe ömlik, melynek során hatalmas örvények és zuhatagok keletkeznek, és ahogy a dagály emelkedik, lassítja a folyó dagályát, fokozatosan megfordítva ezzel a folyó áramlását. Ezután körbenézünk a fordított csónak alakú Városi Piacon, amely Kanada legrégebbi, folyamatosan működő termelői piaca. Ellátogatunk a bájos halászfaluba, St.Martins-ba, ahol az erőteljes árapály vörös homokkő barlangokat vájt ki évmilliók alatt, továbbsétálunk a világítótoronyhoz és az érdekes fedett hidakat is felfedezzük. Sétát teszünk Saint John történelmi negyedében a Viktoriánus korabeli házak között, és meghallgatjuk az 1877-es nagy tűz történetét. Kirándulásunk utolsó állomása Saint John legrégebbi ír sörözője, ahol megkóstolhatjuk a kanadai Moosehead sört. Túra hossza: 6,5 óra Ár: 103 EUR/fő (kb. 33 500 Ft/fő*)

11.nap (2018.10.26.) Hajózás a tengeren.

12.nap (2018.10.27.) Megérkezés Cape Liberty-be, hazautazás.

 

Csoportkísérés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám: 16 fő (a fakultatív programokon min. 10 fő)



Tudnivalók az árról

Erkélyes tengerre néző kétágyas kabin felár ellenében foglalható! 

A részvételi díj tartalmazza: 
- repülőjegyet a teljes útvonalra,
- transzfereket, 
- hajóút előtt 2 éjszaka szállást reggelivel New Yorkban,
- 9 éjszaka szállást a hajón a választott kabinkategóriában,
- a hajón teljes ellátást alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, gépi üdítő),
- medencék, napozóágyak és fitnesz-terem használatát, színházi előadások és fedélzeti programok megtekintését,
- magyar idegenvezetőt az út teljes időtartamára

A részvételi díj nem tartalmazza: 
- kikötői illetéket - kb.187 EUR/fő (kb. 60 800 Ft/fő*),
- a repülőtéri illetékeket – kb. 381 EUR/fő (kb.123 900 Ft/fő*),
- a szervízdíjat (előre fizetendő)-kb. 113 EUR/fő (kb. 36 800 Ft/fő*),
- az útlemondási biztosítás – 1,3 %, (az alapárra, a repülőtéri illetékre és a fakultatív kirándulásokra),
- a betegség-, baleset-és poggyászbiztosítást,
- a személyes fogyasztást – internet, italok, a parti és a szárazföldi fakultatív kirándulásokat,
-  az ESTA elektronikus beutazási engedélyt

A csoportos hajóutat 1 EURO = 325 HUF árfolyamon kalkuláltuk. Amennyiben az árfolyammozgás +/- 4%-os mértéket meghaladja, úgy a szervező legkésőbb indulás előtt 20 nappal a részvételi díjat módosíthatja.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak