USA Nyugati Part Óriási Körút

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211780
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Város: Los Angeles

Szállás / program részletes leírása



Két hét a természet lenyűgöző alkotásainak bűvöletében! Holdbéli tájak, sivatagok, kanyonok, hihetetlen sziklaalakzatok, kristálytiszta vizű tavak és zöldellő fenyvesek birodalmában. A természeti csodák mellett, az emberi alkotások is fontos szerepet játszanak. A nagyvárosok, San Francisco, Los Angeles és Las Vegas gigantikus épületein kívül, a zseniális mérnöki alkotások, mint pl. a Hoover-gát és a Glenn-gát, az ősi indián város Mesa Verde sziklapalotái. A bátrak szerencsét próbálhatnak a Las Vegas-i kaszinók egyikében!

Utazás: Budapest – Los Angeles – Budapest menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással.
A körutazáson légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: jó középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli.

Program:

 

1. nap: Budapest – Los Angeles

2. nap: Los Angeles

3. nap: Palm Springs– Joshua Tree Nemzeti Park – Laughlin

4. nap: Grand Canyon

5. nap: Grand Canyon – Glenn-gát

6. nap: Monument Valley – Cortez

7. nap: Mesa Verde Nemzeti Park

8. nap: Arches National Park

9. nap: Bryce Canyon – Zion Nemzeti Park

10. nap: Las Vegas

11. nap: Death Valley

12. nap: Yosemite Nemzeti Park

13. nap: San Francisco

14. nap: San Francisco – Santa Maria

15. nap: Santa Barbara – Los Angeles

16. nap: Budapest

 

 

1. nap: Budapest – Los Angeles
Elutazás Budapestről európai átszállással. Érkezés az esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Los Angelesben.

2. nap: Los Angeles
Városnézés a filmgyártás fővárosában, LOS ANGELES-ben, programunk során érintjük Hollywoodot, Beverly Hillst, a híres Rodeo Drive-ot, a divatos boltok főutcáját, teszünk egy sétát a „Hírességek sugárútján”, a Hollywood Boulevard-on. Látványos fakultatív program: látogatás az Universal Studios témaparkjában és kalandozás a filmek világában. Szállás Los Angeles-ben.

3. nap: Palm Springs– Joshua Tree Nemzeti Park – Laughlin
Délelőtt átkelünk a Mojave sivatagon Palm Springs felé. A sivatagi jukkáiról híressé vált JOSHUA TREE Nemzeti Park érintésével utazás LAUGHLIN-ba. Las Vegas „kistestvérében” akár a szerencsénket is próbára tehetjük. Szállás Laughlinban.

4. nap: Grand Canyon
Irány a Colorado völgye, a GRAND CANYON Nemzeti Park. A folyó vájta kétezer méteres szurdok páratlan élményt nyújt. Teszünk egy sétát a déli perem mentén, és fakultatív program keretében repülőről is megcsodálhatjuk az ámulatba ejtő kanyont! Szállás Williams környékén.

5. nap: Grand Canyon – Glenn-gát
Visszatérünk a GRAND CANYON-hoz, hogy ismerkedjünk a dél-keleti rész szépségeivel. Továbbutazás a Colorado folyó völgyében, ahol a LAKE POWELL duzzasztógátját, a GLENN-DAM-ot keressük fel. Szállás Page környékén.

6. nap: Monument Valley – Cortez
Hogy a természet mennyire bőkezűen bánt az USA nyugati partjával, arról ma újra meggyőződhetünk! Irány az ANTELOPE CANYON! A földalatti labirintusban a beszűrődő napsugarak által megvilágított rózsaszín sziklák látványa felejthetetlen élmény. Utunkat folytatva, a MONUMENT VALLEY impozáns sziklafennsíkjai emelkednek elénk a vörösesen fénylő tájból. Vadnyugati mozifilmek természetes díszletei között töltött nap után, szállás Cortezben.

7. nap: Mesa Verde Nemzeti Park
Az USA legjelentősebb régészeti emlékét keressük fel, a MESA VERDE Nemzeti Parkot. Hajdan a puebló indiánok lakták, de még az európai hódítók érkezése előtt elhagyták a területet, de fennmaradt a kb. 500 csodálatos sziklalakás. A lakások a legkisebb mérettől, egészen az ún. „Sziklapalota” 200 szobás lakásig, különféle méretűek. Nem véletlenül lesz ismerős a környezet! Itt forgatták ugyanis a „Mackenna aranya” című western filmet, Gregory Peck, Omar Sharif, Telly Savalas főszereplésével. Délután ízelítőt kapunk DURANGO XIX. századi hangulatából. Utazás a híres „1 millió dolláros úton”, ahol évente kb. 15 ezer Harley-Davidson motoros találkozik. Szállás Moabban.

8. nap: Arches National Park
Moab közelében terül el az impozáns ARCHES Nemzeti Park, itt található a világ legtöbb természetes homokkő boltíve. Továbbutazás a dimbes-dombos Utahba. Érkezés késő délután a BRYCE CANYON Nemzeti Parkba. Szállás.

9. nap: Bryce Canyon – Zion Nemzeti Park
Kirándulás a vöröses színben pompázó, csipkés BRYCE CANYON-ba, majd a ZION Nemzeti Parkot keressük fel, mely Utah állam egyik legnépszerűbb természeti képződménye. A mormonok lakta St. George településen áthaladva, a Virgin River szurdokát érintve érkezünk a szerencsejátékok fellegvárába, LAS VEGAS-ba. Szállás.

10. nap: Las Vegas 
Szabad program, egyénileg felfedezhetjük a várost, kipihenhetjük körutazásunk eddigi fáradalmait, és újra kipróbálhatjuk szerencsénket a kaszinókban. Vagy fakultatív kirándulást tehetünk a VALLEY OF FIRE STATE Parkba, mely a vörös homokkő alakzatokról kapta nevét. Következő állomásunk a Colorado folyó híres völgyzáró gátja a HOOVER DAM, amelyet az USA 31. elnökéről neveztek el és az 1930-as években mérnöki csodának tartották. Este a Las Vegas by Night fakultatív program keretén, megtekinthetjük a fényáradatban úszó várost. Szállás Las Vegasban.

11. nap: Death Valley 
Átkelünk a nevadai sivatagon, a tengerszint alatt 85 méterrel fekvő „Halál-völgy”-én keresztül. A világon itt a legmagasabb az átlaghőmérséklet, a csúcsértéket (57 oC) 1913-ban mérték. Itt forgatták a világhírű „Jézus Krisztus Szupersztár” című filmet. Rövid fotózási lehetőség a Badwater (rossz víz), Devil’s Golf Course (az ördög golfpályája), Zabriskie Point képződményeknél. Délután továbbutazás Bakersfield irányába. Szállás Fresno környékén.

12. nap: Yosemite Nemzeti Park
Látogatás a magas sziklafalak, festői völgyek, óriás fenyők és vízesések birodalmába, a YOSEMITE Nemzeti Parkba, mely a világ egyik legszebb hegyvidéke. Tavasszal vízesések, ősszel a rozsdaszínbe öltözött táj nyűgözi le a látogatót. Szállás San Francisco környékén.

13. nap: San Francisco
Városnézés SAN FRANCISO-ban: kínai negyed, Union Square, Golden Gate híd, Móló, jó idő esetén a Twin Peaks (Iker csúcsok, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egész városra) stb. Szállás.

14. nap: San Francisco – Santa Maria
Utazás a Csendes-óceán mentén, a híres „17 mérföldes” panorámaúton. Első megállónk a híres óceánparti városkában, a koloniális építészeti jegyeket őrző MONTEREY-ben lesz. Séta, majd továbbutazás CARMEL-be, a bájos óceánparti művész-településre. Szállás Santa Maria környékén.

15. nap: Santa Barbara – Los Angeles
Ismerkedés a skandináv hangulatú SOLVANG-gal, majd az egykori missziós várossal, SANTA BARBARA-val. Következő állomásunk már a Los angelesi repülőtér. Hazautazás az esti órákban. Éjszaka a repülőn.

16. nap: Budapest
Európai átszállással, érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek:
- Grand Canyon Nemzeti Park
- Yosemite Nemzeti Park
- Mesa Verde Nemzeti Park



Tudnivalók az árról

Fakultatív programok: kb. 420,- USD / fő (Grand Canyon repülés, Las Vegas esti városnézés, Universal Studio, kirándulás a Valley of Fire State Parkba és a Hoover Dam gáthoz, San Francisco öbölhajózás stb.)

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Los Angeles – Budapest útvonalon átszállással
- közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal
- 14 éjszaka szállást jó középkategóriás szállodák / motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- 14 alkalommal reggelit
- kirándulásokat a program szerint
- magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 158.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- ESTA engedély valamint az ügyintézés díját: 7.300,- Ft 
- Nemzeti Parkok belépőjegyeinek árát és egyéb belépőket: kb. 190,- USD / fő
- fakultatív programok árát: kb. 420,- USD / fő (Grand Canyon repülés, Las Vegas esti városnézés, Universal Studio, kirándulás a Valley of Fire State Parkba és a Hoover Dam gáthoz, San Francisco öbölhajózás stb.)
- kötelező szervízdíjat / borravalót a helyi személyzet részére: 80,- USD / fő
- 20 – 24 fő utazása esetén a 38.700,- Ft / fő a felár
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 212 000 Ft

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak