Kaliforniai képeslapok

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 210927
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Város: Los Angeles

Szállás / program részletes leírása



Kaliforniai képeslapok - egyéni körutazás repülőjeggyel, bérautóval, 10 éjszaka szállással

Indulási időpont: 2018. május 3-14.
Kalifornia fantasztikus úti cél! Változatos és izgalmas hely, lenyűgöző városokkal, elképesztő tengerpartokkal, ragyogó nemzeti parkokkal és a kaliforniai életérzéssel, mely előbb-utóbb mindenkire átragad az utazás során. Az `arany állam” (Golden State) az USA egyik legnagyobb és legnépesebb állama, lakosainak száma meghaladja a 30 millió főt. A `repülj és vezess” (fly-and-drive) utazási formát mintha csak Kalifornia bebarangolására találták volna ki. Mindenki egyéni igénye és ritmusa szerint fedezheti fel e csodálatos állam legkiemelkedőbb látnivalóit: Los Angeles csillogását, San Francisco színes forgatagát, a festői tengerpartokat, a természet lenyűgöző alkotásait, mint a Murir Woods National Monuments és a Yosemite Nemzeti Park. A kaliforniai álom csak Önre vár!A programra érdeklődés esetén készítünk árajánlatot, forduljon bizalommal munkatársainkhoz! A tényleges utazási időpontban rendelkezésre álló szabad kapacitás és a létszám függvényében az ár változhat. A kiemelt nyári szezonban a helyek telítettek, így a foglalás mielőbbi megtétele szükséges.Ajánlott program

Kalifornia körutazás - repülj és vezess! 1. nap:


Los Angeles
Megérkezés Los Angelesbe a menetrend szerint. A bérautó felvétele a Los Angeles Nemzetközi Repülőtéren.A menetrend függvényében Los Angeles, Kaliforniai állam legnépesebb városának felfedezése. Ismerkedés a tengerparttal: Santa Monica csodás, homokos strandjaival, Venice mesterséges csatornáival vált méltán népszerű üdülőhellyé, ez utóbbi az otthona a Muscle Beach-nek, a testépítők szabadtéri `edzőtermének” is, ahol számos híresség kezdte pályafutását. Los Angeles leghíresebb negyede Beverly Hills, a sztárok és leggazdagabbak otthona. Érdemes végigsétálni legendás sétányain, a Wilshire Boulevardon és a Rodeo Drive-on, ahol Julia Roberts is bevásárló útra indult a Pretty Woman emlékezetes jelenetében. Los Angeles egyik legismertebb sétánya a Hollywood Boulevard, mögötte emelkedik a Hollywood Hills és emblematikus HOLLYWOOD felirata. Először 1923-ban került fel a felirat - akkor még Hollywoodland - a hegyre, betűi ki voltak világítva, az izzók cseréjéért az egyik L betű mögött lakó gondnok felelt. A ma álló, 13,7 méter magas, rozsdamentes acél és beton betűket 1987-ban állították fel, szigorúan őrzik őket. A sétány nevezetessége a Walk of Fame - a Hírességek sétánya, ahol a legnagyobb filmcsillagok kéz-és lábnyomai, valamint aláírásai találhatók. Hollywood csodás panoráma útja az Észak-Hollywoodot Malibuval összekötő Mulholland Drive. A Sunset Boulevard csillogó szállodáiról, szórakozóhelyeiről, klubjairól nevezetes és több filmstúdió is található közelében.Szállás: Los Angeles (Crowne Plaza Los Angeles Airport vagy hasonló).

Kalifornia körutazás - repülj és vezess! 2. nap: Los Angeles
Az egész nap rendelkezésre áll az `Angyalok Városának” további felfedezésére, vagy az élményparkok valamelyikének bejárására.A Downtown csillogó felhőkarcolói megannyi világhírű filmből lehetnek ismerősek. A főutcáról (Main Street) számos neves épület és múzeum bejárható: a páratlan kortárs művészeti gyűjteménnyel rendelkező Museum of Contemporary Art, a 2 millió könyvnek otthont adó Central Library vagy az 1928-ban épült Los Angeles City Hall. Érdemes felfedezni a belváros peremén fekvő El Pueblo legrégebbi negyedét, a Little Tokyót, a Chinatown-t és a Grand Central Marketet is. Az Exposition Park and University of Southern California és a Westwood Village híres egyetemi és kulturális központok, páratlan múzeumokkal.Aki a filmek varázsát kedveli, szánja ezt a napot a Hollywoodtól nyugatra fekvő Universal City felfedezésére, ahol a hatalmas Universal Studios filmgyár is található. Szórakoztató parkjában korábbi népszerű filmek díszletei, háromdimenziós mozik és a hollywoodi filmkészítés kulisszatitkai ejtik ámulatba a látogatókat.Gyerekekkel utazóknak kihagyhatatlan látnivaló az anaheimi Disneyland Resort, melynek élményparkjában a képzeletet is felülmúló szórakozási lehetőségek várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, akik Miki egérrel és a Disney klasszikus mesehőseivel tölthetik együtt a napot.Szállás: Los Angeles (Crowne Plaza Los Angeles Airport vagy hasonló).

Kalifornia körutazás - repülj és vezess! 3. nap: Los Angeles - Pacific Coast Highway - Malibu - Santa Barbara - Central Coast (táv kb.330 km)
Elutazás Los Angeles festői partvidéken Santa Monica és Malibu híres strandjainak irányába. Az úr Santa Barbarába, a gyönyörű, tengerparti városba vezet, ahol Nyugat-Amerika legnagyobb missziója is található. Érdemes egy kicsit elidőzni itt, a kikötő és a Stearns Wharf gyalogos bejárása mellett biciklire pattanva élvezetesebb a városnézés. A Museum of Art lenyűgöző gyűjteménye és a Paseo Nuevo szabadtéri piaca is megér egy látogatást.Észak felé haladva a kaliforniai Central Coast városai várnak.Szállás: a Central Coast szívében (Oxford Suites - Pismo Beach, vagy hasonló).

Kalifornia körutazás - repülj és vezess! 4. nap: Central Coast - Highway 1 - Carmel/Monterey - San Francisco (táv kb.480 km)
Tovább utazva észak irányába, San Luis Obispónál csatlakozás az 1-es számú főútra (Highway 1), Amerika egyik legfestőibb útjára. Az út során a sziklás partokban és a végtelen kék Csendes-óceánban gyönyörködhet az utazó. Carmel bájos városától a Monterey-félsziget panoráma útján, a 17-Mile Drive-on haladva az egyik legszebb útszakasz következik, mely áthalad a híres Pebble Beachen híres golfpályák és villák mentén, és a Pacific Growe óceánparti üdülőjénél ér véget. Monterey városa gyarmati hangulatú történelmi épületeiről és a Monterey Bay Aquariumról nevezetes elsősorban, mely több ezer tengeri élőlény látványos otthona. Továbbutazás San Franciscóba, ahová megérkezés a késő délutáni órákban.Szállás: San Francisco (Best Western Plus Americana vagy hasonló).

Kalifornia körutazás - repülj és vezess! 5. nap: San Francisco
A lenyűgöző város felfedezése egyénileg, a kitűnő tömegközlekedést kihasználva, vagy egy helyi idegenvezetővel tett privát túrával. A káprázatos látnivalók közé tartozik a színes és izgalmas Kínai negyed, a Fisherman`s Wharf, mely egykor rakparti móló volt, ma az egyik leglátogatottabb városrész, a San Francisco-i öblöt Marin megyével 1937 óta összekötő Golden Gate híd, a Nob Hill dombjának a szemet gyönyörködtető házai, ahonnan a híres villamosok gördülnek alá. A 49 Mile Scenic Drive gyönyörű panoráma útjáról számtalan híres emlékmű és páratlan gyűjteménnyel rendelkező múzeum érhető el. Jó időben érdemes hajóval megkerülni az Alcatrazt, vagy csak ücsörögni North Beach olasz negyedének egyik kávézójában és bámulni az embereket.Szállás: San Francisco (Best Western Plus Americana vagy hasonló).

Kalifornia körutazás - repülj és vezess! 6. nap: San Francisco Muir Woods - California Wine Country (táv kb.200 km)
Az út kelet felé folytatódik. Áthaladva a Golden Gate hídon, először a bohém hangulatú Sausalito megtekintésére nyílik lehetőség, majd rövid autóútra a Muir Woods National Monuments vár. A park a gyönyörű parti mamutfenyők szentélye, 1908-ban alapították a különleges, itt élő fák védelmére. Kelet felé továbbhaladva Napa and Sonoma a következő két állomás, ez a környék világszínvonalú borairól nevezetes, mely készítése a XIX. századra nyúlik vissza.Szállás: Santa Rosa vagy környéke (Best Western Garden Inn vagy hasonló).

Kalifornia körutazás - repülj és vezess! 7. nap: California Wine Country - Gold Country - Yosemite (táv kb.500 km)
Kora reggel utazás Kalifornia mezőgazdasági központjába, a Central Valley-be. A Sierra Nevada lábai előtt csatlakozás a 49-es főútra és utazás a kanyargós, gyönyörű úton délre, Gold Country-ba az 1849-es Aranyláz idején kincs után kutató aranyásók lábnyomain. Állítólag a vidék patakjai és folyói mai is a legjobb aranylelő helyek közé tartoznak. Továbbutazás a Yosemite Nemzeti Parkhoz, az Egyesült Államok második legrégebbi nemzeti parkjához.Szállás a Yosemite környékén (Comfort Inn Yosemite Area vagy hasonló).

Kalifornia körutazás - repülj és vezess! 8. nap: Yosemite Nemzeti Park
Egész napos felfedezőút a lenyűgöző parkban, mely sziklás hegyeknek, csodálatos völgyeknek, mélybe zuhogó vízeséseknek, réteknek és örökzöld erdőségeknek otthona. Jég formálta gránithegyei közül a hatalmas El Capitan gránitsziklája a park jelképe, közelében zúdul alá 739 méteres magasságból a Yosemite vízesés. A Yosemitében nőnek a több évszázados hegyi mamutfenyők, és lakói közé tartoznak a hanyag látogatók uzsonnamaradékait előszeretettel eltüntető grizzly- és mosómedvék is. A kimerítő és élményekben gazdag nap után visszatérés a szálláshelyre.Szállás a Yosemite környékén (Comfort Inn Yosemite Area vagy hasonló).

Kalifornia körutazás - repülj és vezess! 9. nap: Yosemite - San Francisco (táv kb.350 km)
Utazás a Yosemitéből San Franciscóba.Szállás: San Francisco (Best Western Plus Americana vagy hasonló).

Kalifornia körutazás - repülj és vezess! 10. nap: San Francisco
Egész nap szabad program San Francisco-ban. Érdemes az utolsó napot minél tartalmasabban eltölteni ebben a csodálatos városban és kihasználni minden percét.Szállás: San Francisco (Best Western Plus Americana vagy hasonló).

Kalifornia körutazás - repülj és vezess! 11. nap: San Francisco - repülőtér
Szabad program a menetrend függvényében. Utazás a San Franciscói repülőtérre, ahol a bérautó leadása. Elutazás Budapestre a menetrend szerint. Éjszaka a repülőn.

További tudnivalók:
Az Egyesült Államokba történő utazáshoz ESTA belépési engedély vagy vízum szükséges. A gépkocsi átvételekor depozitot kérnek, melyhez a foglaláskor megadott gépkocsivezető nevére kiállított, megfelelő fedezettel rendelkező dombornyomású hitelkártya szükséges. Magasabb kategóriájú szállás foglalása felár ellenében lehetséges.


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • retúr repülőjegy turistaosztályon Budapest - Los Angeles / San Francisco - Budapest útvonalon menetrend szerinti járatokon
  • bérautó: Midsize kategória (5 férőhelyes, automata sebességváltóval, légkondicionálóval, 2 nagy bőrönd + 2 kis bőrönd számára elegendő csomagtérrel), a gépkocsi repülőtéri felvétele és leadása, alap törés- és lopáskár elleni biztosítás, felelősségbiztosítás kiegészítés
  • 10 éjszakai szállás helyi középkategóriájú szállodákban az útvonal szerint
  • elhelyezés kétágyas szobában (2 éjszaka Los Angeles, 1 éjszaka Central Coast, 2 éjszaka San Francisco, 1 éjszaka Santa Rosa vagy környéke, 2 éjszaka Yosemite Nemzeti Park környéke, 2 éjszaka San Francisco)
  • térkép és angol nyelvű utazási segédanyag

Az irányár 2 fő egy autóval történő utazása és egy szobában történő elhelyezése esetén érvényes. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szabad kapacitás és az utazási szezon függvényében a részvételi díj változhat!Külön fizetendő:
  • a gépkocsihoz kapcsolódó extra szolgáltatások, az üzemanyag költsége, útdíjak, parkolási díjakellátás és étkezések
  • kirándulások, programok és belépők
  • a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, valamint az útlemondási biztosítás díja
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak