Indonézia, Denpasar: Indonézia - Ezt Látnia Kell! 3*

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 272383
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:nyaralás

Ország: Indonézia
Város: Denpasar

Szállás / program részletes leírása





1. nap
A Qatar Airways Budapest - Doha járatával elutazás a késő délutániórákban, érkezés éjfél körül Dohába.

2. nap
Rövid tranzitidő után tovább utazás Dohából, Denpasarba, éjszaka arepülőgép fedélzetén. A koraesti órákban megérkezés Denpasarba. A repülőtérrőltranszfer a közeli hotelba, ahol vacsora. Szállás Denpasar.

3. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Délelőttvárosnézés Bali szigetének fővárosában, a legfőbb látványosságok ismertetése,meglátogatása: Badung piac és a Bajra Shandi emlékmű (amennyiben a repülőmenetrendje engedi, az Agung Jagatnatha templomot is felkeressük). Transzfer arepülőtérre, ahonnan továbbutazás Denpasar - Yogyakarta útvonalon. A megérkezésután transzfer a hotelbe, ahol vacsora. Szállás Yogyakarta.

4. nap
Reggeli a szállodában, majd indul Jáva szigetének felfedezése, busszal aMagelang-térségbe utazunk, ahol nyitott tetejű dzsipekbe szállunk át (1 autóban3 utas). A híres Borobudur falvak között lassan haladnak az autók,kókuszpálmákkal szegélyezett vidéki utakon és csodásan zöldellő rizsföldekközött. Délben ebéd egy helyi étteremben (a részvételi díj tartalmazza), majdbuszos transzfer a Borobudur templomhoz. Vulkanikus sziklatömbökből és folyamikövek ezreiből 75 év alatt épült fel az UNESCO Világörökségi védettség alattálló templom. A csodálatos faragások, vésetek és az igen különlegesenplasztikus domborművek egészen különleges minőségben maradtak fent. A programután transzfer a hotelbe, szállás Yogyakarta.

5. nap
Reggeli a szállodában, majd irány a Merapi vulkán, amely lankáit nyitottdzsipekkel fedezzük fel! A terepjárókkal a 2010-es kitörés pusztítása utánelnéptelenedett falvakon haladunk át a megkövült lávafolyamig. Ha az időjárásmegengedi, a Merapi vulkán csodás sziluettje rajzolódik ki a távolban. Alátványos dzsiptúra után a Sisa Hartaku múzeumot látogatjuk meg. A kiállítás a2010-es kitörésnek állít emléket a falvakban elhagyott tárgyakból. Valamintlátható egy bunker, ahonnan a önkéntesek a vulkánkitörés figyelték, végül a `batualien” szikla mellett készít mindenki fotót, amely egy űrlényre emlékeztető óriásivulkanikus kő. Ebéd egy helyi étteremben, majd délután az ősi hindu templomokatfedezzük fel Prambanan-ban. Délután Prambananba látogatunk, ahol a 9 századbanépült hindu templomokat keresünk fel. Az 1991 óta UNESCO védelem alatt álló, egyenetlen,hegyes csúcsos templomok három legfőbb belső kápolnája a hindu szentháromságotjelképezi, amely Brahma, Vishnu és Shiva. A program után transzfer a hotelbe,szállás Yogyakarta.

6. nap
Reggeli a szállodában, majd Yogyakarta felfedezése következik: az 1756és 1970 között épült szultánpalota, vagyis a Kraton megtekintése, amely ajávai-szultáni építészet egyik legszebb példája. Majd a Taman Sari, a kertek ésa medencék palotája, amely eredetileg a szultáni hárem fürdő medencéiként épültmeg (amennyiben a repülő menetrendje engedi, egy batikoló műhelyt is meglátogatunk,ahol a tradicionális munkafázisokat ismertetik a szakemberek). Transzfer arepülőtérre, ahonnan továbbutazás Yogyakarta - Denpasar útvonalon. A mentrend szerintimegérkezés után utazás Ubudba. Szállás Ubud.

7. nap
Reggeli a szállodában, majd városnézés: az Ubud palota, a kihagyhatatlanUbud piac és a szent Ubud Majom Erdő következik. Itt nagyjából 700 hosszúfarkúmakákó él háborítatlanul. Természetes környezetükben lehet megfigyelni, ahogyaz ágak között hintáznak és banánt kunyerálnak a látogatóktól. Ebéd egy helyiétteremben, majd a délután folyamán két világhírű templomot látogatunk meg. Azelső a Taman Ayun lesz, amely az egyik legelragadóbb történelmi épületegyüttes.A 6 királyi templom egyike, a várárokkal körbevett terület, ahol számtalan, többlépcsőstetővel ellátott Meru ereklyetartót, bonyolult faragássokkal díszített kapukat,valamint teraszos templomokat láthatunk. Utazás a tengerpartra, a következőállomás a Tanah Lot templom, amely Bali szigetének az egyik leglátogatottabbhelyszíne. A szárazföldtől karnyújtásnyira (csak 50 méter), egy hatalmastengerparti sziklán épült a balinéz templom. Apály idején át lehet sétálni atemplomhoz, míg dagálykor a tenger teljesen körülöleli a sziklát és a ráépültszentélyt. A program után transzfer vissza a hotelbe, szállás Ubud.

8. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Utazás Baliészaki része irányába, pihenővel útközben. A nap első látványossága afényképekről jól ismert Besakih templom, amit a mennyország kapujaként isemlegetnek. A különleges elhelyezkedésű templom komplexum különleges helyszínentalálható, a sziget talán legdúsabb növényzete veszi körbe, amely az Agung hegynyugati lejtőin található. Majd Kintamaniba területére utazunk, ahonnan a Baturhegyre és a végtelen nyugalmat árasztó tavára nyílik csodálatos kilátás. Ebédegy helyi étteremben, majd délután tovább utazás a tengerpartra, Lovinába.Útközben megállunk a csodaszép, nagy kiterjedésű Beji nevű hindu templomnál. Aprogram végén transzfer a hotelbe, szállás Lovina.

9. nap
Korai reggeli a szállodában, majd indulás Lovina Beach-re, ahonnan kihajózás. A program során a felkelő nap fényeiben lehet gyönyörködni, majd a hajó mellé szegődő delfinek `táncában”. A mai ebéd a szállodában kerül felszolgálásra, majd délután irány Banjar! Itt egy forró vizű forrást és egy buddhista kolostort keresünk fel. A program végén transzfer a hotelbe, szállás Lovina.

10. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. A mai napon Balidéli részére utazunk vissza, útközben több megállóhellyel. Délelőtt a következőlátványosságokat keressük fel: a Banyumala vízesés az őserdőben, Wanagirirejtett hegye, a Handara kapu és végül a Ulun Danu templom, amely egész Baliegyik legtöbbet fotózott látványossága. Ebéd egy helyi étteremben, majd utánamár utazás Jimbaran felé. Útközben a Jatiluwih rizsteraszoknál állunk meg, aholmeseszép környezetben láthatók a domboldalon húzódó teraszok, ahol évszázadostapasztalat alapján termesztik a rizst a helyiek. A megérkezés után a szobákelfoglalása, szabadidő a szállodában (medence, fitnessz terem, bár, étterem).Szállás Jimbaram.

11. nap
A mai napon nem kell sietni, ezért mindenki nyugodtan reggelizhet akár későn is a szállodában, majd délelőtt pihenhet. Délután az Uluwatu templomot látogatjuk meg, amely meredek sziklákon áll, kilátással az Indiai-óceánra. Itt lehetőségünk lesz egy tradicionális kecak táncbemutatót is megtekinteni, avagy másnéven a tűz táncot, amely bizonyára a sziget leglátványosabb bemutatója. Majd program végeztével transzfer Jimbaram beach-re, ahol egy helyi étteremben búcsúvacsora. A nap végén transzfer vissza a hotelbe, szállás Jimbaram.

12. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. A délutáni transzfer indulásáig lehetőség a szálloda szolgáltatásait igénybe venni. Koradélután transzfer a repülőtérre, ahonnan a Denpasar - Doha járat indul. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

13. nap
Éjfél körül megérkezés Dohába, ahonnan pár óra tranzitidő után tovább utazás, megérkezés a menetrend szerint a reggeli órákban Budapestre.

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA

Nemzetközi repülőjegyet (amely személyenként tartalmaz 1 db kézipoggyász és 1 db feladott poggyászt szállítását), 10 éjszaka szállást helyi besorolású 4 csillagos szállodákban, a szállodákban reggelis ellátást, a programokhoz csatlakozva 8 alkalommal ebédet, valamint 2 alkalommal vacsorát. Az indonéziai transzferek során a buszon minden utasnak naponta egy ásványvizet és száraz törölközőt biztosítunk. A leírásban szereplő programokat és azok belépőjegyeit, valamint a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetést.

A körutazás során VOX Tourguide System segíti utasaink kényelmét, így fotózás, vagy csak nézelődés közben sem marad le az idegenvezetőnk egyetlen magyarázatáról sem!

A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA

Repülőtéri illetékeket és díjakat, a belföldi repülőjegy költségét, helyi szervízdíjakat (borravaló, amely 7USD / fő / nap), útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Létszám: minimum 20 fő

Helyszíni költségek leírása:

A programban nem említett további étkezések, italok, borravalók, személyes kiadások.

Kérjük utasainkat, hogy készüljenek arra, hogy az út során fix borravaló összeget szed össze idegenvezetőnk. Ezt osztja aztán szét a helyi idegenvezetőknek, a szállodai és az éttermi személyzetnek, valamint a buszsofőröknek. Kérjük napi 7 USD / utas összeggel készüljenek erre a kiadásra (az utazás napjainak kivételével, vagyis 11 napra ez 77 USD / fő).

Kiutazás:

Csoportunk a Qatar Airways járataival utazik a nemzetközi szakaszokon, ezek tervezett menetrendje a következő:

Budapest BUD - Doha DOH 17:50 - 00:10#1 (érkezés éjfél után)
Doha DOH - Denpasar DPS 02:30 - 17:30

(a belföldi járatok pontos menetrendjét az indulás előtti tájékoztatóban küldjük meg)

Denpasar DPS - Doha DOH 18:45 - 23:45
Doha DOH - Budapest BUD 02:05 - 06:45

Étkezés:

Félpanziós ellátás (kivétel az oda és a visszautazás ideje). Bőséges büféreggeli a szállodában, valamint tradicionális balinéz ebédek a programleírás szerint, illetve két alkalommal vacsora.

Ruházat:

Az évszaknak megfelelő, minél kényelmesebb, lehetőleg pamut ruházat és réteges öltözködés javasolt. A viszonylag sok séta miatt a már bevált, kipróbált lábbeli mindenképp fontos. Valamint érdemes a napsütés ellen sapkával, kalappal esetleg kendővel védekezni, sőt a védőfaktoros arckrém is jó szolgálatot tehet.

Fontos, hogy templomok és a különböző vallásokhoz kötődő látnivalók helyszínein sok esetben öltözködési előírásokhoz kötik a belépést. Hölgyek számára a miniszoknya, rövidnadrág és a vállakat szabadon hagyó pántos felsők nem mindig megengedettek. A férfiaknak egyes helyeken tiltják a rövidnadrágot és a vállakat szabadon hagyó trikót.

A hölgyeknek már csak a fentiek miatt is érdemes egy vállkendőt maguknál tartani, ami még nagy segítség lehet akkor is, ha a buszok és szállodák légkondicionáló berendezései túl hideget fújnának.

Időjárás:

Körutazásunk trópusi vidéket látogat, az egyenlítő környéki helyszíneket. Ezért kiemelkedően erős UV sugárzásra kell számítani. Napközben magas hőmérsékletre és magas páratartalomra kell számítani, így a hőérzet még magasabb lehet. Esőre csak minimális az esély.

Vízum:

Magyar állampolgárok számára 30 napig vízummentes a tartózkodás Indonéziában. Fontos, hogy az útlevélnek a hazautazás dátumától számítva még 6 hónapig érvényes kell lennie.

Biztosítás:

Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötését kifejezetten ajánljuk. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Egészségügyi tudnivalók:

Az program által érintett területre utazók számára nincs javasolt védőoltás, a meglátogatott városoknak nincs különös egészségügyi kockázata. Ami fontos, hogy az csapvizet nem szabad fogyasztani, még fogmosáshoz is palackozott ásványvizet javaslunk használni.

Különleges étkezés, étel intolerancia:

Körutazásunk során használt szállodákban a reggeli büfé jellegű, a programban szereplő ebédek és vacsorák menüsorosak. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az irodánk által biztosított étkezések esetén, nem áll módunkban semmilyen különleges menüt visszaigazolni, ezt a helyi éttermeknek nem áll módjában biztosítani.

Fekvése: 1 éjszaka szállás Denpasar

SWISS BELHOTEL TUBAN-KUTA, vagy hasonló

3 éjszaka szállás Yogyakarta
PRIME PLAZA HOTEL, vagy hasonló

2 éjszaka szállás Ubud
SENS HOTEL & SPA UBUD, vagy hasonló

2 éjszaka szállás Lovina
BALI TAMAN BEACH RESORT, vagy hasonló

2 éjszaka szállás Jimbaran
FOX HOTEL JIMBARAN BEACH, vagy hasonló

Helyi besorolás szerinti 4 csillagos szállodák

A fenti hotelek nevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szállás listát indulás előtt küldjük meg!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- félpanzió,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- árfolyam pótdíj
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak