Laosz - Vietnám - Kambodzsa körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 164371
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Kambodzsa, Vietnám, Laosz
Város: Vientiane, Luang Prabang, Xang Hai, Siem Reap, Angkor, Phnom Penh, Ho Si Minh, Da-Nang, Hoi An, Hue, Hanoi, Bac Ninh, Halong

Szállás / program részletes leírása



Indokína, amit örökre a szívedbe zársz

Tervezett program:

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Phnom Penhbe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: … Phnom Penh (Kambodzsa)
Érkezés Phnom Penhbe, Kambodzsa fővárosába, transzfer a hotelbe. Este csónakokba szállunk és a naplementét a Chaktomouk (Négy arc) folyóról csodálhatjuk meg. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Phnom Penhben.

3. nap: Phnom Penh – Siem Reap
Reggeli, majd városnézés: többek között a Királyi Palota, az Ezüst Pagoda megtekintése. Meglátogatjuk a központi piacot, majd megtekintjük a Toul Sleng Emlékmúzeumot. Délután utazás Siem Reapbe. Vacsora. Szállás Siem Reapben.

4. nap: Siem Reap – Angkor Thom
Reggeli, majd a napot a Ta Keo, a Chau Say Tevada és a Thommanon templomok megtekintésével kezdjük, majd a háromszintű Pre Rup hegyen megcsodálhatjuk a Bantey Kdei szentélyt. Angkor Thomba a Déli Kapun keresztül lépünk be, ahol olyan lenyűgöző szentélyek és paloták találhatók, mint: Bayon, Baphoun, Phimenakas, a Királyi Palota romjai, az Elefántos Terasz, és a Leprás Király Terasza. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Siem Reapben.

5. nap: Siem Reap – Angkor komplexum
Reggeli, majd megkezdjük az ősi királyi városok, Angkor felfedezését: Banteay Srei, és Banteay Samre. Napközben ebéd. Utazás Kompong Khleangba, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a rizsföldekre és elárasztott területekre, ameddig csak a szem ellát. Csónakba szállunk és a Tonle Sap tavon meglátogatjuk egy úszó falu lakosait, beleláthatunk mindennapjaikba. Szállás Siem Reapben.

6. nap: Siem Reap – Luang Prabang (Laosz)
Reggeli után megtekintjük Angkor Wat templomát, majd a dzsungel által benőtt Ta Prohm templomot. Transzfer a repülőtérre, elrepülés Luang Prabangba. A város Laosz északi részén, 425 km-re fekszik Vientianétől, kb. 22.000 lakója van, így az ország negyedik legnagyobb városa. Az 1995-ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított város többször volt Laosz fővárosa. 1975-ig itt lakott a királyi család, és volt a kormányülések székhelye is. Vacsora. Szállás Luang Prabangban.

7. nap: Luang Prabang – Mekong-folyó – Xang Hai – Ban Phanom
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: megtekintjük a főtemplomot (Wat Xieng Thong, a világ egyik legszebb építészeti remeke). Ezt követően csónakkirándulás a Mekong-folyón. A Mekong hat országot szel át, a Tibeti-fennsíkról indul, határfolyó Burma, Laosz és Thaiföld között, majd laoszi „kitérő” után a thai-laoszi határt jelzi, végül Kambodzsán és Vietnámon keresztül vezet az útja és beleömlik a Kínai-tengerbe. Útközben megtekintjük a folyó partján található varázslatos, különböző méretű Buddha szobrokat rejtő Pak Ou-t, majd Ban Xang Hai faluban megkóstolhatjuk a lao laot, a helyiek rizsborát. Ezt követően ellátogatunk Ban Phanomba, amely szőtteseiről ismert. A napot a Phou Si hegyen fejezzük be, innen élvezhetjük a naplementét. (A program ára: 18.800 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Luang Prabangban.

8. nap: Luang Prabang – Vientiane
Reggeli, majd meglátogatjuk az egykori Királyi Palotát (ma Nemzeti Múzeum), a Wat Sen és Wat Visun szentélyeket, majd utazás a Khuang Si vízeséshez, ahol a csodálatos, több emeletes mészkövek fürdőmedencék sorozatát formálták ki. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Vientianébe. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Vientianében.

9. nap: Vientiane – Hanoi (Vietnám)
Reggeli után megtekintjük Wat Simuangot, a szent városrészt, a Wat Sisaket szentélyt, ahol fából, bronzból, kőből kifaragott Buddha szobrok ezrei láthatók. Meglátogatjuk a Pra Keo templomot, a Smaragd Buddha szobor – amely most Bangkokban található – eredeti lakóhelyét, a That Luang arany sztúpát és a Patuxai Győzelem Kaput. Transzfer a repülőtérre, elrepülés Hanoiba, érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Hanoiban.

10. nap: Hanoi – Halong – hajókirándulás – Hanoi
Reggeli, majd kb. 4 órás hajókázás az UNESCO Világörökségek részét képző fenségesen szép, életre szóló élményt nyújtó Halong-öbölben. Kirándulásunk során megtekintjük a lélegzetelállító kis szigeteket és a lenyűgöző sziklaformációkat. Ezt követően visszautazunk Hanoiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Hanoiban.

11. nap: Hanoi – Da Nang
Reggeli, majd városnézés: Ho Chi Minh mauzóleum, Ho Chi Minh egykori lakóháza, az Egy Oszlopú Pagoda, az Irodalom Temploma. Napközben ebéd. Ezt követően transzfer a repülőtérre és elrepülés Da Nangba. Transzfer Hoi Anba. Szállás Hoi Anban.

12. nap: My Son – Hoi An
Reggeli után utazás My Son városkába, melynek szentély együttese méltán került be az UNESCO Világörökségek közé. Itt találhatóak Közép-Vietnám lefontosabb Cham történelmi emlékei. Elutazás Hoi Anba, melynek óvárosa 1985 óta az UNESCO Kulturális Világörökségei közé lett sorolva. Érkezést követően megtekintjük a több mint 200 éves kínai házakat, a templomot, a Japán hidat, valamint a Phung Hung Kereskedőházat. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Hoi Anban.

13. nap: Hoi An – Da Nang – Hue
Reggeli, majd utazás Da Nangon keresztül Huéba, látogatás a Citadellánál. Ezt követően csónakkirándulás a Parfüm-folyón a városon keresztül és meglátogatjuk a Hét Történet Pagodáját (Thien Mu Pagoda). Autóbusszal folytatjuk utunkat Tu Duc uralkodó hatalmas síremlékéhez. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Huéban.

 14. nap: Hue – Ho Chi Minh-város (Saigon)
Reggeli után elrepülés Ho Chi Minh-városba, ismertebb nevén Saigonba. Városnézés: megtekintjük többek között a Főpostát, a Notre Dame katedrálist, a kínai negyedet, a Binh Tay piacot, a Thien Hau szentélyt, majd séta a város nevezetes utcájában: a Rue Catinat-on (ma Dong Khoi utca). Vacsora egy városi étteremben. Szállás Ho Chi Minh-városban.

15. nap: Cu Chi alagutak – Ho Chi Minh-város …
Reggeli után megtekintjük a város mellett található Cu Chi labirintusrendszert, amelyet a gerillák az amerikai katonai bázis alá építettek több emelet mélységben, innen intézve meglepetésszerű támadásaikat. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

16. nap: … Budapest
Hazaérkezés Budapestre.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
-  Angkor romjai
- Hue műemlékegyüttese
- Halong-öböl
- Hoi An ősi városa
- My Son szentély együttese
- Luang Prabang

A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:
- nemzetközi repülőjegy
- BBP biztosítás
- közlekedés külön busszal, csónakkal
- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:
- Helyszíni vízumok kb.: 65 USD (Laosz, Kambodzsa)
- Helyszíni kilépési illeték: 25 USD (Kambodzsa)
- Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 215 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A  215 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Sztornó biztosítás: 12.025 Ft (részvételi díjra, a belső repülőjegyekre és a reptéri illetékre
A 7. napi fakultatív program: 18.800 Ft (Mekong-folyó)
Egyágyas felár: 149.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak