Panama - Costa Rica - Nicaragua - Honduras - El Salvador

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 164354
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Honduras, Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador
Város: Panamaváros, David, San José, La Fortuna de San Carlos, Granada, Managua, León, Tegucigualpa, San Salvador, Joya de Cerén, San Andres

Szállás / program részletes leírása



Óriáskörút Közép-Amerika vulkanikus világában

Tervezett program:
1. nap: Budapest - Panama City (Panama)
Elutazás Budapestről átszállással Panama City-be, melyet a helyi emberek Miami-hoz szoktak hasonlítani. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Panama City-ben.



2. nap: Panama City - Emberá indián falu - Panama City
Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Emberá felé. A Chagres folyóhoz érkezve kenukkal kelünk át az indián faluba, ahol testközelből láthatjuk a panamai falusi életet. Érintetlen esőerdők közepén laknak még ma is az Emberá indiánok - látogatásunk századokkal visszarepít bennünket az időben. Miközben az autentikus környezetben megcsodálhatjuk a helyi lakók szokásait, az asszonyok ebédet készítenek, amellyel megkínálnak bennünket is. Délután vissza indulunk a fővárosba. Visszaérkezésünket követően megkezdjük városnézésünket: megtekintjük az óvárost, a Casco Antiguo-t, a helyi katedrálist és a San José templomot. Vacsora. Szállás Panama City-ben.



3. nap: Soberania Nemzeti Park - Gatun-tó - Panama-csatorna - Panama City
Reggeli, majd egy kellemes séta a közeli Soberania Nemzeti Parkban, ahol megcsodálhatjuk a park trópusi növényzetét. Utazás a Gamboa esőerdőbe, ahol a Gatun-tavon hajókázunk, innen gyönyörködve az esőerdő, a környezet különlegességében. Utazás a Panama-csatornához, ahol a Miraflores-zsilip látogatóközpontjában megtekinthetjük, ahogy az óceánjárók emelkednek és süllyednek. A zsilip mellett található az Amerika híd, mely összeköti Közép- és Észak-Amerikát. Visszautazás Panama City-be. Vacsora. Szállás Panama City-ben.



4. nap: Panama City - David - San José (Costa Rica)
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés David városába. Érkezést követően utazás a körülbelül 4,5 millió lelket számláló San José-ba, Costa Rica fővárosába (kb. 6,5 óra buszozás). Panama és Costa Rica határát Paso Canoas városánál szeljük át. Érkezést követően vacsora. Szállás San José-ban.



5. nap: San José - Arenal Volcano Nemzeti Park
Reggeli, majd félnapos városnézés San José-ban, mely során megtekintjük többek között az Arany Múzeumot. Utazás az Arenal Volcano Nemzeti Parkba, a világ egyik legaktívabb vulkánjához, mely 2010-ig folyamatosan lávát és füstöt bocsájtott ki. Vacsora. Szállás La Fortuna de San Carlos-ban.



6. nap: Arenal Volcano Nemzeti Park - Rincon Nemzeti Park
Reggeli után utunk a Rincon Nemzeti Parkba vezet. A több mint 14000 hektáros kiterjedésű nemzeti park vulkánoknak és trópusi erdőknek ad otthont. Gyalogos kirándulás a nemzeti parkban. A nap folyamán megcsodálhatjuk a park egyedülálló flóráját és faunáját. Az 1916 méter magas aktív vulkán oldalában az ördög konyháját keressük fel, ahol melegvizű források, kénes, mocsaras lávaiszap-tavak, apró gejzírek teszik sejtelmessé a tájat. Kisebb-nagyobb vízeséseket láthatunk szerte a parkban és itt virágoznak a Costa Rica egyik jelképének számító orchideák legszebb példányai is szezontól függően, ahol, ha szerencsénk van néhány virágzó példányt is láthatunk. Délután lehetőség nyílik Costa Rica hatalmas fái között kipróbálni a canupyzást, lovagolhatunk is és fürdési lehetőség a thermál fürdőben (helyszínen fizetendők). Vacsora. Szállás egy nagyon szép tropikus parkban található haciendán.



7. nap: Rincon Nemzeti Park - Nicaragua-tó (Nicaragua) - Granada
Reggeli után Penas Blancas-ba utazunk. Rövid megállás, fényképezés a Nicaragua-tó partján, ahonnan a tó közepén jól látható Ometepe szigete és az ott lévő két vulkán. Folytatjuk utunkat Granadába. Vacsora. Szállás Granadában.



8. nap: Granada - Massaya Volcano Nemzeti Park - Granada
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: megcsodálhatjuk többek között az Oroszlánok terét, a koloniális épületeket a régmúltból. Várható városnézésünk lovaskocsival történik. Megnézzük a Convento San Francisco-t és a Casa de Los 3 Mundos-t. Továbbutazunk a Massaya Vulkán Nemzeti Parkba, ahol meglátogatjuk az aktív Santiago-vulkánt, melynek pereméről az alattunk lévő tájban gyönyörködhetünk, majd betérünk az információs központba is. (A program ára: 29.800 Ft.) Vacsora. Szállás Granadában.



9. nap: Granada - León
Reggeli után Leónba vezet utunk. Indulás után rövid kitérőként felkeressük a `nicaraguai Pompei”-t, Leon Viejo-t, ami az egykori nicaraguai fővárosnak, Leónnak az elődje, melyet egy hamu-szórás betemetett. Érkezést követően városnézés, mely keretén belül felkeressük a helyi katedrálist, a Fundacion Ortíz Gurdián múzeumot és a Subtiava templom híres oltárát. Vacsora. Szállás Leónban.



10. nap: León - Suchitoto (El Salvador)
Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Suchitoto városa felé, El Salvadorba. Utunk Hondurason keresztül vezet. El Amatillo városánál haladunk át El Salvador határán. Suchitoto jelentése indián nyelven `madarak és virágok városa”. A város népszerű hétvégi pihenőhely az ország lakói körében; sokan utaznak ide, mint az ország kulturális központjába, galériák és kézműves műhelyek meglátogatására. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Suchitotoban.



11. nap: Suchitoto - Suchitlán-tó - Suchitoto
Reggeli után a Suchitlán-tóhoz utazunk, ahol hajóba szállunk és megcsodáljuk a madár-szigetet, ahol madárfajok széles skálájával találkozhatunk. Később gyalogos városnézés. Vacsora. Szállás Suchitotoban.



12. nap: Suchitoto - Joya de Cerén - San Andres - Ataco
Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat San Salvadorba, El Salvador fővárosába. A nap folyamán megtekintjük a Joya de Cerén romokat és San Andres romvárost. Utazás a `Los Volcanes” Nemzeti parkba, ahol egy helyen láthatjuk az Izalco, Santa Ana és Cerro Verde vulkánokat. Sétánk során gyönyörű kilátás tárul elénk a Coatepeque-tóra. Vacsora. Szállás Atacoban.



13. nap: Ataco - San Salvador
Reggeli. Utazás San Salvadorba. Érkezést követően délután a város főbb látnivalóit tekintjük meg, többek között a Rosario templomot és a Nagy Katedrálist. Vacsora. Szállás San Salvadorban.


14. nap: San Salvador …
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Elrepülés San Salvadorból átszállásokkal Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.



15. nap: … Budapest
Hazaérkezés Budapestre.



Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- León katedrálisa

- León Viejo romjai

- Joya de Cerén régészeti terület



A vátoztatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, csónakkal, belső repülőjárattal

- elhelyezés 3-4*-os, néhol úszómedencés szállodákban, haciendán, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Az árak az év során rajtunk kívülálló okok miatt változhatnak!

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Belépők, nemzeti park belépők és a program szerinti étkezések: 380 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

    A 380 USD a belépőket, a nemzeti park belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

    Helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek: (Panama - Costa Rica, Costa Rica - Nicaragua, Nicaragua - Honduras, Honduras - El Salvador) kb. 50 USD

    Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap


    Keresés
    8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
    Valami hasonlót?






    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak